• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۹۹۹۹۴
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۸
گیلان » علمی و فرهنگی
گزارش مکتوب؛

کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا

تولید روزانه ۲هزار تن زباله یا اسم پُر زرق و برقش (پسماند) و دفن غیراصولی اش، آن را به قهرمان نابودی محیط زیست گیلان تبدیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛ کلاف سردرگمی که سال هاست فکر و ذهن مردم و مسئولان را برای رفع آن به خود درگیر کرده و پشت زیبایی‌ها و سرسبزی‌های گیلان راحت آرمیده است.
گاهی مسئولان از ساخت کارخانه‌های متعدد تولید کمپوست از زباله دم می‌زنند و گاهی از ایجاد کارخانه زباله سوز. اما تا کنون از ارتفاع زباله‌های چند متری در گیلان کاسته نشده است.
بیشتراز خودش، شیرابه هایش خطرناک است که به آب‌های زیرزمینی، زمین‌های کشاورزی و حتی دریا وارد می‌شود و محیط زیست را با جدیت نشانه گرفته است.
گزارش مکتوب؛ پسماند؛ کارآفرین جدید جوانان گیلانیدر این پریشان حالی زباله، چند ماهی است در ۱۰۰کیلومتری رشت مرکز استان گیلان، درچابکسر، چند جوان گیلانی دوستدار محیط زیست کمر همت را محکم بسته اند تا از زباله استفاده اقتصادی کنند.
کارشناسانی که با تبدیل زباله به مصالح ساختمانی نشان دادند محدودیت هم یک فرصت است.
 
خودباوری رمز موفقیت:
رئیس پارک علم و فناوری گیلان درباره این ابداع می‌گوید: ۸جوان متخصص یکی از شرکت‌های مرکز رشد فناور رودسر موفق شدند از ریجکت‌های بدون استفاده زباله شهری مصالح ساختمانی مانند بلوک، جدول و لوله‌های بتنی چاه آب تولید کنند.
علی باستی می‌افزاید: در هیچ کجای دنیا زباله به شیوه‌ای که در شمال کشور تولید می‌شود، وجود ندارد تا محصول فناورانه‌ای همچون تولید مصالح ساختمانی از ریجکت‌های زباله تولید شود و لذا می‌توان گفت: این محصول مشابه خارجی ندارد.
زباله ریجکتی، زباله‌های برگشتی و غیرقابل بازیافت هستند که پس از تفکیک در خاک دفن می‌شود.
مدیرعامل شرکت سمام گستر دمکش و مجری طرح می‌گوید: ۲سال پیش ۸کارشناس در حوزه‌های محیط زیست، بازیافت، شهرسازی و عمران، مطالعات تبدیل ریجکت‌ها به مصالح ساختمانی را آغاز و اکنون ۶ماهی است که ایده را به عمل تبدیل کردند.
سجاد حبیبی می‌افزاید: نتیجه مطالعات در زمینی به مساحت ۷۰۰مترمربع در جوار محل دفن زباله‌های شهر چابکسر اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه دغدغه اعضای این شرکت دانش بنیان رفع مهمترین چالش زیست محیطی گیلان یعنی زباله است می‌گوید: ما از زباله‌های ریجکتی غیرقابل بازیافت که قرن‌ها در طبیعت ماندگار است بجای اینکه در اعماق زمین دفن شوند برای ایجاد مصالح بتونی استفاده می‌کنیم.
گزارش مکتوب؛ پسماند؛ کارآفرین جدید جوانان گیلانیفرایند تولید:
کارشناس ارشد بازیافت و مجری این طرح می‌گوید: روزانه ۹۰تُن زباله که ۸۰تُن زباله‌های قدیمی شهر چابکسر و ۱۰تُن زباله جدید است با یک دستگاه پردازشگر تفکیک می‌شود.
سجاد حبیبی می‌افزاید: زباله‌های ریجکتی مانند نایلون، پلاستیک، پارچه، چرم و پوشک بچه که باید دفن شوند را پردازش و با درصدی از شن و ماسه مخلوط کرده و تبدیل به لوله‌های بتنی برای آبراهه‌ها، جدول کنار جاده‌ها و بلوک می‌کنیم.
