• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۹۱۷۰
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۱
آذربایجان غربی » سیاسی
گزارش مکتوب

ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس

آذربایجان غربی از سالیان دور جزء مناطقی است که در دفاع از مرز‌های عقیدتی و جغرافیایی ایران اسلامی نقش مهمی ایفا نموده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی ،دوران ۸ ساله دفاع مشروع امت سلحشور ایران در حفظ و اعتلای نظام مقدس اسلامی و حراست از مرز‌های این مرز و بوم، به مثابه یکی از حساس‌ترین و بارزترین برهه‌های حیات راستین این ملت، همچون نگینی تابناک، تا همیشه زمان، بر تارک تاریخ حماسه و ایثار و پایداری آزادگان جهان می‌درخشد.

در این میان آذربایجان غربی از سالیان دور جزء مناطقی است که در دفاع از مرز‌های عقیدتی و جغرافیایی ایران اسلامی نقش مهمی ایفا نموده است و این نقش بعد از انقلاب اسلامی و بویژه در ۸ سال دفاع مقدس پر رنگ‌تر شده است.

ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس

وجود نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق، آذربایجان غربی را در موقعیت خاصی از نظر دفاعی در دوران هشت سال دفاع مقدس قرار داده بود.

زمندگان جان برکف و مردم آذربایجان غربی در دوران هشت سال دفاع مقدس ضمن اینکه در جبهه‌های مختلف کشور حضور پر رنگی داشتند، در دفع تجاوز از مناطق مرزی استان نیز ایفای نقش می‌کردند.

درحال که دشمن بعثی با حمایت مستقیم غرب و بیش از ۳۰ کشور غاصب و با پیشرفته‌ترین ابزار نظامی روز در فکر تجاور و تعدی به کشورمان بود، مردم آذربایجان غربی از این قافله سالار بی رحمی بی نصیب نماند و مورد تجاوز دشمن قرار گرفت.

این استان با تقدیم ۱۲ هزار شهید و ۳۶ هزار جانباز وآزاده رتبه سوم کشور را به لحاظ تعداد شهید و مجروح از آن خود کرده است و حال بعد از حدود ۲۵ سال از اتمام جنگ تحمیلی باب شهادت هنوز هم در این منطقه باز است وهر روز جوانانی از این میهن برای دفاع از کیان وهستی این سرزمین جانشان را فدا می‌کنند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی گفت: نقش مردم آذربایجان غربی در دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی از همان روز‌های اول انقلاب آغاز شده بود بطوری که قبل از شروع جنگ تحمیلی، استان وارد مبارزه با گروهک‌های ضد انقلاب شدکه اقوام و عشایر استان در این برهه نقش قابل توجهی را در دفاع از کیان انقلاب اسلامی داشتند.

ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس

فعال افزود: نقش مردم آذربایجان غربی در مقایسه با مردم سایر استان‌های کشور در هشت سال جنگ تحمیلی بسیار خطیر بود چرا که بیشتر استان‌ها فقط در بخش اعزام نیرو به این مناطق فعال بودند، ولی تک تک زنان و مردان این استان در ایام دفاع مقدس در نبرد مسلحانه با دشمنان وارد شدند وبیش از ۱۲ هزار شهید را تقدیم نظام کردند.

وی اضافه کرد: آذربایجان غربی شهیدان بزرگی، چون باکری‌ها و امینی‌ها را تقدیم انقلاب اسلامی کرده و محل شهادت شهدای بزرگی، چون قهاری، بروجردی و کاظمی است.

آذربایجان غربی همچنین مهد ادیان و اقوام مختلف است که از سال‌های دور تا به امروز در یک همزیستی مسالمت آمیز با هم زندگی می‌کنند و درآذربایجان غربی فاصله‌ای بین اهل سنت و شیعه، ارمنی و آشوری و کرد و ترک وجود ندارد و این اقوام در زمان جنگ تحمیلی هم دوشادوش یکدیگر می‌جنگیدند.

در این میان اقلیت‌های مذهبی نیز با حضور در جبهه‌های جنگ تحمیلی، برگ زرین دیگری بر دفتر درخشان دفاع این مردم افزودند و با تقدیم صد‌ها شهید و جانباز و آزاده، دین خود را به این مرز و بوم ادا کردند که تعدادی زیادی از آن‌ها از هموطنان آذربایجان غربی بودند.

کشیش عزیزیان رئیس کلیسای شرق آشور ارومیه گفت: خون مسلمان و مسیحی در دفاع از این آب و خاک در هم آمیخته و شهدای ادیان و اقوام مختلف در دوران دفاع مقدس حاکی از این مدعاست.

کشیش عزیزیان افزود: حضور صد‌ها صنعتگر مسیحی در جبهه برای تعمیر و راه اندازی خودرو‌ها و ادوات نظامی، ارسال ده‌ها کاروان هدایای اقلیت‌های دینی مسیحی، ارمنی و آشوری استان و دیگر وسائل مورد نیاز جبهه از فعالیت‌های اقلیت‌های دینی استان است.

او افزود: در زمان جنگ همچنین در مدارس اقلیت‌های دینی نیز از طرف اولیا و انجمن‌های دانش آموزان، جمع آوری کمک‌های نقدی و کالایی شروع شد و در کلیه انجمن‌ها و باشگاه‌ها و در مناسبت‌های مختلف و اجرای مراسم در کلیسا‌ها و معابد با رزمندگان جبهه‌ها اعلام همبستگی می‌شد.

او گفت: مشارکت ارمنیان در جنگ تحمیلی منحصر به جانبازی رزمندگان و ازخودگذشتگی جوانان ارمنی نبوده است و تقریباً تمامی قشر‌های ارمنیان با استقبال از فراخوان شورا‌های خلیفه گری و پاسخ به ندای وجدان به پشتیبانی از عملیات خطوط مقدم جبهه‌ها برخاستند.

