• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۹۹۵۹۹
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۸
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
در بورس انرژی

تسهیلات جدید برای متقاضیان خرید نفت خام

با مساعدت وزیر نفت، تسهیلات بیشتری برای متقاضیان خرید نفت خام در بورس انرژی درنظر گرفته شد.

تسهیلات جدید برای متقاضیان خرید نفت خامبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بازار سرمایه، با مساعدت وزیر نفت، شیوه‌نامه جدیدی در زمینه عرضه نفت خام و میعانات گازی در رینگ بین‌الملل بورس انرژی ابلاغ و بر اساس این شیوه‌نامه، تسهیلات بیشتری برای متقاضیان خرید نفت خام در بورس انرژی درنظر گرفته شد.
 آبان‌ماه امسال شیوه‌نامه جدیدی برای عرضه نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی ابلاغ شد. در این شیوه‌نامه هم شرکت ملی نفت مکلف است به‌صورت منظم و مستمر، ماهانه حداقل دو میلیون بشکه نفت خام سبک، دو میلیون بشکه نفت خام سنگین و ۲ میلیون بشکه میعانات گازی پارس جنوبی در رینگ صادراتی بورس انرژی عرضه کند. با این حال تغییراتی در شیوه‌نامه ایجاد شده است تا بخش خصوصی برای حضور در معاملات نفت خام تمایل بیشتری داشته باشد.
حال شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده است نخستین عرضه بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی جدید، در روز‌های آینده انجام خواهد شد.
آقای امیرحسین تبیانیان، نماینده شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی، در این باره، به تشریح تغییرات اعمال شده در فرآیند عرضه نفت خام و میعانات گازی در رینگ بین‌الملل بورس انرژی پرداخت و گفت: در دو حوزه، تغییرات مهمی ایجاد شده؛ بخش نخست در حوزه قیمت‌گذاری و دیگری در حوزه نحوه انجام کار.

ارائه تخفیف حداکثری
به گفته وی، بر اساس شیوه‌نامه جدید، قیمت به صورت پریمیوم دلاری و بر اساس شاخص‌های قیمت‌گذاری معتبر اعلام می‌شود. میزان تخفیف اعلامی بر اساس این شاخص‌های معتبر حداکثری خواهد بود.
premium به معنای دريافت کارمزد اضافه بدليل حجم بالاي سفارش مشتري است.
تبیانیان افزود: بر این اساس روی تابلو، تخفیف بیشتری اعلام نمی‌شود و نکته مهم این است که در این شیوه، حداکثر تخفیف در قیمت پایه لحاظ خواهد شد تا خریدار با دغدغه کمتری نسبت به واریز پیش‌پرداخت اقدام کند. همچنین برای تحویل به صورت فوب، قیمت پایه میعانات گازی منفی ۶ دلار نسبت به قیمت دبی، قیمت پایه نفت خام سبک منفی ۷ دلار نسبت به قیمت برنت و نفت خام سنگین نیز منفی ۸.۵ دلار نسبت به برنت اعلام شده است.

افزایش آزادی عمل خریداران
نماینده شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی درباره تغییرات در روند اجرای کار نیز توضیح داده است: در صورت انجام معامله، خریدار به‌صورت رسمی به شرکت ملی نفت ایران برای عقد قرارداد معرفی می‌شود و بر مبنای آن باید عمل کند؛ جزییات از اطلاعیه عرضه حذف می‌شود و مواردی به قرارداد موکول خواهد شد. پس از واریز پیش‌پرداخت و ارجاع از بورس انرژی به شرکت ملی نفت ایران، موارد مالی و عملیاتی دیگر مانند بارگیری و تسویه با شرکت خریدار در قالب قرارداد توافق خواهد شد؛ این تغییر به خریدار آزادی عمل بیشتری می‌دهد تا پس از واریز پیش‌پرداخت، توافق نهایی بر سر جزییات با حضور در شرکت ملی نفت ایران حاصل شود.

بهره‌مندی بیشتر از دیدگاه کارشناسان
به گفته وی، پس از آنکه در قانون بودجه سال ۹۸ وزارت نفت مکلف شد ماهانه حداقل ۶ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی عرضه کند، اردیبهشت ماه شیوه‌نامه‌ای از سوی وزیر نفت ابلاغ شد و تا مهرماه امسال عرضه بدون وقفه ادامه یافت. پس از آن، نظرات از فعالان بازار سرمایه و سایر کارشناسان اخذ و تغییراتی پیشنهاد شد که برخی از این تغییرات قابلیت اجرا نداشت و حتی مغایر با منافع ملی بود، اما در نهایت با نظر مساعد وزیر نفت تغییراتی در شیوه‌نامه عرضه نفت خام و میعانات گازی در رینگ صادراتی بورس انرژی اعمال شد.
تاکنون از مجموع بیش از ۳۰ عرضه نفت خام و میعانات گازی شرکت ملی نفت ایران در رینگ بین‌الملل بورس انرژی، یک میلیون و ۱۵ هزار بشکه نفت خام سبک و ۷۰ هزار بشکه نفت خام سنگین معامله شده و عرضه‌های میعانات گازی تا کنون به معامله‌ای نینجامیده است.
ارزیابی نکردن صلاحیت خریداران، قائل نشدن محدودیت برای مقاصد صادراتی (به جز رژیم صهیونیستی)، کاهش نرخ پیش‌پرداخت از ۱۰ درصد ارزش سفارش به ۶ درصد، افزایش مدت زمان تسویه پس از تاریخ بارگیری محموله از ۵۰ روز به ۶۰ روز و تعیین قیمت پایه مبتنی بر ارزان‌ترین نرخ نفت صادراتی ایران (نفت صادراتی به مقصد مدیترانه)، از جمله تسهیلاتی است که تقریبا از ابتدای فرآیند عرضه نفت خام در بورس انرژی، با هدف افزایش استقبال خریداران، از سوی شرکت ملی نفت ایران مدنظر قرار گرفت و در اطلاعیه‌های عرضه گنجانده شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
استاد نقره‌کار هنر معماری را با اندیشه ولایی پیوند زد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
اعلام آمادگی ۳ هزار معلم لرستانی در دفاع از ایران اسلامی
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)