• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۹۸۶۹۷
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۴
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی

رایزنان فرهنگی، سربازان خط مقدم نبرد فرهنگی در عرصه جهاد تبیین

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره شعار سال و برنامه‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: رایزنان فرهنگی به عنوان سربازان خط مقدم نبرد فرهنگی، از همه ظرفیت خود در عرصه جهاد تبیین استفاده می‌کنند.

رایزنان فرهنگی، سربازان خط مقدم نبرد فرهنگی در عرصه جهاد تبیینبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی پور گفت: این سازمان در عرصه جهاد تبیین می‌تواند دو نقش ایفا کند که هر دوی آن‌ها لازم خواهد بود؛ نخست اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به عنوان دیده بانان هوشمند و صدیق نظام، در رصد و شناخت همه جانبه شبهات و مخاطبان عمومی و اختصاصی انقلاب اسلامی ایران در جهان و انتخاب ابزار مناسب برای انتقال پیام‌های تبیینی و در نهایت تثبیت آنها، نقش محوری و بسزایی ایفا می‌کنند. "دشمن شناسی"و " مخاطب شناسی" مقدمه جهاد فرهنگی است و رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به عنوان سربازان خط مقدم نبرد فرهنگی از همه مجاری و ظرفیت‌های خود در این عرصه (جهاد تبیینی) استفاده می‌کنند.
وی افزود: نقش آفرینی دیگر برای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نقش هماهنگ کننده است. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه جهاد تبیین در خارج از کشور، به خوبی می‌تواند در عرصه جهاد تبینی، نقش نقطه اتصال و هماهنگ کننده نهاد‌ها، افراد و سازمان‌های حاضر در این عرصه حساس را ایفا کند. این نقش آفرینی، به دلیل جایگاهی که فرهنگ در عرصه جهاد تبیین دارد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سازمان فرهنگ و ارتباطات در تشریح ماهیت جنگ فرهنگی دشمنان و نیاز‌ها و دغدغه‌های مخاطبان (بر اساس هر حوزه جغرافیایی و فرهنگی)، نقش یاری دهنده سایر اضلاع و اجزای عرصه جهاد تبیین را ایفا می‌کند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: پیشرفت و توسعه فراهم نمی‌شود مگر آنکه هر کس در جایگاه خود در چارچوب این شعار، تلاش سازنده، داشته باشد.
وی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر این باور است که با هدف گذاری صحیح و در چارچوب "دیپلماسی فرهنگی دانش بنیان"، می‌توان به توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی در عرصه بین المللی کمک کرد و اگر این مهم محقق شود عملا کارآفرینی در حوزه کنشگران فرهنگی، محقق می‌شود.

چگونه می‌شود در عرصه جهاد تبیین اثرگذار بود؟
حجت الاسلام ایمانی پور درباره اثرگذاری در عرصه جهاد تبیین افزود: در ماه‌های اخیر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بار‌ها در بیاناتشان بر «جهاد تبیین» تأکید کرده اند. ایشان «جهاد تبیین» را در قالب فریضه ترسیم و تشریح فرموده اند. به عبارت بهتر، ما از اقدامی اداری یا حتی اقدام شایسته، سخن نمی‌گوییم، بلکه از فریضه‌ای قطعی سخن می‌گوییم که وجوب آن بر هر نهاد، ارگان و فرد دغدغه مندی که دل در گرو اسلام و گفتمان انقلاب دارد غیر قابل انکار است.
وی گفت: تبیین حقایق موجود و ایستادگی در برابر انحرافاتی که مانع از مشاهده و درک حقیقت می‌شود، به معنای خلع سلاح دشمنان در میدان جنگ نرم خواهد بود. بر خلاف آنچه بعضاً تصور می‌شود، قرار نیست در عرصه جهاد تبیین، ما تلاشی نسبت به کنش دشمنان داشته باشیم و واکنش خود را نسبت به آن کنش و اقدام ترسیم کنیم. بلکه در عرصه جهاد تبیین، باید بیشتر کنشگر باشیم. لازم است در عین شناخت ماهیت دشمن و ابزار‌های آن در میدان جهاد تبیین و مهار و تحدید آنها، لحظه‌ای از اصل "کنشگری در عرصه تبیین" غافل نشویم. این حقیقتی است که افکار عمومی دنیا تشنه شنیدن و تبیین بسیاری از حقایق و الگوواره‌های دینی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است که با باور‌های برخاسته از لیبرال دموکراسی همخوان نیست. پیام‌هایی که با فطرت پاک بشری انطباق داشته و از ایران اسلامی مخابره می‌شود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اضافه کرد: استقبال جوانانی که در جریان ارسال نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان اروپایی و آمریکا قرار گرفتند، به وضوح نشان داد که زمینه‌های مساعد و بسیار مناسبی دراین باره وجود دارد. جهاد تبیین، سنخیتی با "انفعال" یا " واکنش محض" ندارد، بلکه "پویایی" و " کنشگری" نیروی محرکه آن محسوب می‌شود.

