• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۷۴۰۴۹
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت

هشدار درباره افزایش مقاومت‌های دارویی

مقاومت‌های آنتی بیوتیکی در جهان و کشور ما به شدت رو به افزایش است که این مقاومت خطر جانی نیز برای هموطنان دارد.

هشدار درباره افزایش مقاومت‌های داروییبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمد مهدی گویا در نشست خبری هفته اطلاع رسانی مصرف صحیح آنتی بیوتیک در وزارت بهداشت افزود: تجویز خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها موجب بروز پدیده ناخوشایند مقاومت دارویی شده و به همین علت در این هفته که از ۲۷ آبان تا دوم آذر به نام هفته اطلاع رسانی مصرف صحیح آنتی بیوتیک در جهان نامگذاری شده است سعی داریم با کمک اصحاب رسانه در خصوص شیوه درست مصرف دارو‌ها به ویژه آنتی بیوتیک‌ها اطلاع رسانی کنیم.
وی گفت: مصرف آنتی بیوتیک از جانب مردم و حتی برخی همکاران پزشک ما به درستی رعایت نمی‌شود به همین علت جلسات متعددی برای گروه‌های پزشکی، پرستاری و حتی داروسازان در نظر گرفته ایم.
گویا در پاسخ به سوالی درباره مصرف آنتی بیوتیک در دام‌ها نیز اظهار داشت: اطلاعات منسجم در خصوص میزان مصرف آنتی بیوتیک در دام هم در اختیار نداریم، اما آن چه به یقین می‌توان گفت: سازمان دامپزشکی کشور در تعامل خوبی با وزارت بهداشت است و همان گونه که مصرف بی رویه آنتی بیوتیک‌ها برای انسان‌ها مضر است برای دام‌ها نیز آسیب رسان است.

شدت آنفلوآنزا از سال قبل بیشتر است
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از دو هفته گذشته، شاهد بروز بیماری آنفلوآنزا در کشور هستیم که نسبت به سال‌های گذشته شدت بیماری نیز بیشتر است.
دکتر محمد مهدی گویا افزود: درست مصرف نکردن آنتی بیوتیک‌ها موجب شده است به مرور تعدادی از میکروب‌ها نسبت به دارو مقاوم شوند.
وی گفت: وقتی میکروب به دارو مقاوم می‌شود یعنی درمان برای آن وجود ندارد، به زبان ساده تر، بیماری که با یک درمان ساده دارویی درمان می‌شد بر اثر مقاومت دارویی منجر می‌شود به بستری و حتی به فوت بیمار می‌انجامد بنابراین داشتن نحوه صیح استفاده از دارو امری ضروری است.
گویا افزود: حتی در بسیاری از موارد، بیماران طول مصرف دارو را نیز رعایت نمی‌کنند و دارویی را که باید دو هفته مصرف کنند پس از دو روز قطع می‌کنند و این رفتار، موجب بروز مقاومت دارویی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه پدیده مقاومت دارویی پدیده مشکل آفرینی برای نظام سلامت کشور است ادامه داد: البته پزشکان هم باید در این زمینه آموزش ببینند تا به درستی آنتی بیوتیک تجویز کنند و بیمار در معرض مصرف خود سرانه دارویی قرار نگیرد.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: درحال حاضر مقاومت دارویی در کشور به مرحله هشدار در آمده است، طول درمان بیماران که مقاومت دارویی دارند بیشتر است در نتیجه در معرض عفونت و خطر جانی بیشتر نیز قرار دارند.
گویا افزود: مواردی وجود دارد که بیمار به علت عفونت و مقاومت دارویی که دارد، دچار مرگ شود.
وی با اشاره به اینکه در فصل بروز آنفلوانزا هستیم و از دو هفته گذشته بروز آن شدت گرفته است ادامه داد: امسال با ۲ ویروس H۱N۱ و H۳N۲ به شکل همزمان مواجه هستیم که درمان را سخت‌تر کرده است ضمن اینکه امسال موج آنفلوانزا زودتر شروع شد و میزان شدت این بیماری نیز نسبت به سال‌های گذشته شدید‌تر بوده است بنابراین رعایت نکات ایمنی امری ضروری است، زیرا ممکن است تعداد افرادی که مبتلا می‌شوند نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شود.
گویا افزود: رعایت بهداشت و شستشوی مکرر دست‌ها از جمله اقدامات ضروری در پیشگیری از آنفلوانزاست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصوبه شورای‌عالی شهرسازی درباره بازنگری طرح جامع ابهر ابلاغ شد
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
تأکید معاون استاندار لرستان بر استفاده از ظرفیت محله محوری
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
تاکید بر پیگیری دغدغه های عشایر
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)