• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۸۴۱۳۰
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۲
اقتصادی » مسکن
گزارش مکتوب

نوسازی یا زیاده خواهی برای افزایش تراکم

نوسازی شهرک ۲۰ هکتاری پیکانشهر بعد از ۷ سال همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛‌ اختلاف نظر درباره میزان تراکم در شهرک پیکانشهر باعث شده تا نوسازی این شهرک ۲۰ هکتاری بعد از ۷ سال همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی بماند و در انتظار تصویب طرح تفصیلی منطقه ۲۲ باشد.
پیکانشهر نام شهرکی درجنوب منطقه ۲۲ شهرداری تهران با مساحت بیش از ۲۰ هکتار است، که ۶۰ سال پیش به منظور سکونت کارکنان شرکت صنعتی ایران خودرو به صورت بلوک‌های مسکونی طراحی و احداث شد.
بلوک‌های ۴ طبقه‌ای با واحد‌هایی به متراژ ۳۰ و ۴۰ متری که دارای مراکز خرید و فضای سبز شهری مطلوبی است. حالا بعد از گذشت ۶۰ سال از عمر واحد‌های مسکونی و کاهش استحکام واحد‌ها، ساکنین این شهر با مشکلاتی روبرو هستند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
آقای علیپور که حدود ۲۰ سال است در این شهرک زندگی می‌کند می‌گوید: در روز‌های بارندگی، آب باران از طبقات چهارم و سوم به طبقه دوم چکه می‌کند و اصلا قابل زندگی نیست.
وی ادامه داد: زمان بارندگی علاوه بر چکه کردن سقف‌ها بیرون از منزل هم آب جمع می‌شود و باعث فرو نشست بسیاری از بلوک‌ها شده است.
آقای یاسینی نیز می‌گوید: دیواره‌ها و راه رو هر بلوک در حال ترک خوردن است و امنیت جانی در منزل نداریم.
خانم موسوی نیز می‌گوید: چند ماه گذشته واحد کناریمان آتش گرفت و ماشین آتش نشانی راهی برای ورود پیدا نکرد و مردم خود آتش را خاموش کردند.
آقای صمدی نیز می‌گوید: من ۳۰ سال است اینجا زندگی می‌کنم و وقتی کسی بیمار می‌شود آمبولانس نمی‌تواند نزدیک بلوک شود باید مسافت طولانی بدون ماشین را طی کند تا بیمار به آمبولانس برسد.
۷ سال است مردم اهالی پیکانشهر اقدام به نوسازی مجتمع مسکونی کردند مجریان طرح نوسازی شهرک پیکان شهر بنا دارند ۱۵۰۰ خانه فرسوده را به ۴۵۰۰ واحد مسکونی تبدیل کنند و خانه‌های ۸۰ متری جایگزین خانه‌های ۴۰ متری شود.
مجریان این طرح قصد دارند بیش از آنچه که در طرح تفصیلی منطقه ۲۲ آمده است، بارگذاری کنند در واقع موضوعی که مورد مخالفت شهرداری تهران قرار گرفته است و شهرداری تاکید دارد که این طرح باید بر اساس طرح تفصیلی منطقه اجرا شود، چون پیکانشهر جزء باغ محسوب می‌شود.
حالا بعد از هفت سال بارگذاری بیش از آنچه که در طرح تفصیلی منطقه آمده مورد مناقشه و اختلاف مدیریت شهری با مجریان طرح است. مشکلات اهالی این شهرک باعث شد تا در چند ماه گذشته جلسه‌ای با عنوان جلسه نوسازی شهرک پیکان شهر با حضور رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون شورا‌های مجلس شورای اسلامی، معاون شهرسازی شهرداری تهران توسعه گر و سرمایه گذار طرح نوسازی محله پیکانشهر برگزار شد و در آن جلسه تصمیماتی برای این محدوده گرفته شد.
فرزانه صادق مالواجرد دبیر شورای عالی شهرسازی ومعماری ایران گفت: با بررسی‌های صورت گرفته و براساس مصوبه شورای عالی شهرسازی این طرح به کمیسیون ماده ۵ شهرسازی رفت تا طراحی را براساس حفظ فضای سبز و ترمیم خدمات ارائه دهند.
وی افزود: ۲۰۰ درصد تراکم داده شد تا نوسازی صورت گیرد و این طرح در مرحله تهیه است که باید به تایید کمیسیون ماده ۵ برسد تا ابلاغ شود.
شورای شهر بر این اعتقاد است؛ براساس طرح تفصیلی منطقه ۲۲ و کمیسیون ماده ۷ مجتمع پیکانشهر باغ تلقی می‌شود و ساخت و ساز جدید باید براساس سطح اشغال صورت گیرد.
زهرا نژاد بهرام عضو شورای شهر تهران درباره نوسازی بافت فرسوده مجتمع پیکانشهر گفت: پیمانکار بدون در نظر گرفتن جمعیت پذیری منطقه می‌خواهد ۱۵۰۰ واحد را به ۴۵۰۰ واحد تبدیل کند.
