• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۰۳۰۸۴
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۵
اجتماعی
رحمانی فضلی در نشست معاونان استانداری‌ها

توسعه اقتصادی استان‌ها اولویت ماست

وزیر کشور: استانداران باید هدایت‌گری کلان را برای شناسایی و فعال سازی ظرفیت‌ها و ایجاد هماهنگی دنبال کنند

استارتاپ‌ها را دولتی نکنیدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست هم اندیشی معاونان هماهنگی امور اقتصادی استانداری‌ها به پیگیری مسائل اقتصادی در وزارت کشور اشاره کرد و گفت: بحث اقتصادی و موضوع‌های اجتماعی را به صورت نهادینه و به عنوان یکی از مسئولیت‌های اصلی قرار دادیم زیرا در حوزه وزارت کشور نگاه رئیس جمهور به مسائل توسعه‌ای این بوده است که نقش وزارت کشور برای مسائل اقتصادی به عنوان هماهنگ کننده باشد.
وزیر کشور با بیان اینکه ما هم ساختار متناسب برای پیگیری مسائل اقتصادی ایجاد کردیم، گفت: ضرورت این موضوع روشن است که یک سری ضعف‌های در مبانی علمی، نظری و تئوریک و یک سری ضعف نیز در مباحث قانونگذاری و اجرایی داریم.
وی با اشاره به اینکه توسعه متمرکز نمی‌تواند پاسخگوی نیاز‌ها و خواسته‌های کشور باشد، افزود: باید به ویژگی‌های منطقه‌ای برای توسعه پایدار توجه کنیم؛ ساختار طبیعی، منابع، امکانات و ظرفیت‌های ما به گونه‌ای است که باید به ویژگی‌های منطقه‌ای برای توسعه توجه کنیم.
وزیر کشور با بیان اینکه در کشور‌های توسعه یافته نیز روش‌های توسعه به صورت منطقه‌ای است، گفت: در حوزه قوانین، برنامه‌های توسعه و برنامه‌های بودجه‌ای در مسیر اداره متمرکز است.
وی گفت: تصمیم‌های جامعی برای کل کشور گرفته می‌شود و این مسئله موجب ناهماهنگی در اجرای برنامه‌ها در مناطق مختلف کشور می‌شود در حالی که باید منابع را به استانداری‌ها داد تا این منابع بر اساس نیاز‌های مناطق، اولویت بندی شود.
وی با بیان اینکه همه ظرفیت‌ها در استان‌ها برای توسعه اقتصادی باید به کار گرفته شود، افزود: استانداران باید هدایت گری کلان برای شناسایی و فعال سازی ظرفیت‌ها و ایجاد هماهنگی‌ها را دنبال کنند. اعتبارات به صورت بخشی به شهرستان‌ها ابلاغ می‌شود بنابراین وقتی این اعتبارات به صورت بخشی اختصاص پیدا کند، متناسب با نیاز شهرستان نیست.
آقای رحمانی فضلی گفت: وزارت کشور باید به هماهنگی تصمیم و اقدامات و همچنین شناسایی آسیب‌ها و حل آن‌ها کمک کند.
وی در ادامه به به کارگیری همه ظرفیت‌ها در استان اشاره کرد و گفت: استانداران به عنوان حاکمیت حتما باید نقش هدایت گری کلان و کلی را در جهت شناسایی ظرفیت‌ها، بکارگیری آن‌ها و ایجاد هماهنگی انجام دهند.
آقای رحمانی فضلی با بیان اینکه برنامه ریزی کلان در استان بر عهده ماست، گفت: باید در برنامه‌های کلان استانی، ایجاد تسهیلات و رفع موانع توسعه اقتصادی نقش ایفا کنیم و آن‌ها را پیگیری کنیم.
آقای رحمانی فضلی با بیان اینکه واقعا دچار ناهمگونی در عمل شده ایم، افزود: نیازی نیست در مسائل اجرایی دستگاه‌های مختلف دخالت کنند. با این وجود باید سهم هر دستگاه در برنامه توسعه استان‌ها مثل ایجاد اشتغال یا سرمایه گذاری مشخص و بر اجرای برنامه‌های توسعه نظارت شود. سهم هر کدام از دستگاه‌ها را در رشد کلان اقتصادی مشخص کنیم که این موارد در استان‌ها قابل پیگیری و کار‌هایی است که از نظر حاکمیتی باید اقدام و عمل کنید.
 
 استارتاپ‌ها را دولتی نکنید 
آقای عبدالرضا رحمانی فضلی اقتصاد در استان‌ها را مسئله مهمی خواند و گفت: طبق نظرسنجی‌ها بیش از ۷۵ تا ۸۰ درصد خواسته‌های مردم در حوزه اقتصادی اعم از اشتغال، تولید و مسکن و ... است.
وی اضافه کرد: اگر از نظر سیاسی و اجتماعی به مسئله نگاه کنیم و شرایط عینی جامعه را تحلیل کنیم، همواره بعد از دوران دفاع مقدس اولویت اول دشمنان مباحث اقتصادی ازجمله فشار‌های اقتصادی و تحریم‌ها بوده است.
وی گفت: البته باوجود همه این فشار‌ها و تحریم‌ها مردم از ما حمایت می‌کنند و شاهدیم که نسبت به قبل، تنش‌ها ۳۷ تا ۳۸ درصد کاهش پیدا کرده است که البته این به آن معنا نیست که نیازمندی های شان برطرف شده است، اما مردم شرایط را درک می‌کنند و از نظام و حکومت حمایت و فشار‌های اقتصادی را تحمل می‌کنند.
وزیر کشور افزود: اگر این حمایت اقتصادی را مستمر، قوی و دائمی کنیم، لازم است به وضع اقتصادی مردم برسیم.
وی گفت: برای حل مشکل اقتصادی اگر باور و اعتقاد داشته باشیم با همین شرایط، امکانات و اختیارات نیز می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.
 
