• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۳۴۹۸۲
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۶
بین الملل » سیاسی
بیانیه پایانی نشست فوق العاده اتحادیه عرب

معامله قرن رد شد

اتحادیه عرب در نشست فوق العاده وزرای امور خارجه کشور‌های عضو این اتحادیه در قاهره، با صدور بیانیه ای، طرح آمریکایی معامله قرن را رد کرد

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از قاهره؛ اتحادیه عرب در نشست فوق العاده وزرای امور خارجه کشور‌های عضو این اتحادیه، با صدور بیانیه ای، طرح آمریکایی معامله قرن را رد کرد. بیانیه پایانی نشست فوق العاده وزرای امور خارجه اتحادیه عرب در قاهره، بر ضرورت خودداری از هر نوع تعامل با طرح صلح ظالمانه آمریکا تاکید کرد. در این بیانیه آمده است: با دولت آمریکا برای اجرای این طرح صلح همکاری نخواهیم کرد. به اشغالگران اسرائیلی درباره اجرای بند‌های این طرح و نادیده گرفتن قطعنامه‌های بین المللی هشدار می‌دهیم.
نشست فوق العاده وزیران امور خارجه کشور‌های عضو اتحادیه عرب روز شنبه سیزدهم بهمن ماه در قاهره به ریاست عراق برای بررسی طرح موسوم به معامله قرن آمریکا برگزار شد که دونالد ترامپ به تازگی آن را رسما اعلام کرد.
همچنین قبل از  قرائت بیانیه پایانی، احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب درباره طرح آمریکایی معامله قرن گفت: مسئله فلسطین برای همه عرب‌ها اهمیت دارد و نشست امروز برای اعلام همبستگی با ملت و مسئولان فلسطینی است. تصور نمی‌کردیم نقشه راه آمریکا تا این اندازه ناامیدکننده و به دور از انصاف باشد. زمان ارائه این نقشه راه، سوال برانگیز است.  
ابوالغیط افزود: طرف اسرائیلی، طرح آمریکا را هدیه‌ای به خودش می‌داند. تحول در موضع آمریکا به نفع دستیابی به راه حل فراگیر و دائم نیست.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
محمود عباس: آمریکا حامی اصلی اجرای بیانیه بالفور است
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست فوق العاده کشور‌های عضو اتحادیه عرب درباره طرح آمریکایی معامله قرن گفت: ما خواستار این نشست شدیم، تا موضع خود را درباره طرح آمریکا به اطلاع شما برسانیم تا مانع از آن شویم که این طرح، به عنوان چارچوب جدید مذاکره معرفی شود. ما خواستار برگزاری این نشست شدیم تا بر موضع کشور‌های عربی با استناد به قطعنامه‌های بین المللی تاکید شود.  
محمود عباس افزود: بیانیه بالفور در واقع یک وعده انگلیسی- آمریکایی بود. بنیامین نتانیاهو اعتقادی به صلح ندارد.  ملت‌ها در همه جا در حال قیام کردن برای اعتراض به معامله قرن هستند. آمریکا حامی اصلی اجرای بیانیه بالفور است.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: حاضر نشدم با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفتگو کنم و یا پیامی از او دریافت کنم، زیرا می‌دانستم از آن برای ادعای مشورت کردن با ما درباره این طرح استفاده خواهد کرد، دیگر حرف آمریکایی‌ها را باور نمی‌کنیم.  
عباس افزود: می‌دانستم ترامپ پیشنهاد خواهد کرد منطقه ابودیس نزدیک قدس به عنوان پایتخت فلسطین معرفی شود. آمریکایی‌ها می‌خواهند روستای کوچک ابودیس پایتخت کشور فلسطین باشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
محمود عباس اضافه کرد: کرانه باختری و نوار غزه ۲۲ درصد از فلسطین تاریخی را تشکیل می‌دهد و ما به آن راضی شده بودیم و اکنون طرح آمریکا ۳۰ درصد از باقی مانده کرانه باختری را هم می‌گیرد. این طرح، به اسرائیل تسلط کامل امنیتی بر غرب رود اردن می‌دهد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: حداکثر چیزی که در کرانه باختری رخ می‌دهد، تظاهرات مسالمت آمیز است و ما به آن پایبند هستیم. عباس افزود: باور دارم که دوران سلاح گذشته است و ما خواهان سلاح نیستیم.

