• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۷۵۷۳
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۳

چرا پرونده ابوبکر البغدادی الان بسته شد؟

امریکا در شرایطی البغددی سرکرده داعش را حذف کرد که با توجه به تحولات شمال سوریه از دستگیری او به دست ارتش سوریه و متحدانش در ادلب نگران بود.

چرا پرونده ابوبکر البغدادی الان بسته شد؟

بر اساس اخبار دریافتی ابوبکر بغدادی سرکرده گروه داعش در شهر ادلب سوریه کشته شده و جسد وی برای احراز و تایید هویت به خارج از این منطقه منتقل شده است.
ادلب محل تجمع افراد و گروه های مسلح و تکفیری است که از سراسر سوریه به این منطقه منتقل شده اند و این افراد و گروه ها بیشتر تحت کنترل جبهه الفتح و احرار الشام هستند که قبلا به جبهه النصره شناخته می شدند و شاخه سوری القاعده را تشکیل می دادند. این افراد و گروه ها رقیب داعش محسوب می شدند و بارها درگیری هایی بین آنها روی داده بود. با این پیشینه اینکه چگونه ابوبکر البغدادی از ادلب سر در آورده یکی از علامت های سوال در این زمینه است.
با این حال سوال مهم این است که چرا در این مقطع پرونده البغدادی خاتمه داده شد و چه عواملی در این زمینه موثر بوده است؟ به نظر می رسد پاسخ این سوال در رخدادهایی نهفته است که به تازگی در شمال سوریه روی داده و بخش عمده ای از اخبار منطقه را طی چند هفته اخیر به خود اختصاص داده بود. این تحولات با توافق و چراغ سبز ترامپ به اردوغان برای عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه آغاز شد که به ایجاد منطقه به اصطلاح امن به عرض 120 کیلومتر از راس العین تا تل ابیض و به عمق حدود 30 کیلومتری تا جاده بین المللی ام 4 انجامید.
متعاقب آن هم هجمه های شدیدی علیه دولت و شخص ترامپ در خصوص خیانت به متحدان کرد امریکا در جنگ با داعش و همچنین احتمال آزادی زندانیان داعش از زندان های تحت امر کردهای سوریه به راه افتاد که در نهایت به سفر هیات امریکایی به ترکیه و امضای توافقنامه 13 بندی و متعاقب آن سفر اردوغان به سوچی و امضای توافقنامه 10بندی با روسیه منتهی شد.
به نظر می رسد این تحولات از چند جهت در روند منتهی به قتل ابوبکر البغدادی موثر بوده است: نخست اینکه تحولات اخیر نه تنها به طور نسبی به احیای حاکمیتی دولت مرکزی سوریه در مناطق شمال و شمال شرقی این کشور کمک کرد بلکه دولت سوریه را در ادامه و تکمیل عملیات آزادسازی ادلب در موقعیت برتر قرار داد و از این دید به نظر می رسد امریکا از ترس اینکه ابوبکر بغدادی به دست ارتش سوریه و روسیه نیفتد دست به حذف و بستن پرونده وی گرفته است.
دوم اینکه این احتمال وجود دارد که در جریان تحولات اخیر تفاهمی بین امریکا و ترکیه صورت گرفته باشد که هر کدام از آنها به نوعی از حمایت های قبلی خود از گروه های تحت امر خود دست برداشته باشند. به عبارت دیگر اگر دولت ترامپ کردهای سوری را در برابر ترکیه رها کرد در مقابل ترکیه نیز احتمالا اطلاعات مربوط به محل اختفای البغدادی را در اختیار دولت ترامپ قرار داده است.
سوم اینکه در پی تحولات اخیر در شمال سوریه این نگرانی مطرح شد که کردهای سوری دیگر رغبتی به ادامه جنگ با داعش وحفاظت از زندانیان داعش نداشته باشند و آنها را رها کنند که این امرنیز انتقادها را از عملکرد دولت و شخص ترامپ افزایش داد و از این دید حذف ابوبکر البغدادی می تواند تلاشی برای کاستن از انتقادهای موجود باشد.
-----------------
احمد کاظم زاده
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصوبه شورای‌عالی شهرسازی درباره بازنگری طرح جامع ابهر ابلاغ شد
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
تأکید معاون استاندار لرستان بر استفاده از ظرفیت محله محوری
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
تاکید بر پیگیری دغدغه های عشایر
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)