• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۷۴۹۶۴
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۱
مازندران » اقتصادی
گزارش مکتوب... مازندران

نبود صنایع تبدیلی دغدغه کشاورزان مازندرانی

استان مازندران با دارابودن بیش از120 هزارهكتار باغ مركبات وتولید 2 ميليون و700 هزار تنی ،45 درصد مركبات تولیدی كشور را به خود اختصاص داده است.

نبود صنایع تبدیلی دغدغه کشاورزان مازندرانیبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، به طورمعمول از نيمه دوم اسفند تا پايان نيمه اول ارديبهشت سال بعد زمان شكوفه‌دهي و به بارنشستن باغ مركبات است وبا فرارسیدن آن، فعالیت جدی باغداران مازندران آغازمی شود و زمان برداشت محصول نیز از اوایل آذرماه هر سال است. ارزش ‌اقتصادي مركبات استان سالانه 8 هزار ميليارد ريال برآورد می شود.

 رونق کشاورزی با رونق صنایع تبدیلی

کارشناس صنایع کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی به استناد ماده 8 قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی، وظیفه توسعه و حمایت از صنایع کوچک تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی را در چارچوب سیاست‌های صنعتی کشور برعهده دارد گفت: کاهش ضایعات در بخش تولیدات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی، افزایش درآمد کشاورزان، ایجاد ارزش افزوده تولیدات کشاورزی، ایجاد فرصت‌های شغلی، افزایش بهره وری و پایداری تولیدات کشاورزی، صادرات محصولات فرآوری شده، جلوگیری از واردات و کمک به خودکفایی و استقلال اقتصادی کشور از اهداف ایجاد صنایع تبدیلی در مازندران است.

محمودی از باغداران میاندرود در این باره می گوید: ارائه تسهیلات مناسب به سرمایه گذاران بخش صنایع تبدیلی و جلوگیری از واردات بی رویه سبب رونق یافتن بازار محصولات با کیفیت ایرانی می‌شود و توجه به صنعت کشاورزی و توسعه صنایع تبدیلی می‌تواند ایران را خوش نام و رونق صادرات را در پی داشته و سبب شود که سود واقعی به جیب کشاورزان برود. از سویی دیگر، وجود صنایع تبدیلی در مازندران سبب اشتغالزایی بسیاری شده و راه اندازی و تقویت آن سبب رونق این بخش خواهد شد اما متاسفانه، حمایت دولتی چندانی از این واحدها از گذشته تا کنون  صورت نگرفته است.

وضعیت صنایع تبدیلی مرکبات در استان

یکی از مهمترین دغدغه ها در توسعه باغ ها و تولید مرکبات در مازندران، ضعف مفرط در استقرار و بهره برداری از صنایع تبدیلی است که بی تردید، کمبود صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب در استان، کم شدن انگیزه تولیدکنندگان را به همراه خواهد داشت.

رضوی، مدیرعامل یک واحد تولید آبمیوه درمازندران با بیان اینکه کمبود نقدینگی و نبود ثبات اقتصادی از مشکلات این بخش است گفت: مدتها در انتظار دریافت وام سرمایه در گردش بودم و با وجود تأکید بسیاری از مسئولان درباره حمایت و تسریع در این بخش،  در آخر ناچار شدم به کلی از دریافت آن انصراف دهم ضمن آنکه توان پرداخت سود 27 درصدی این تسهیلات را نیز نداشتم.

اما در پیگیری این موضوع، موسی نژاد مدیر امورمکانیزاسیون جهادکشاورزی مازندران می گوید: در 10  سال گذشته برای بیش از 2 هزار و 300  واحد صنایع تبدیلی کشاورزی با حدود 9 میلیون تن پیش بینی ظرفیت و میزان سرمایه گذاری 15 هزار و 520 میلیارد ریال مجوز تأسیس صادر شد که پیش بینی اشتغالزایی آن به بیش از 20 هزار نفر می رسد. البته این مسئول در پاسخ به سوألی درباره واحدهای راه اندازی شده بر اساس این مجوزها گفت: در این باره اطلاع دقیقی ندارم!

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران هم با اشاره به اینکه تنوع در صنایع غذایی در دسته‌ های مختلف از جمله آبمیوه، خشک کردن میوه و سبزیجات و سورتینگ به اندازه کافی در استان وجود دارد گفت: پارسال و امسال از محل طرح ‌های زودبازده، تسهیلاتی برای این بخش پرداخت شده و مازندران نیز به اندازه کافی توانسته از این تسهیلات استفاده کند. قوانلو  افزود: با توجه به اینکه مازندران قطب کشاورزی است، واحدهای تبدیلی و کشاورزی در اولویت اول حمایتی قرار دارد تا سبب کاهش نگرانی‌ های صنایع تبدیلی و بسته بندی شود.

بیابانی قائم مقام خانه کشاورز کشور هم درباره کمبود صنایع تبدیلی در مازندران می گوید: تنها پرداخت تسهیلات نمی تواند موثر باشد بلکه پیگیری سایر مشکلات این واحدها مانند فرسودگی تجهیزات، برگزاری دوره های آموزشی، ضعف در حمل و نقل، بازاریابی و سرمایه در گردش نیز ضروری است.

بر این اساس، اگرچه طبق گفته‌ های مسئولان استان، مشکل چندانی در بخش صنایع تبدیلی و بسته بندی استان وجود ندارد و برای برای تجهیز واحدهای این بخش، تسهیلات مناسب پرداخت می‌شود اما مدیران واحدهای صنایع تبدیلی استان حکایت دیگری از وضعیت این بخش دارند. آنان، حمایت نکردن مسئولین و دریافت نرخ بهره بالای سود بانکی را ازمشکلات خود بیان کرده‌اند. اما موضوعی که همگان بر آن واقفند آن است که صنایع تبدیلی حلقه ‌ای متصل میان اقتصاد کشاورزی و صنعت است و رونق و توسعه این بخش سبب کاهش ضایعات، توسعه صادرات، ایجاد اشتغال و عرضه مناسب ترمحصولات را به همراه دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)