وزیر خارجه عراق: تاکید بر موضع ثابت عراق در مخالفت با معامله قرن
  وزیر امور خارجه عراق در نشست فوق العاده وزرای امور خارجه اتحادیه عرب در قاهره درباره طرح آمریکایی معامله قرن گفت: دولت و ملت عراق، مرجعیت دینی، سیاسی و عشایری این کشور بر موضع ثابت خود در حمایت از مسئله فلسطین تاکید دارد و از رویکرد‌ها و تصمیم‌هایی که برادران فلسطینی می‌گیرند، حمایت می‌کند.
محمد علی الحکیم ضمن خوشامدگویی به اعضای حاضر در جلسه افزود: «پس از اعلام آنچه معامله قرن خوانده می‌شود، با اوضاع بسیار حساسی مواجه شده ایم. این توافق بر تفاهم و هماهنگی یک طرفه مبتنی است و با تشکیلات قانونی خودگردان، کشور‌های عربی، طرف‌های منطقه‌ای و بین المللی به ویژه اعضای شورای امنیت و کمیته چهارجانبه بین المللی هیچ هماهنگی صورت نگرفته است.»
الحکیم اظهار داشت: «ماهیت اوضاع کنونی ایجاب می‌کند، در قبال مشکلات پیش روی منطقه عربی به ویژه مسئله اصلی یعنی آرمان فلسطین راه حل‌های غیر عادی و غیر معمول اتخاذ کنیم. عراق از برادران فلسطینی خود می‌خواهد، برای تضمین تحقق حق مشروع خود در برپایی کشور فلسطینی و واحد به پایتختی قدس اشغالی و تضمین حق بازگشت برای همه فلسطینی‌ها به خانه هایشان، متحد و منسجم باشند.»
وزیر خارجه عراق گفت: «ما باید برای اقدام با کشور‌های دوست اتحادیه اروپا، کشور‌های جهان اسلام و کشور‌های جنبش عدم تعهد، روسیه، چین و ژاپن راهبرد داشته باشیم تا درباره خطر‌های این معامله تبعیض آمیز علیه امنیت و ثبات منطقه خود، هوشیاری همه کشور‌های جهان را افزایش دهیم.»
محمدعلی الحکیم افزود: «ما از کشور‌های عضو اتحادیه عرب می‌خواهیم، همه اشکال حمایت از فلسطین اشغالی را ارائه دهند. ما به جهان می‌گوییم توافق موسوم به معامله قرن تلاش دارد، سیاست عمل انجام شده را اعمال کند و خشونت و افراط گریی را در منطقه افزایش دهد. ما بر این باوریم که حل و فصل مشکلات منطقه باید از طریق تضمین حقوق مردم فلسطین انجام شود که در قطعنامه‌های قانونی و بین المللی از جمله قطعنامه‌های شورای امنیت هم ذکر شده است.»

حق مردم فلسطین قابل مصادره نیست
وزیر خارجه عراق تصریح کرد: «حق مردم فلسطین و در راس آن حق تعیین سرنوشت و برپایی کشوری مستقل و دارای حاکمیت به پایتختی قدس اشغالی قابل مصادره نیست. دولت و ملت عراق، مرجعیت دینی، سیاسی و عشایری این کشور بر موضع ثابت خود در حمایت از مسئله فلسطین تاکید دارد و از رویکرد‌ها و تصمیم‌هایی که برادران فلسطینی می‌گیرند، حمایت می‌کند. ما از کشور‌های عربی و مسلمانان و همه آزادگان جهان می‌خواهیم، از حق مردم فلسطین در برپایی کشوری مستقل به پایتختی قدس اشغالی و باز پس گیری همه سرزمینشان از آن‌ها حمایت کنند.»