لزوم بهره برداری از ظرفیت های استانی
آقای رحمانی فضلی ادامه داد: آیا از ظرفیت‌های استانی توانسته ایم استفاده درستی کنیم یا خیر حتما جواب منفی است، باید برنامه ریزی و پیگیری صورت گیرد. وی گفت: هر استانی امکان اینکه خود را اداره کند و استقلال اقتصادی داشته باشد، وجود دارد و استان‌های کمتر برخوردار نیز همین شرایط را دارند و باید مدیریت و برنامه ریزی کرد.
وی گفت: تجهیز و به کارگیری سرمایه‌ها واقعاً مناسب نیست اما در حوزه فناوری هم عقب ماندگی نداریم و در دسترسی ما به فناوری پیشرفته هیچ محدودیتی نداریم و یا در بحث نیروی انسانی ماهر و بامهارت نیز مشکلی نداریم و می‌توانیم این حوزه را نیز پوشش بدهیم، اما یک اصل، سرمایه، مواد اولیه و منابع انسانی است و یک اصل هم مدیریت است. وی گفت: مدیریت یکی از اصلی‌ترین و مهم ترین مسائلی است که باید به آن توجه کنیم و اشکال‌های جدی به ویژه در حوزه دولتی و متصل به دولت داریم.
وی گفت: در بحث کلان مدیریت نیز موضوع به خود شما معاونان اقتصادی استانداری‌ها برمی گردد، کدام یک از شما اتاق فکر تشکیل داده است و با استادان دانشگاه‌ها مشورت کرده اید که اگر اتاق فکر تشکیل داده و مشاوره گرفتید حتماً موفق بوده اید.
وزیر کشور گفت: باید به دنبال باور، اعتقاد و انگیزه و عمل باشیم ضمن اینکه برنامه ریزی نیز باید متجلی شود.
وی گفت: یکی از مشکلات ما این است که از ظرفیت‌ها نهایت استفاده را نمی‌بریم و از سرعت پیشرفت فناوری دنیا خیلی عقب هستیم.
آقای رحمانی فضلی گفت: شما باید پناهگاه تولیدکنندگان و تجار باشید و هر مشکلی که پیش می‌آید، حل کنید، درگیر قوانین و مقررات نیز نشوید.
وی گفت: اگر نگاه تان به موضوع‌های اقتصادی به گونه‌ای باشد که به هر چیزی که نگاه می‌کنید خلق ثروت کنید، موفق خواهید بود و من در همایش استانداران نیز گفتم که از آب و خاک و هوا تولید ثروت کنید و نگاه شما باید خلق ثروت باشد و ارزش افزوده‌ها را بالا ببرید.
وی گفت: اگر فرمانداران و استانداران در میان مردم ظاهر شوند، ۷۰ درصد مشکلات قابل حل است و هیچ قانون و مقرراتی هم نمی‌خواهد.
آقای رحمانی فضلی ادامه داد: گاهی مردم را در اداره‌ها تحویل نمی‌گیرند و بانک‌ها نیز کاری انجام نمی‌دهند، حضور شما در میان مردم راه گشاست.
وی افزود: حضور وزرا را در جلسه‌های خود پیگیری کنید و در استان‌ها بانک اطلاعاتی ایجاد کنید که در واقع نخستین مشکل نبود اطلاعات دقیق و درست اقتصادی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شناسایی دو شهید غریب در اسارت چهارمحال و بختیاری
مرد میدان و شهیدی جوان از خطه شهیدپرور شیروان
سپاه؛ همواره در کنار مردم ایستاده است
پنجمین شب اجرای سینمایش «ایران‌مرد» برگزار شد
خطبه های نماز جمعه شهرهای استان اردبیل
دهم بهمن؛ آخرین مهلت ثبت درخواست شیوه دوم کالابرگ
نام کشتی‌گیران ایران به فهرست مسابقات کرواسی اضافه شد
محکومیت اقدام اتحادیه اروپا در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران
اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خوش خدمتی، چاپلوسی و تملق برای آمریکاست
خبر‌هایی از بررسی مشکلات تامین آب در شهمیرزاد
آقای لاریجانی دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
تولید گوشت مرغ با همه ظرفیت در استان اردبیل
اختصاص ۱۷۰ میلیاردریال برای احیای قنوات مرند
جوانی فصل تلاش و ساختن آینده است
۱۳۰ طرح در سرخس آماده بهره برداری است
انتقاد دولت از بی اعتباری اروپا در تشخیص مصادیق تروریسم
قاتل خاموش در کمین است ؛ شهروندان کلاهک دودکش را بررسی کنند
۱۴۸ دانش آموز دختر سرابی، بازمانده از تحصیل
اجرای بزرگ‌ترین طرح آبیاری نوین در گرمه
برگزاری برنامه دو پنجره در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)