• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۳۴۳۱۰
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۸
بین الملل » آمریکا
پایگاه اینترنتی سی ان ان نوشت

بازجویی از مسافران ایرانی تبار هنگام ورود به آمریکا

بر اساس سندی که سی ان ان منتشر کرده، دولت آمریکا به افسران مرزی و گمرگی این کشور دستور داده است تا مسافران ایرانی‌تبار را بازداشت و بازجویی کنند

بازجویی از مسافران ایرانی تبار هنگام ورود به آمریکابه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی سی ان ان در گزارشی به قلم نیک وات نوشت: یک سند داخلی در اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا که در اختیار سی ان ان قرار گرفته است، نشان می‌دهد به افسران مرزی آمریکا که در مبادی ورودی کانادا کار می‌کردند، دستور داده شده بود مسافران ایرانی الاصل از جمله شهروندان آمریکایی را در بحبوحه کشته شدن (شهادت) یک ژنرال بلندپایه ایرانی (سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی) در اوایل ماه ژانویه، بازداشت کنند و مورد بازجویی قرار دهند‎؛ این در حالی است که اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، پیشتر این موضوع را رد کرده بود.
در این سند آمده است: هر کسی که در ایران، ​لبنان یا سرزمین‌های فلسطینی طی سال‌های ۱۹۶۱ تا ۲۰۰۱ متولد شده است باید به همراه هر کسی که ارتباطاتی با این کشور‌ها و قلمرو‌ها دارد، باید مورد بررسی قرار گیرد. واضح است که تمرکز معطوف ایران و برخی از هواداران بالقوه آن در منطقه است.
مقامات اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا پیشتر این موضوع را رد کرده بودند که دستوری برای بازجویی در مرز بر اساس قومیت دریافت کرده اند. این در حالی است که ده‌ها آمریکایی ایرانی تبار اعلام کردند در اوایل ماه ژانویه در پی کشته شدن این ژنرال، در یک مبدأ ورود در بلین در واشنگتن، جلوی آن‌ها گرفته شد. برخی از آن‌ها به مدت چند ساعت بازداشت شدند و اعلام کردند از آن‌ها در ارتباط با کشور محل تولدشان و همچنین وابستگی‌های مذهبی شان و خدمت در ارتش سوالاتی پرسیده شد. برخی دیگر ادعا کردند گذرنامه و سوئیچ خودروهایشان توسط افسران طی انجام بازجویی گرفته شد.
یک منبع آگاه به این سند، صحت آن را در گفتگو با سی ان ان تأیید کرد. در این سند همچنین آمده است؛ از مسافران باید سوالاتی در ارتباط با ارتباطاتشان با ارتش به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی قدس آن پرسیده شود.
پرامیلا جایاپال عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از واشنگتن با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد "این موضوع کاملا غیرقابل قبول است و دوران تاریک در تاریخ کشورمان را به ما یادآوری می‌کند. ما نمی‌توانیم آزمایش وفاداری انجام دهیم یا این که علیه افراد به نام امنیت ملی تبعیض قائل شویم. "
اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: "اگر این گزارش صحت داشته باشد، اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا دروغ گفته است. "
دن تانسیار مدیر اجرایی عملیات زمینی در اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا صبح روز پنجشنبه در کنفرانسی خبری در واشنگتن دی سی گفت: "این موضوع در دست تحقیق قرار دارد." وی همچنین گفت: "ما می‌خواستیم به بیانیه‌های قبلی اشاره کنیم که در ارتباط با این موضوع صادر کرده ایم، اما من می‌گویم ما این کار را انجام نمی‌دهیم و سیاستی در این زمینه وجود ندارد. هیچ قانونی وجود ندارد که به ما اجازه دهد افراد را بر اساس ملیتشان هدف قرار دهیم و متوقف کنیم. ما حقایق زیادی داریم که باید آن‌ها را پوشش دهیم، اما این حادثه خاص که شما مطرح کرده اید در دست تحقیق قرار دارد و من باید از هر گونه اظهار نظر در این باره خودداری کنم تا زمانی که این فرآیند طی شود. "
این سند می‌افزاید: باید "فلسطینیان و لبنانی‌هایی را مورد بررسی قرار داد که ممکن است از اسرائیل یا اردن بیایند. همچنین باید اتباع ایرانی یا لبنانی را از خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین (شامل اتباع ایرانی-لبنانی که با افغانستان، پاکستان، سوریه اردن و اسرائیل ارتباط دارند) مورد بررسی قرار داد." در این سند تأکید شده است: "دیگر اتباعی که به ایران یا لبنان سفر کرده اند هم باید مورد بررسی قرار گیرند."
اوایل این ماه، دولت آمریکا بررسی مسافران و محموله‌ها را به مقصد آمریکا تشدید کرد. این تغییرات بخشی از موضع دولت در افزایش موشکافی‌ها در پی حمله پهپادی آمریکا در عراق بود که سبب کشته شدن (شهادت سپهبد) سلیمانی شد.
در آن زمان، آمریکایی‌های ایرانی تبار اعلام کردند طی هفته نخست سال جدید در گذرگاه مرزی بلین دستگیر شدند. اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا هم تأیید کرد زمان انتظار در این گذرگاه طولانی شد و "در عصر روز شنبه به طور متوسط به دو ساعت رسید، ​اما برخی از مسافران اعلام کردند به سبب کاهش کارکنان در دوره تعطیلات تا چهار ساعت هم منتظر ماندند."

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در تهران
نجات روباه آسیب‌دیده در چالدران
تأکید دبیر ستاد تسهیل کشور بر الزامی بودن اجرای مصوبات استانی
دیدار با خانواده شهید شفیعی در اصفهان
بررسی موانع پیش‌روی توسعه استان دردیدار مسئولان کرمان با رئیس جمهور
شکارچیان غیرمجاز در ارومیه دستگیر شدند
اعلام برنامه مسابقات مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام حذفی فوتبال
کشف محموله بزرگ آرد و خوراک دام قاچاق در نهاوند
برداشت محصول لوبیا در شهرستان اقلید
راهپیمایی ۱۳ آبان در شهر‌های استان مرکزی
دادستان زرند: علت فوت دانش‌آموز زرندی در حال بررسی است
اجرای بیش از ۵۸ کیلومتر آسفالت راه روستایی در شهرستان ارومیه
تکمیل ۲۰ واحد ویلایی نهضت ملی مسکن در گرمی مغان
آغاز ثبت نام وام‌های تحصیلی دانشجویی از شنبه آینده
سرمربی الوحدات اردن: تا آخرین لحظه امیدواریم
نگاهی به چند فیلم آماده پخش از سیما
دو نشان طلا، ارمغان روژان دلیر از مسابقات کاراته قهرمانی کشور
از شعار آزادی یک زن تا کشتار زنان سودان
خودرو‌های شخصی پیشتاز تخلفات جاده‌ای آذربایجان‌غربی در مهرماه
سلاح امروز استکبار از گلوله به رسانه تبدیل شده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)