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وزیر خارجه مصر: چارچوب حل مسئله فلسطین تغییر نکرده است
سامح شکری وزیر امور خارجه مصر در نشست فوق العاده وزرای امور خارجه اتحادیه عرب در قاهره برای بررسی طرح آمریکایی معامله قرن گفت: چارچوب‌ها برای حل مسئله فلسطین تغییر نکرده است و مبتنی بر قطعنامه‌های شورای امنیت است.
وزیر خارجه مصر در نشست فوق العاده وزرای امور خارجه اتحادیه عرب در قاهره درباره طرح آمریکایی معامله قرن گفت: مصر بر حمایت کامل از قضیه عادلانه فلسطین و تشکیلات قانونی خودگردان تاکید و برای برقراری صلح و دستیابی به راه حلی که همه حقوق مشروع مردم فلسطین را به آن‌ها بازگرداند، پافشاری می‌کند.
سامح شکری اظهار داشت: «بر موضع ثابت مصر در حمایت از مسئله فلسطین که مسئله اصلی کشور‌های عربی است، تاکید می‌کنم. ما همچنین بر ایمان ثابت خود به عدالت این مسئله و لزوم دستیابی ملت فلسطین به حقوق مشروع خود که مدت هاست از آن محرو م شده است، تاکید داریم. من یقین دارم که برادران فلسطینی که با پایداری و مقاومت خود مثال زدنی هستند، می‌توانند آمال و خواسته هایشان را در زمینه آزادی و کرامت به دست بیاورند و در کشور مستقل خود به پایتختی شرق قدس از آن بهره‌مند شوند».
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وزیر خارجه مصر افزود: «اولا موارد تعیین شده برای حل و فصل فراگیر و عادلانه قضیه فلسطین همچنان مواردی واضح و مشخص است که تغییر نکرده است. چارچوب این موارد در سازمان‌های بین المللی و تصمیم‌های آن‌ها و در راس آن قطعنامه‌های شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد نمود یافته است. افزون بر اصل راسخ قانون بین المللی طرح صلح عربی در سال ۲۰۰۲ برای برپایی کشور فلسطینی و مستقل و دارای حاکمیت به پایتختی شرق قدس در سرزمین‌های اشغالی سال ۱۹۶۷ است که باید در نظر گرفته شود. دوما: عدم تحقق اهداف مشروع فلسطینیان تا به امروز و تداوم عدم جدیت در پرداختن به فرآیند مسالمت آمیز طی سال‌های طولانی و مشروعیتی که مسئله فلسطین کسب کرده است، مسئله‌ای نیست که تنها به فلسطینی‌ها ارتباط داشته باشد و به خود نظام بین المللی ارتباط دارد، نظامی که کشور‌های جهان را به احترام به تصمیم‌های آن برای محافظت از صلح و امنیت بین المللی متعهد می‌کند.»
سامح شکری در ادامه گفت: «همان طور که طرف‌های درگیر پیشتر بر اصول قانونی که اساس حل و فصل مورد نظر درباره مسئله فلسطین از طریق مذاکره مستقیم است، توافق کرده اند؛ از این رو دستیابی به حل و فصل فراگیر و عادلانه آرمان فلسطین با برپایی کشوری فلسطینی و مستقل و دارای حاکمیت به پایتختی شرق قدس محقق می‌شود و این از کلید‌های اصلی برقراری دوباره صلح و ثبات در منطقه خاور میانه به شمار می‌رود و این همان چیزی است که رفاه و توسعه را در این منطقه ایجاد و عناصر تروریسم و افراط گرا در منطقه را از فرصت بهره گیری از مسئله عادلانه فلسطین برای گسترش خشونت، هرج و مرج و تهدید امنیت مردم در حال و آینده محروم می‌کند.»