وی می‌گوید: تاکنون حدود ۴هزار مترمربع با ارتفاع ۴متر، ۱۱هزار تُن زباله از زیر زمین برداشت و پردازش کرده ایم.
گزارش مکتوب؛ پسماند؛ کارآفرین جدید جوانان گیلانیصرفه جویی مهمترین دستاورد:
رئیس مرکز رشد واحد‌های فناور شهرستان رودسر می‌گوید: محصولات تولیدی این شرکت دانش بنیان بین ۴۰تا۷۰ درصد از زباله‌های ریجکتی تشکیل شده است.
عادل رنجی تاکید می‌کند: تولید مصالح ساختمانی از زباله مصرف شن و ماسه را ۳۰تا۳۵ درصد کاهش می‌دهد.
وی با توجه به نتایج بررسی‌های خود می‌گوید: قیمت هر عدد محصول بتونی زباله‌ای بین ۲۰۰تومان تا ۲هزار تومان نسبت به محصولات عادی ارزانتر است.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان هم به جنبه دیگر صرفه جویی‌های این طرح اشاره می‌کند و می‌گوید: هزینه‌های ساماندهی پسماند از منزل تا امحاء و یا تبدیل آن به فرآورده‌های تولید ثروت هنگفت است.
علی باستی ادامه می‌دهد: جمع‌آوری زباله از سطح شهر، انتقال آن به مراکز کمپوست و یا زباله‌سوز هزینه‌بر است و اگر در محل تخلیه نیز تفکیک شود نفربر و متحمل هزینه‌هایی است که برای شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و بخشداری‌ها کمرشکن خواهد بود درحالی‌که تولیدات فناور محور از زباله نه تنها هزینه‌های گزاف ندارد بلکه می‌تواند هدفمندتر مصرف شود.
وی با اشاره به ظرفیت بی‌شمار ایجاد اشتغال تولید مصالح ساختمانی ناشی از ریجکت‌های زباله خاطرنشان کرد: هم اکنون تولید محصولات بتونی از زباله برای ۶۲نفر شغل ایجاد کرده است که با افزایش تولیدات این طرح می‌توان برای جوانان بیشتری اشتغالزایی کرد.
گزارش مکتوب؛ پسماند؛ کارآفرین جدید جوانان گیلانیدرآمدزایی با طلای کثیف:
مدیرعامل شرکت سمام گستر دمکش و مجری طرح که برای اجرای طرحش حدود ۸۰۰میلیون تومان از جیبش هزینه کرده است می‌گوید: از ۳ماه پیش با فروش مصالح ساختمانی تولیدی این شرکت حدود ۳۰میلیون تومان درآمد کسب کردیم.
سجاد حبیبی با اعلام اینکه روزانه در این شرکت فناور ۸۰۰ تا هزار عدد محصولات بتنی از زباله تولید می‌شود می‌افزاید: تاکنون در این شرکت ۱۰هزار تُن انواع مصالح ساختمانی تولید شده است.
وی تولید انبوه را مستلزم حمایت‌ها و اعتماد به دانش کارشناسان این شرکت برشمرد و تصریح کرد:با سفارش‌های شهرداری‌ها و متقاضیان تولیدات ما نیز افزایش می‌یابد و نه تنها ریجکت‌های رودسر بلکه می‌توانیم ریجکت‌های سراوان را نیز به مصالح ساختمانی تبدیل کنیم.
گزارش مکتوب؛ پسماند؛ کارآفرین جدید جوانان گیلانی
جوانان خلاق چشم انتظار حمایت:
شهردار چابکسر که برای بازدید از فعالیت این شرکت به محل دفن زباله و محل فعالیت این شرکت رفته بود با ابراز امیدواری از اقدامات اجرا شده می‌گوید: بیش از ۳۰سال است که زباله‌های چابکسر در محلی که کاربری مسکونی و تجاری دارد دفن می‌شود.
ضیا باژرنگ می‌افزاید: با عقد قرار داد با این شرکت و خرید محصولاتشان از این شرکت حمایت می‌کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری‌های تابعه استانداری گیلان با اعلام اینکه شهرستان رودسر یکی از شهرستان‌هایی است که بحث مدیریت پسماند در آن جدی است می‌گوید: برای حمایت از این طرح دانش بنیان شهرداری‌ها را تشویق به خرید محصولات بتنی از این شرکت می‌کنم.