وی افزود: جمعیت پذیری منطقه ۲۲، ۵۰ هزار نفر پیش بینی شده بود، اما اکنون جمعیت ان به ۵۵۰ هزار نفر رسیده است و جمعیت پذیری منطقه مبنای طرح تفصیلی است.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: پیمانکار درخواست خود را به شورای عالی شهرسازی ارسال کرد و باوجود اینکه طرح تفصیلی به تصویب نرسیده است، اما شورای عالی شهرسازی اعلام کرد به رغم اینکه باید به اندازه سطح اشغال ساخت و ساز صورت گیرد در صورت موافقت شورای شهر تا ۲۰۰ درصد تراکم بلامانع است، اما ما با ۲۰۰ درصد تراکم هم موافق نیستیم، زیرا پیمانکار زیاده خواهی می‌کند.
وی ادامه داد: در طرح تفصیلی منطقه ۲۲، سطح اشغال طرح ۶۰ درصد دیده شده است و شورای شهر تلاش می‌کند تا به اهالی این مجتمع حداکثر کمک را کند و راهکار مناسب ارائه دهد، اما پیمانکار مورد وثوق مردم راضی نیست.
وی بیان کرد: از نظر ما سطح اشغال ۶۰ درصد برای پیمانکار سود اور است، اما پیمانکار سود بیشتری می‌خواهد.
وی ادامه داد: زمانی این مشکل حل خواهد شد که طرح تفصیلی منطقه به تصویب برسد و در این راستا شورای عالی شهرسازی به شورای شهر اعلام کرده که ظرف ۲ ماه نقطه ضعف این طرح را برطرف و به شورای عالی شهرسازی ارسال کند تا در آنجا تصمیم گیری نهایی صورت گیرد.
برای نوسازی بافت‌های فرسوده تسهیلات خاصی پرداخت می‌شود و ۱۵ درصد از محلات همجوار می‌تواند به طرح اضافه شود، اما طرف دیگر ماجرا این است که پیکانشهر جزو محدود بافت‌های فرسوده قرار ندارد و باز آفرینی شهری قرار است برای پیکانشهر طرح را ارائه کند.
مجتبی علوی معاون عمران و بهسازی شهری شرکت باز آفرینی شهری افزود: پیکانشهر جزو محدوده بافت‌های فرسوده نیست و به علت فرسودگی پیکانشهر دو موضوع در دستور کار شرکت بازافرینی قرار گرفت.
وی گفت: در تلاش هستیم تا نوسازی پیکانشهر، طرح اقتصادی باشد تا هزینه‌ای سربار برای دولت نداشته و هم اینکه صرفه اقتصادی برای مردم داشته باشد.
وی تاکید کرد: براساس بازدیدی که شورای شهر و کمیسیون عمران مجلس از این مجتمع داشت قرار شد گزارش اقتصادی از این طرح آماده و به شورای شهر ارسال شود تا تصمیم نهایی برای نوسازی اعمال شود.
وی اضافه کرد: طرح مجتمع پیکانشهر در حال پیگیری است و تا ماه آینده کار اجرایی شروع می‌شود.
علوی افزود: در بحث نوسازی پیکانشهر هیچگونه تغییری در فضای سبز صورت نمی‌گیرد. مجریان این طرح اعتقاد دارند که باید تراکم بیش از ۲۰۰ درصد دریافت کنند، اما اعضای شورای شهر تهران با اجرای آن بر خلاف طرح تفصیلی منطقه ۲۲ مخالفند و تراکم ۲۰۰ درصدی را هم بیش از جمعیت پذیری منطقه ۲۲ می‌دانند.
۳ هزار نفر در پیکانشهر زندگی می‌کنند که فرسودگی بافت این مجتمع باعث شده برخی از خدمات در این مجموعه ارزش کیفی و اجتماعی خود را از دست داده و باید برای نوسازی آن راه حلی ارائه شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
تأمین و توزیع بیش از ۲۵۰ تن کالای اساسی در شهرستان شاهیندژ
ضرورت وجود همت جهادی برای تسریع در ثبت جهانی روستای حسنلو نقده
الگوی مشارکت خصوصی؛ موتور محرک توسعه عمرانی در آذربایجان‌غربی 
اجرای ۲ بیمارستان در آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای مجمع نمایندگان استان
تقویت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی؛ راهبرد بسته جدید اقتصادی دولت برای ثبات بازار نهاده‌های دامی
نقده در آستانه بهره‌برداری از روستا بازار جدید؛ مشارکت تعاونی‌ها برای تسریع روند احداث
بررسی ۹ پلاک در کمیسیون رفع تداخلات اراضی آذربایجان‌غربی
برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی‌کاربردی راشا کاسپین زنجان با تضمین اشتغال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)