 
وزیر خارجه لبنان: آرمان فلسطین را با منطق یک دلال املاک نمی‌توان حل کرد
وزیر امور خارجه لبنان تأکید کرد آرمان فلسطین را نمی‌توان با طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا موسوم به معامله قرن و با منطق یک دلال املاک حل کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، ناصیف حتی در سخنرانی خود در نشست فوق العاده وزرای امور خارجه اتحادیه عرب در قاهره گفت: ما درباره حقوق ملت فلسطین سخن می‌گوییم که با منطق یک دلال املاک و مستغلات نمی‌توان آن را حل کرد. او (دونالد ترامپ) می‌خواهد هویت ملی فلسطینی‌ها را با بعضی کمک‌های مالی معامله کند.
ناصیف حتی افزود: راه حل این مسئله با احترام به حقوق جدا نشدنی فلسطینی‌ها که مهمترین آن‌ها حق تشکیل کشور مستقل با حاکمیت ملی کامل برای ملت تحت اشغال است، به دست می‌آید. باید حمایت همه جانبه از موضع فلسطینی‌ها داشت و تحرکات بین المللی را در سطوح مختلف برای تحقق صلح بر اساس چارچوب‌های شناخته شده بین المللی و طرح صلح عربی، پیگیری کرد.
وی خاطر نشان کرد: لبنان به طرح صلح عربی که در نشست سران اتحادیه عرب در بیروت در سال ۲۰۰۲ تصویب شد، پایبند است. این طرح مبتنی بر قواعد حقوقی، قوانین بین المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت است. این طرح همچنین در چارچوب یک دیدگاه واقع بینانه تدوین شد. در حالی که در گذشته، عرب‌ها به واقع بین نبودن، متهم می‌شدند. طرح صلح عربی مبتنی بر تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی، حق بازگشت آوارگان و مخالفت با اسکان آوارگان فلسطینی در دیگر کشورهاست. نمی‌توان بدون چارچوب یا با چارچوب تحمیل شده از سوی یک طرف، مذاکره کرد. راه حل برای آنکه دائم باشد، باید عادلانه باشد و برای آنکه عادلانه باشد، باید فراگیر باشد. اسرائیل به طور مستمر برای از بین بردن محتوای مذاکرات تلاش کرده است.
وزیر امور خارجه لبنان گفت: کنار گذاشتن اصول و قواعد قوانین بین المللی و نیز زیر پا گذاشتن قطعنامه‌های سازمان ملل در تعامل با کشمکش‌ها و مناقشه‌ها و اختلافات بین المللی، زمینه ساز ایجاد نظام هرج و مرج بین المللی می‌شود که همه در سراسر جهان، هزینه آن را پرداخت خواهند کرد. باید برای تقویت روابط و وحدت عربی تلاش کنیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وزیر امور خارجه عربستان: از تصمیمات ملی فلسطینیان حمایت می‌کنیم
وزیر امورخارجه عربستان در نشست فوق العاده وزرای امور خارجه اتحادیه عرب در قاهره درباره طرح آمریکایی معامله قرن گفت: به حمایت از ملت برادر فلسطین در همه زمینه‌ها پایبند هستیم و از تصمیم‌های ملی آن‌ها حمایت خواهیم کرد.
فیصل بن فرحان اظهار داشت: «از برگزاری فوری چنین نشستی قدردانی می‌کنم. این نشست نشان می‌دهد، کشور‌های برادر از اهمیت و حساسیت این مرحله که مسئله فلسطین و منطقه عربی در آن مطرح است، آگاه هستند.‌ ای برادران مسئله فلسطین همواره مسئله اصلی برای کشور‌های عربی و مسلمانان بوده است. این مسئله برای کشور من هم در صدر اولویت سیاست خارجی قرار دارد. عربستان هیچگاه از حمایت مردم فلسطین برای باز پس گیری حقوق مشروع آن‌ها و تاسیس کشور مستقل فلسطین و دارای حاکمیت در مرز‌های سال ۱۹۶۷ به پایتختی شرق قدس دست برنداشته است.»