جهادگران عرصه تبیین با چه مخاطبانی مواجه هستند؟ 
حجت الاسلام ایمانی پور درباره مخاطبان جهادگران عرصه تبیین گفت: از بعد فرهنگی، ما با دو نوع مخاطب در عرصه جهاد تبیین مواجه هستیم. یکی مخاطبان داخلی و دیگری، مخاطبان بین المللی. بدیهی است که جهاد گران عرصه تبیین، باید در قبال هر یک از این دو، قواعد، مجاری، چارچوب ها، اصول و ابزار‌های متناسب و موثر را در نظر بگیرند.
وی افزود: مخاطبان عرصه جهاد تبیین در دیگر نقاط دنیا، حکم جامعه هدف ما را در آن سوی مرز‌ها دارند. بسیاری از این افراد، نه تنها اسیر قرائت معکوس و دروغین رسانه‌ها و دولت‌های غربی در قبال اسلام، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی هستند، بلکه نسبت به مبانی و بدیهیات دینی، فرهنگی و تاریخی غنی کشورمان، کمترین آشنایی و شناختی ندارند. بنابراین، اقدام ما باید در حوزه‌های شناختی و عملیاتی، جامع و فراگیر باشد. ارائه قرائتی از اسلام که جامعیت ندارد و پاسخگویی نیاز‌های دنیای معاصر نیست و ابعاد سیاسی و اجتماعی اسلام را به درستی معرفی نمی‌کند، نسخه شفا بخشی برای عصر حاضر نخواهد بود.

چه نیاز‌هایی برای فراگیر شدن جهاد تبیین در جامعه می‌بینید؟
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره لزوم فراگیر شدن جهاد تبیین در جامعه گفت: ما اکنون در میانه میدان نبرد با دشمنان قرار داریم و به تعبیر مقام معظم رهبری "مستکبران جهان، در سنگین‌ترین جنگ نرم تاریخ با ملت ایران، درصددند کسانی را که عنوان، امکان و احیاناً سوادی دارند، اغوا کنند تا آنها، توده‌های مردم را بفریبند و از حقیقت و واقعیت دور سازند. " تلاش جدی، پرحجم و همه جانبه دشمنان انقلاب اسلامی ما را به جهادی فراگیر و جمعی رهنمون می‌سازد. نهاد‌ها و سازمان‌های فرهنگی، دینی و تبلیغی گرچه موظفند با تمام توان و تمام قد وارد این نبرد شوند، ولی واقعیت این است که موفقیت در این عرصه وابسته به مشارکت جمعی جبهه فرهنگی انقلاب است.
حجت الاسلام ایمانی پور اضافه کرد: همه مردم هریک به قدر توان خود باید در این جهاد همگانی مشارکت کنند. در عرصه جهاد تبیین، باید رصد دائمی و مستمری در قبال رویکرد و نقشه جنگ فرهنگی –اعتقادی دشمنان انجام داد و بر اساس این رصد هوشمندانه، کنشها، واکنش‌ها و نسبت میان این دو را تنظیم کرد.
وی گفت: نمی‌توان بدون شناخت محیط و بستری که جهاد تبیین در آن صورت می‌گیرد، نقشه دشمنان، نقاط قوت و ضعف خود و رقیب و ابزار‌های دخیل در این مواجهه، موفقیتی در این عرصه به دست آورد. بنابراین، آگاهی و شناخت مهم‌ترین مولفه و پیش شرط موفقیت ما در عرصه جهاد تبیین محسوب می‌شود. بدیهی است برای تاثیر و نتیجه بخش بودن پیام در اذهان مخاطبان باید از منطق جذاب و تأثیرگذار بر دیگر ملت ها، بهره گرفت. در این صورت است که ما توانسته ایم پیام خود را منتقل و تثبیت کنیم. پس می‌توان در جمع بندی کلی، سه مرحله را برای جهاد تبیین در نظر بگیریم: "شناخت مسئله و شبهه"، "انتقال حقایق و پاسخ مناسب با فهم مخاطب "و "تثبیت حقایق در اذهان و قضاوت مخاطبان".

