• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۴۴۴۷۳
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۴
اقتصادی » آب و انرژی

ارزش ۴۸ میلیارد دلاری محصولات پایین‌دست صنعت نفت

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی از پیش‌بینی صادرات ۴۸ میلیارد دلار محصولات پایین‌دستی صنعت نفت در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

ارزش ۴۸ میلیارد دلاری محصولات پایین‌دست صنعت نفتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای حمید حسینی در نشست «چالش‌ها و فرصت‌های صنایع پایین‌دستی نفت» گفت: ارزش کل صادرات نفتی و غیرنفتی در هشت ماه امسال ۳۱ میلیارد دلار بوده است که از این میان ۱۸.۲ میلیارد دلار مربوط به محصولات پائین‌دستی صنعت نفت بوده است.
 
وی افزود: پارسال ماهانه ۳.۵ میلیارد دلار محصولات پایین‌دستی صنعت نفت صادر شد که این رقم امسال به‌طور میانگین به ماهانه ۴ میلیارد دلار رسیده است.
 
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به اینکه صادرات محصولات پایین‌دست صنعت نفت به نسبت پارسال، ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار افزایش یافته است، گفت: این رشد تا حدود زیادی مربوط به افزایش ارزش صادرات است.
 
حسینی با بیان اینکه برای نمونه در بحث اوره و آمونیاک افزایش حجم صادراتی نداشته‌ایم، اما ارزش صادرات این محصول دو برابر شده، تصریح کرد: ارزش صادرات قیر نیز دو برابر شده و این رشد در پی افزایش قیمت‌های جهانی رخ داده است.
 
وی همچنین با اشاره به این که بالاترین حجم صادرات ما در بخش محصولات پتروشیمی نخست محصول پلیمر با ۳ میلیارد و ۷۷۰ میلیون دلار در هشت ماه امسال بوده، گفت: دومین محصول، متانول با ۲ میلیارد دلار و سومین محصول، اوره با یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار بوده است.
 
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه حجم صادرات آروماتیک‌ها کمتر از ۶۵۵ هزار میلیون دلار بوده است، گفت: بسیاری از محصولات صادراتی حوزه پتروشیمی ما، در زمره فرآورده‌های نفتی قرار می‌گیرد و عمده صادرات غیرنفتی ما صادرات فرآورده نفتی از جمله گاز مایع، ال‌پی‌جی، بوتان و پروپان است.
 
حسینی با تأکید بر این که روزانه ۵ میلیون تن گاز مایع از عسلویه صادر می‌شود، گفت: در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و پتروشیمی نوری نیز هیدروکربور که یک فرآورده نفتی است، تولید می‌شود که این فرآورده هشت میلیارد دلار از وزن اصلی صادرات هشت‌ماه محصولات پایین‌دستی صنعت نفت را به خود اختصاص داده است؛ همچنین تاکنون سالانه بیش از ۹۰۰ میلیون دلار صادرات قیر و بیش از ۶۰۰ میلیون دلار صادرات روغن داشتیم.
 
وی با اشاره به اینکه در حوزه صادرات محصولات پتروشیمی یک بزرگ‌نمایی انجام شده است، گفت: در ذهن همگان این‌گونه جا افتاده که صنعت پتروشیمی، سودآوری بسیار بالایی دارد که این بزرگ‌نمایی به ضرر این صنعت خواهد بود و قیمت‌گذاری خوراک و سوخت پتروشیمی و لغو مالیات صنعت پتروشیمی، بی‌شک می‌تواند در سرنوشت رشد و توسعه صنعت پتروشیمی ما اثرگذار باشد.
 
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی خوراک و نیروی متخصص ارزان، دسترسی به آب و نیز دسترسی به بازار‌های جهانی بزرگ دنیا در شرق در آسیا را از جمله مزیت‌های این صنعت در کشور ما خواند و گفت: نباید با صنعت پتروشیمی طوری برخورد کنیم که آینده این صنعت با مشکل روبه‌رو شود.
 
حسینی افزود: پتروشیمی‌ها هم‌اکنون روزانه ۷۰ میلیون مترمکعب گاز مصرف می‌کنند که از این رقم ۳۸ میلیون مترمکعب به‌عنوان سوخت مصرف شد و ۲۲ میلیون مترمکعب خوراک است و بی‌شک افزایش قیمت خوراک و حذف معافیت‌های مالیاتی بر بورس کالا، اقتصاد و سودآوری این صنعت اثرگذار خواهد بود.
 
حسینی با اشاره به اینکه هم‌اکنون سالانه ۱۷.۵ میلیون تن متانول در کشور تولید می‌کنیم در حالی که مجموع مصرف داخلی به زحمت به ۵۰۰ هزار تن می‌رسد، افزود: حاشیه سود بسیاری از مجتمع‌های پتروشیمی، بالا نیست که البته پتروشیمی‌های با خوراک گاز از این قضیه مستثناست.
 
وی تأکید کرد: پتروشیمی‌های خارک، آریاساسول، خراسان، کرمانشاه، پردیس و زاگرس پارسال ۵۰ درصد سود داشته‌اند و پس از آن پتروشیمی مارون، فارس و فن‌آوران در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.
 
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ابراز امیدواری کرد: توافق‌های جدید سبب گشایش‌های اقتصادی در صنایع پایین‌دست نفت شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)