بن فرحان افزود: «عربستان برای کمک به مردم فلسطین و حمایت از آن‌ها در همه محافل بین المللی در جهت تحقق حق مشروعشان تلاش گسترده‌ای کرده است، از جمله این تلاش‌ها ارائه طرح صلح عربی در سال ۲۰۰۲ بود، طرحی که تاکید کرد: حل و فصل نظامی این درگیری، صلح یا امنیت را برای هیچ یک از طرف‌ها محقق نمی‌کند و برقراری صلح عادلانه و فراگیر از طریق مذاکره تنها گزینه راهبردی است و در حالی که عربستان از تلاش‌ها برای پیشبرد مذاکره در جهت دستیابی به راه حل عادلانه و فراگیر مسئله فلسطین حمایت می‌کند، تاکید دارد: لازمه موفقیت این تلاش‌ها این است که هدف نهایی تحقق راه حل عادلانه و ضامن حقوق مردم فلسطین در برپایی کشوری مستقل به پایتختی شرق قدس باشد.»
وزیر امورخارجه عربستان تصریح کرد: «عربستان با بیان موضع خود در حمایت از تشکیلات خودگردان و رئیس آن محمود عباس بار دیگر بر حمایت از مرم فلسطین و گزینه‌های این ملت برای تحقق خواسته‌ها و آمال خود تاکید می‌کند. همچنین تاکید می‌کنیم که همچنان به حمایت از ملت برادر فلسطین در همه زمینه‌ها پایبند هستیم و از تصمیم‌های ملی آن‌ها حمایت خواهیم کرد.»

وزیر خارجه عمان خواستار بررسی طرح آمریکایی معامله قرن شد
یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان گفت: طرح آمریکا را باید بررسی و بخشی از آن را تغییر داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۲۰ آبان آخرین مهلت شرکت در جشنواره شهید مطهری
اجرای ۲۰ هزار تن آسفالت برای تسهیل ترافیک و ایمنی پایتخت
راهپیمایی ۱۳ آبان در شهر‌ها، بخش‌ها و روستاهای استان قم
تصویب ۱۵ مصوبه در کمیته حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری در آذربایجان غربی
سراب شهرک دهگلان سردترین نقطه کردستان
آغاز مسابقات بدمینتون دانشجویان در شاهرود
راهپیمایی ۱۳ آبان - اراک ۱۴۰۴
طباطبایی: حسین فرکی رئیس کانون مربیان فوتبال شد
رئیس مجلس فردا عازم پاکستان خواهد شد
تقویت زیرساخت‌های ایمنی و تاب‌آوری شهر یزد در سال ۱۴۰۴
دانش‌آموزان بندرعباس، صحنه‌گردان برنامه‌های متنوع ۱۳ آبان
شمال سیستان و بلوچستان در محاصره طوفان و گرد و خاک
دانشگاه‌های نوبت بعداز ظهر برخی مناطق هرمزگان مجازی شد
کشف ۲۴ تن ورق‌ام دی اف خارجی قاچاق در الیگودرز
اگر لانه تسخیر نمی‌شد آمریکا رژیم شاه را بازمی‌گرداند
آگاهی و بیداری نسل جوان و نوجوان گلستان در دفاع از انقلاب اسلامی
برداشت بیش از هزار تن ذرت علوفه‌ای در شهرستان بهشهر
افتتاح مرکز شوق زندگی در بیرجند
کاهش شاخص‌های بورس
ریکاردو ساپینتو: می‌خواهیم در این رقابت‌ها باقی بمانیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)