آیا جهاد تبیین نیاز به صرف هزینه‌های کلان دارد ؟
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پاسخ به اینکه آیا جهاد تبیین نیاز به صرف هزینه‌های کلان دارد یا نیاز به رشد و تقویت فکری مبلغین و رسانه‌ها برای اثر گذاری بر مردم؟ گفت: وقتی موضوع اختصاص بودجه‌ای کلان برای جهاد تبیین در مجلس شورای اسلامی مطرح شد، مقام معظم رهبری این کار را تقبیح فرموده و اظهار داشتند که با این شیوه برخورد با مسائل موافق نیستند و تجربه گذشته نیز نشان داده که این بودجه‌ها غالباً هدر می‌رود. رهبری مسئله بصیرت نخبگان دانشگاهی و حوزوی از یک سو و به‌روزرسانی ابزار‌ها در جنگ نرم را از سوی دیگر، شرط موفقیت در جهاد تبیین می‌دانند. البته باید توجه کرد که امروز دشمنان جنگ ترکیبی با کشورمان را در پیش گرفته اند. آن‌ها می‌گویند باید از هر فرصت و زمینه‌ای برای آسیب زدن به حرکت رو به جلوی ذاتی و اکتسابی انقلاب اسلامی ایران استفاده کرد. در این جنگ ترکیبی، ما شاهد هم پوشانی حوزه‌های نبرد دشمن با یکدیگر هستیم. امروز نمی‌توان بدون آنکه شناختی نسبت به ابعاد جنگ فرهنگی دشمنان داشت، جنگ اقتصادی یا سیاسی آن را مورد واکاوی قرار داد.
حجت الاسلام ایمانی پور افزود: توجه همزمان به همه مولفه‌های جنگ تحمیلی دشمنان، قدرت تاثیرگذاری ما در عرصه جهاد تبیین و تثبیت پیام‌های انقلاب اسلامی در ذهن و ضمیر مخاطبان را افزایش خواهد داد. رشد و نگاه نو و روزآمد رسانه‌ها، سخن آن‌ها بر روی افکار عمومی را تاثیرگذارتر خواهد کرد. در عرصه جهاد تبیین، نمی‌توان از رجحان یک حوزه بر حوزه دیگر سخن به میان آورد. این هنر و توان ماست که بتوانیم تمامی ظرفیت‌های کشور را در چارچوب جهاد تبیینی تجمیع و آن‌ها را به سوی نقطه نهایی، یعنی تثببیت گفتمان انقلاب اسلامی در جهان سوق دهیم.
حجت الاسلام ایمانی پور ابراز امیدواری کرد فارغ از نگاه‌های سطحی، شاهد شکل گیری اقدام عملی برای وصول به نتیجه مورد انتظار مقام معظم رهبری باشیم و این شعار، به سرمشق و نقطه آغازی برای پیشرفت و تعالی نظام و ملت در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی مبدل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دومین مجمع سلامت شهرستان طارم
واژگونی مینی بوس در جاده نی ریز به سیرجان با سه مصدوم
ارس نقطه آغاز تحولات بزرگ اقتصادی
ایران جان، جان تازه‌ای در خراسان جنوبی دمیده است
فروش وام جعلی در سایت‌های درج آگهی
افتتاح دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در همدان
پیروزی شهرداری گرگان در نخستین دیدار بسکتبال سوپر لیگ غرب آسیا
تقویم روز و اوقات شرعی پانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
دولت انگلیس زیر فشار اتهام ناکارآمدی در مدیریت زندان‌ها
توافق ایران و روسیه برای افزایش حمل و نقل ترکیبی و دریایی
پیگیری مشکل آب شرب در روستا‌های بخش حصار گرمخان
۱۵ آبان و تیری که به خطا رفت؛ روایتی از تلاش ناکام رژیم پهلوی برای مهار امواج انقلاب
خادمیاران نوجوان رضوی اقلید مهمان حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
قهرمانی کره شمالی در وزنه برداری ارتش‌های جهان؛ ایران نایب قهرمان
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (پانزدهم آبان ۱۴۰۴)
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
هشدار به متخلفان؛ کشف تخلفات ۲۰۲ میلیارد ریالی در بازار کشاورزی زنجان
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
گلایه شهروندان تکابی از مشکل سدمعبر
جوی آرام و آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)