گزارش مکتوب؛ پسماند؛ کارآفرین جدید جوانان گیلانیپویا شهشهانی نظر دیگری هم دارد و تاکید می‌کند: هرگونه حمایتی مستلزم کسب استاندارد‌های لازم محصولات این شرکت از نظر استحکام و آلودگی است.
اما صحبت‌های آقای قدیری کشاورز چابکسری که باغش را با بلوک‌های زباله‌ای دیوارکشی کرده است خستگی این جوانان را می‌زداید. وی با لبخندی از رضایت می‌گوید: من دوستدار محیط زیست هستم. وقتی شنیدم این محصول در چابکسر تولید می‌شود و ارزانتر و محکم‌تر از نمونه عادی هم هست آن را خریداری کردم.
گزارش مکتوب؛ پسماند؛ کارآفرین جدید جوانان گیلانیمصالح زباله‌ای زیر ذره بین آزمایش ها:
محصولات بتنی این شرکت دانش بنیان برای انجام آزمایش‌های استحکام به آزمایشگاه بتن نشتارود فرستاده و تایید شد.
مسئول کنترل کیفیت شرکت آتیه سازان بتن مازندران می‌گوید: تولید مصالح ساختمانی از ریجکت‌های زباله آزمایش‌های مقاومت ۷روزه و ۲۸روزه را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
فرشید معصومی می‌افزاید: محصولات بتنی تولید این شرکت از نظر مقاومت کششی و فشاری از محصولات بتنی عادی بهتر است.
گزارش مکتوب؛ پسماند؛ کارآفرین جدید جوانان گیلانیهمچنین بتن‌های زباله‌ای برای آزمایش سمی و آلوده نبودن به آزمایشگاه معتمد محیط زیست فرستاده شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر با اشاره به تولید ماهانه هزار و ۸۰۰تُن زباله در این شهرستان و وجود ۳۰درصدی ریجکت می‌گوید: هر اقدامی که جلوی نفوذ شیرابه به خاک و آب را بگیرد یک اقدام پسندیده از نظر محیط زیست است.
علی محمد پور با اشاره به اینکه این بتن‌ها در آزمایشگاه معتمد سازمان محیط زیست در حال آزمایش و پایش هستند می‌افزاید: بطورکلی تثبیت زباله‌ها و آلودگی‌ها با تولید محصولات بتنی بسیار بهتر از دفن و انتشار آن است.
گزارش مکتوب؛ پسماند؛ کارآفرین جدید جوانان گیلانیدر نهایت:
تولید محصولات بتنی از زباله‌های برگشتی بار دیگر ثابت کرد که فکر و ایده می‌تواند کارآفرینی شود برای جوانان جویای کار و محدودیت نیز پله‌ای شود برای پیشرفت و ترقی.
این جوانان با خلاقیتشان فعل خواستن و توانستن را صرف کردند، اما چشم انتظار حمایت‌ها و کمک مسئولان با خرید محصولاتشان هستند.
نویسنده: سمانه فلاح کاظمی
کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا کارآفرینی جوانان گیلانی با زباله‌های اشتغال زا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
بسبار عالی اگر میشه آدرس را به شماره تلفن 09126179280بفرستید تا برای خرید بباییم ممنون
سلام چطور میتونم در مورد دستگاه های تبدیل زباله به مصالح ساختمانی مشورت بگیرم
سلام و وقت بخیر
ممنون میشم اطلاعت تماس با مدیر این کسب و کار را در اختیارمون قرار بدید
جهت همکاری در استان اصفهان
09133887810
سلام شماره این کارآفرین موفق رو جهت مشاوره میخواستم جهت استفاده در استان بوشهر
با عرض سلام و ادب
كار اين آقاي كارآفرين بسيار عالي مي باشد. لطفا شماره تماسي از ايشان دراختيار اينجانب قرار دهيد .با نهايت سپاس
سلام درودخدمت این کارآفرین بسیارایده خوب ومفیدواقعا جای خوشحالی داره اگرمیشه شماره ازاین کارآفرین دراختیارمن بگذارید جهت همکاری دراستان کرمان 09133420700 باتشکر..
خیلی عالی و قابل تحسین بیزحمت شماره تماس از این دوستان بفرستین 09013824059
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)