• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۱۵۶۸۴
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۴
سیاسی » دولت
آقای سعید عاملی خبر داد؛

الزام سازمان برنامه و بودجه به ارائه گزارش «پیوست فرهنگی»

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: طبق مصوبه ستاد فرهنگی و راهبری نقشه مهندسی فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه ملزم به ارائه گزارشی از اقداماتش درباره «پیوست فرهنگی» است

الزام سازمان برنامه و بودجه به ارائه گزارش «پیوست فرهنگی»به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سعید عاملی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره اهمیت پیوست فرهنگی و اولویت آن در نقشه فرهنگی کشور افزود: این موضوع در جلسه ۲۹ تیر این ستاد به تصویب رسید و منتظر دریافت این گزارش هستیم.

وی تأکید کرد: اکنون فرهنگ، زمینه اصلی همه امور اجتماعی است، زیرا ما با «فرهنگ مرکزی» مواجهیم و دوره سیاست مرکزی و حتی اقتصاد مرکزی سپری شده و اکنون فرهنگ متغیر زمینه است و هر اقدامی که در کشور بخواهد انجام شود باید نگاهش به فرهنگ باشد.

آقای عاملی ابراز امیدواری کرد ستاد هماهنگی و راهبری نقشه فرهنگی مسیر عملیاتی کردن برنامه‌های فرهنگی کشور را پیگیری می‌کند، زمینه اجرای پیوست فرهنگی نیز فراهم شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما که چرا با گذشت ۱۸ سال از فرمان رهبر معظم انقلاب درباره تدوین و اجرای نقشه فرهنگی کشور هنوز در مرحله تدوین شاخص‌ها قرار داریم، گفت: واقعیت این است که دولتمردان عموماً مسائل روز را محور قرار می‌دهند و مسائل اقتصادی دائم اولویت ما را تشکیل می‌دهد.

وی افزود: پس از جنگ تحمیلی که با خسارت‌های عظیمی مواجه شدیم باید آن را جبران می‌کردیم و به علت آن که حوزه فرهنگ برای برخی مسئولان کشور ملموس نیست به آن کمتر توجه شده است.

آقای عاملی گفت: البته در حوزه فرهنگ نیز قضاوت‌ها مبتنی بر گمانه زنی هاست یعنی تا حدی اقدامات انجام شده در این عرصه را نادیده می‌گیریم اگرچه با وضع مطلوب نیز فاصله داریم چنان که رهبر معظم انقلاب نیز به درستی بیان می‌فرمایند که ما با عدالت اجتماعی فاصله داریم.

وی افزود: به فرموده ایشان، ما مسیری را طی کرده ایم و از براندازی نظام شاهنشاهی و استقرار نظام اسلامی طبق قانون اساسی کشور به تشکیل دولت رسیدیم، اما دو مسیر دیگر نیز داریم که ایشان بر آن تأکید دارند نخست تشکیل دولت اسلامی و دیگری تشکیل جامعه اسلامی تا به تمدن نوین اسلامی برسیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: البته نشانه‌های ما در عرصه فرهنگ به آن سمت است و من از بیانیه گام دوم رهبر انقلاب این درس را می‌گیرم که ما به یافته هایمان بیشتر توجه کنیم تا نداشته هایمان؛ بالأخره نداشته‌های زیادی داریم که حسرت می‌خوریم که کاش این طور نبود.

آقای عاملی در پاسخ به این پرسش که نقشه فرهنگی کشور چه زمان عملیاتی می‌شود؟ افزود: این نقشه در حال عملیاتی شدن است، چون نخستین قدم در این مسیر تشکیل ستاد راهبری و هماهنگی و دومین گامش تقسیم کار ملی و تعیین اولویت‌های فرهنگی کشور است که ما کاملاًَ به این سمت در حرکتیم.

وی گفت: به ویژه در وظایف شش گانه‌ای که برای سند مهندسی فرهنگی کشور ترسیم شده، این سند باید به برنامه و بودجه کشور وصل شود و الا اگر سندی تصویب کنیم و هیچ پشتوانه‌ای در برنامه و بودجه نداشته باشد نمی‌توانیم گام برداریم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا به رغم گرایش بیش از ۸۰ درصدی مردم به رسانه ملی و مرجع بودن صدا و سیما علیه این رسانه جو سازی می‌شود، افزود: ما در مسائل مختلف با گمانه زنی‌های اجتماعی مواجهیم مثلاً آمار‌هایی بیرون می‌آید که با استناد به آن گفته می‌شود درصد بالایی از مردم تجربه فساد دارند.

آقای عاملی گفت: اما وقتی در این باره مطالعه می‌کنیم می‌بینیم که فقط ۱۱ درصد تصریح کرده اند که تجربه فساد داشته اند مثل اینکه از آنان درخواست رشوه شده باشد با این وجود این ذهنیت اجتماعی وجود دارد که مثلاً ۷۰ درصد جامعه، فساد را در نظام اداری تجربه کرده اند.

وی افزود: درباره رسانه ملی بیشتر، برخی احساس اجتماعی درباره این رسانه را گمانه زنی می‌کنند.

آقای عاملی همچنین درباره نقش نگرش سیاسی در این گونه قضاوت‌های غیرمنصفانه گفت: به هر حال گرایش‌های سیاسی نیز در قضاوت‌ها تأثیر دارد، انگاره‌های سیاسی در هر دو جناح کشور برای این که در خیلی زمینه‌ها فکر نکنیم تعیین کننده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز مراحل ساخت دهکده سلامت در هفت باغ؛بزودی
نوآوری در جوشکاری با نانوکامپوزیت‌های مس-آلومینا ایرانی
ظرفیت‌های گردشگری و اقتصاد دیجیتال هرمزگان زمینه‌ساز پیشتازی در جنوب کشور
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و یکم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
شاعران، در راهپیمایی 22 بهمن حضور پرشور خواهند داشت
شاعران، با شعر و حضور خود، مردم را به راهپیمایی 22 بهمن فرا می‌خوانند
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
انتصاب سرمربی تیم ملی کاتا جودو ایران
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
بیانیه حزب موتلفه اسلامی؛ در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور می‌یابیم
علی لاریجانی عازم مسقط شد
صعود فرجی و شهسواری در رده بندی جدید جهانی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۱ بهمن
️خدمات رسانی رایگان متروی تبریز در روز چهارشنبه
افتتاح ۶ هزار پروژه آب و برق با سرمایه‌گذاری ۱۹۳ هزار میلیاردی در دهه فجر
پرداخت بیش از ۱۸ هزار فقره وام ودیعه مسکن در زنجان
جدال دونماینده کرمان در لیگ برتر والیبال
صدرنشینی مس کرمان درپایان نیم‌فصل هندبال
مس شهربابک مدعی صعود به لیگ برتر فوتبال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)