• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۵۳۵۲
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۴
بین الملل » تحلیلی
در نشست شورای امنیت سازمان ملل

تصویب قطعنامه برقراری آتش بس در لیبی با ۱۴ رای موافق

این قطعنامه تداوم نشست‌های کمیته مشترک نظامی به منظور دستیابی به آتش بس دائمی در لیبی را خواستار شده است.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر؛ شورای امنیت سازمان ملل متحد با ۱۴ رای موافق و یک رای ممتنع روسیه پیش نویس قطعنامه اصلاح شده پیشنهادی انگلیس را درباره ضرورت برقراری آتش بس در لیبی و حمایت از کنفرانس برلین و میانجی گری بین المللی در تحولات این کشور تصویب کرد. این قطعنامه تداوم نشست‌های کمیته مشترک نظامی به منظور دستیابی به آتش بس دائمی در لیبی را خواستار شده است. در این قطعنامه شورای امنیت از مشارکت فزاینده مزدوران اجیر شده در نزاع مسلحانه لیبی ابراز نگرانی کرده است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
قطعنامه شورای امنیت بر ضرورت نظارت کمیته تحریم‌های سازمان ملل برای شناسایی افراد و نهاد‌هایی که تحریم تسلیحاتی لیبی را نقض می‌کنند، تأکید می‌کند و از اعضای شورای امنیت می‌خواهد در نزاع لیبی مداخله نکرده و یا تدابیری اختاذ نکنند که به بحرانی‌تر شدن اوضاع کمک کند. در این قطعنامه محاصره تأسیسات نفتی لیبی محکوم و بر این موضوع تأکید شده است که درآمد حاصل از منابع نفتی لیبی باید برای همه مردم لیبی باشد.
نماینده تونس در نشست شورای امنیت برای بررسی تحولات لیبی گفت: از قطعنامه شورای امنیت برای توقف درگیری‌ها و برقراری آتش بس در لیبی استقبال می‌کنیم. این قطعنامه، از روند دائمی حل و فصل سیاسی امور و توقف مداخله‌های خارجی در امور لیبی حمایت می‌کند. 
وی تأکید کرد: بحران لیبی راه حل نظامی ندارد. از همه طرف‌ها می‌خواهیم به قطعنامه جدید شورای امنیت پایبند باشند و برای پایان دادن به بحران این کشور پای میز مذاکره بیایند.
نماینده چین هم در این نشست، گفت: از همه طرف‌ها می‌خواهیم برای برقراری آتش بس در لیبی تلاش کنند.
نماینده اندونزی نیز از همه طرف‌ها خواست به قانون منع واردات اسلحه به لیبی احترام بگذارند و به تعهدات خود پایبند باشند.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره تحولات لیبی گفت: ما به این قطعنامه رأی ممتنع دادیم چرا که تا کنون درک واضحی از آن نداریم. برای اجرایی شدن این قطعنامه به موافقت طرف‌های لیبیایی با آن نیاز داریم. 
واسیلی نبنزیا افزود: ما دو قطعنامه درباره لیبی در اختیار داریم که هیچ یک اجرا نشده اند و به همین دلیل ما از اجرای قطعنامه جدید نیز نا امید هستیم. ما در اجرای این قطعنامه تردید داریم و باید منتظر باشیم، ببینیم در آینده، چه رخ می‌دهد.
نماینده لیبی (دولت وفاق) نیز در نشست شورای امنیت برای بررسی تحولات این کشور گفت: تصویب قطعنامه شورای امنیت برای برقراری آتش بس در لیبی خیلی به تعویق افتاد، ولی ما از آن استتقبال کرده و در عین حال، احتیاط برخی ها در مورد آن را درک می کنیم.
وی افزود: از تأکید شورای امنیت بر این نکته که راه حل سیاسی تنها راه حل بحران لیبی است، استقبال می کنیم. قطعنامه امروز شورای امنیت اعلام رسمی شکست غصب قدرت و کودتا علیه دولت قانونی است. ما دوباره حمایت خود را از نتایج کنفرانس برلین به منظور دستیابی به حل و فصل مسالمت آمیز بحران اعلام می کنیم و امیدواریم قطعنامه جدید برای همه طرف ها الزام آور باشد.
نماینده لیبی تأکید کرد: ما بار دیگر برای بازگشت به میز مذاکره و روند حل مسالمت آمیز بحران تلاش می کنیم. امیدواریم جامعه جهانی قطعنامه جدید شورای امنیت را اجرا کند.
 
انتقاد نماینده روسیه از موضع آمریکا درباره لیبی
نماینده روسیه در سازمان ملل از موضع آمریکا درباره قطعنامه مربوط به لیبی انتقاد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، واسیلی نبنزیا در نشست شورای امنیت، با انتقاد از موضع آمریکا گفت: آمریکا و بعضی دیگر کشور‌های شناخته شده، عامل اوضاع فعلی در لیبی هستند.
نبنزیا این سئوال را مطرح کرد که چرا واشنگتن با تلاش روسیه برای حضور جنگجویان خارجی تروریست در لیبی مخالفت کرد؟
وی خاطر نشان کرد: به تمایل آمریکا برای مرتبط کردن هر موضوعی به روسیه عادت کرده ایم. می‌خواهم بگویم که به جای تلاش برای گرفتن انگشت اتهام به سوی دیگر طرف ها، باید این موضوع را به خاطر داشته باشیم که چه چیزی باعث اوضاع فعلی در لیبی شد؟ در سال ۲۰۱۱ قطعنامه شورای امنیت به صورت آشکار نقض شد. پس از آن، لیبی از سوی کشور‌هایی که به خوبی شناخته شده هستند، ویران شد؛ فعالیت حکومت لیبی به طور اساسی متوقف شود و در نتیجه آن، این کشور اوضاع فعلی را پیدا کرده است. علاوه بر اینها، لیبی به پناهگاهی برای همه جنگجویان خارجی تروریست از همه کشور‌ها تبدیل شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور نماینده کاراته قم با نام استقلال در سوپرلیگ کاراته کشور
فرصت‌ها و چالش‌های روابط تجاری ایران و چین
تقویت جایگاه حماس در غزه و کرانه باختری
«میکی ۱۷»، «خانواده باراتان» و «جست‌و‌جو در هیرکانی»، در راه سیما
جلوه‌ای از حضور دانش آموزان دیروز و امروز در راهپیمایی ۱۳ آبان
امضای قرارداد حسن یزدانی با باشگاه استقلال
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت ۴ پاکبان زحمتکش
جشنواره ای برای صرفه جویی در مصرف آب در شهرستان آباده
برگزاری مجمع انتخاباتی هیئت کونگفو و هنر‌های رزمی استان
برپایی نمایشگاه اسوه در ملایر
جلوگیری از ادامه تخریب خانه مرحوم نمازی در شیراز
رسانه، میدان و دیپلماسی سه ضلع مکمل قدرت ملی هستند
تاکید ایران و پاکستان بر گسترش همکاری ها
ابلاغ آیین‌نامه ارتقای کیفیت خودرو‌های داخلی
درخشش فعالان رسانه‌ای ایلام در جشنواره هگمتانه
انتشار فراخوان جشنواره فیلم فجر ۴۴
هشداری برای خانواده‌ها درباره دسترسی کودکان و سالمندان به دارو‌ها
جزئیات واردات خودرو‌های پلاک منطقه آزاد به مازندران
تجلیل از مدال آوران و قهرمانان ورزشی نهاوند
افزایش غلظت آلاینده‌ها در جنوب غرب خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)