با ادامه جنگ تحمیلی، ارامنه استان، با تشکیل ستادی ویژه، سازماندهی و اعزام گروه‌های صنعتگر ارمنی به مناطق جنگی را آغاز کرد که این گروه‌ها با استقرار در پشت جبهه به مرمت ماشین‌های جنگی و راه سازی، ساخت و راه اندازی سردخانه ها، بیمارستان‌های صحرایی و کار‌هایی از این دست می‌پرداختند که هر گروه حدود یک تا ۲ ماه در منطقه فعالیت می‌کرد؛ اعزام گروه‌های صنعتگر ارمنی از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۷ ادامه یافت.

اما در این میان عشایر غیور این مرز و بوم بافت عشیرتی خود را با همه ارزش‌هایی که دارد پای حفاظت و صیانت از کشور گذاشتند بطوریکه طبق گفته جاهدی مسئول بسیج عشایر یک سوم شهدای استان را شهدای عشایر تشکیل می‌دهند.

سردار حبیب شهسواری سپاه شهداء آذربایجان غربی گفت: عشایر در طول سال‌های جنگ تحمیلی، همیشه خادم کشور بودند و همواره در مقابل دشمنان که یکپارچگی و اتحاد کشور را تهدید می‌کردند استقامت و ایستادگی نشان دادند.

سردار شهسواری افزود: عشایر استان مرز‌ها را همچون نوامیس خود دانسته و با محافظت و صیانت از آن‌ها ایستادگی کرده اند.

در دوران دفاع مقدس ایادی استکبار جهانی با راه اندازی جنگ در مناطق کرد نشین استان اهداف شومی را در سر می‌پروراندند که با هوشیاری مردم استان همه این توطئه‌ها خنثی شد.

در این میان نقش اقوام مختلف بویژه کرد‌های منطقه هم در حفاظت از کیان اسلامی چشمگیر است.

یکی از فرماندهان زمان جنگ می‌گوید: ولایتمداری، وحدت مردمی، عشق و دلبستگی مردم شهر‌های کردنشین آذربایجان غربی به میهن اسلامی و غیرت دلاور مردان منطقه با وجود بمباران شیمیایی مثال زدنی است.

وی گفت: مردم این خطه با وجود جنایات ایادی استکبار جهانی مردانه و با شجاعت کامل در برابر دشمنان انقلاب اسلامی ایستادند و هم اکنون به برکت خون این شهیدان است که امنیت کامل در منطقه برقرار است.

ملا عبدالقادر بیضاوی، امام جمعه اهل سنت ارومیه هم گفت: مردم انقلابی آذربایجان غربی در سال‌های اولیه انقلاب نیز قهرمانی‌ها و فداکاری‌های زیادی در مقابل گروهک‌های ضد انقلابی از خود نشان داده اند که برای همیشه در تاریخ پرافتخار جمهوری اسلامی باقی خواهد ماند.

بیضاوی افزود: دفاع مقدس هم جلوه بارزی از مقاومت و ایثارگری‌های مردان و زنانی است که موجب شدند رژِیم تا دندان مسلح عراق که از حمایت‌های ابرقدرت‌های جهانی نیز برخوردار بود شکست مفتضحانه‌ای را در تاریخ سیاسی خود تجربه کند.

او گفت: دوران هشت سال دفاع مقدس با شیطنت‌های اشرار در این استان همزمان بود که این امر خود بموجب شد بخشی از تلاش رزمندگان در استان آذربایجان غربی معطوف به برقراری امنیت داخلی استان شود.

او افزود: در سایه عنایت خداوند متعال، هدایت رهبری و همراهی مردم و جانفشانی رزمندگان و نیرو‌های مردمی امروز در گوشه گوشه این استان به رغم همه شیطنت‌ها و دسیسه‌ها و شرارت‌ها آهنگ رشد و توسعه و امنیت به گوش می‌رسد.

گزارش از ندا موسی زاده 

 

ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس ایثار اقوام آذربایجان غربی در هشت سال دفاع مقدس
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دلجویی نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثاگران کشور از خانواده شهدا در چهارمحال و بختیاری
روند اجرایی طرح مسکن ملی در پارس آباد
اختصاص ۶۰۰ میلیارد بودجه به طرح های آبخیزداری دماوند
عطرافشانی گلزار شهدای جنگ تحمیلی سوم در نقده
سپاه: مقتدرانه از حقوق ملت ایران در خلیج فارس دفاع می‌کنیم
دستگیری فروشنده سکه و اسکناس جعلی در کلاردشت
برگزاری اینوتکس ۱۴۰۵ در شهریور امسال
توجه ویژه آیت الله سیستانی به وضعیت خانواده‌های شهدای جنگ تحمیلی ایران
تجلیل از پاسداران طبیعت در منطقه خانگرمز تویسرکان
حفظ ذخایر خلیج فارس با بهره برداری مسئولانه
محسن سیفی کفشگری سرپرست بانک ملی ایران شد
احیای کارخانه نساجی شماره یک قائم‌شهر
خلیج فارس، امانت نسل های آینده
دشت شقایق‌ کدکن؛ انعکاس بهشت خدا بر زمین
اجتماع جان فدایان ایران امام رضایی
تایلند به‌دنبال ایجاد پل زمینی در پی محدودیت در تنگه هرمز
سرمایه انسانی؛ محور عبور صنعت مس از شرایط ناپایدار اقتصادی
توزیع جهیزیه به زوج های چرامی به میمنت میلاد امام رضا(ع)
فعالیت گروه خادمیاران رضوی در نیشابور
پیش بینی افزایش دما و وقوع گردوخاک محلی در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)