• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۹۰۴۳
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۶
اردبیل » اقتصادی
گزارش مکتوب

احداث اولین شهرک صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان

با احداث شهرک صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان در مرز پارس آباد، بستر مناسبی برای اشتغالزایی، جذب سرمایه گذاری و افزایش صادرات فراهم می شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، استاندار اردبیل از نهایی شدن طرح احداث شهرک صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان در منطقه مرزی شهرستان پارس آباد خبر داد و گفت: با مسئولان جمهوری آذربایجان برای احداث این شهرک به توافق رسیده ایم.
 اکبر بهنام جو تاکید کرد: قبل از احداث این شهرک بایستی کارهای کارشناسی دقیق صورت گیرد تا در این نواحی زیرساختها فراهم و فعالیت صنعتی و اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
وی با بیان اینکه محل مورد نظر برای احداث این شهرک صنعتی مشترک به دلیل نزدیکی به راه‌آهن پارس‌آباد - آذربایجان انتخاب شده است افزود: محل احداث این شهرک صنعتی توسط هیئت صنعتی و اقتصادی جمهوری آذربایجان نیز تایید شده است.
بهنامجو با بیان اینکه از طریق این شهرک صنعتی می‌توانیم از امتیازات و تخفیفات دو کشور استفاده کنیم خاطرنشان کرد: احداث این شهرک صنعتی موجب تحول بزرگی در حوزه اقتصادی استان و کشور خواهد شد.
استاندار اردبیل به دو مشکل در مسیر رونق تجارت ایران و آذربایجان اشاره و تصریح کرد: با هدف به حداقل رساندن آثار تحریم‌ها و همچنین راه‌اندازی خط ریلی ایران - آذربایجان و انتقال دو میلیون تن بار در طول سال بین دو کشور از بین سه استان آذربایجان شرقی، گیلان و اردبیل، هیئت دولت اردبیل را به ‌عنوان استان متولی راه‌اندازی این شهر انتخاب کرد.
وی بیان‌کرد: احداث این شهرک صنعتی مشترک موجب توسعه صنایع تبدیلی و بسته‌بندی در این منطقه می شود و روند صادرات محصولات تولیدی استان به کشورهای آسیای میانه و روسیه تسریع و تسهیل خواهد شد.
احداث اولین شهرک صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان
فراهم کردن زیرساخت ها
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار اردبیل هم گفت: استان اردبیل تعهدات زیرساختی برای تامین آب، برق و گاز را برای این شهرک صنعتی مشترک تامین خواهد کرد، ما  ظرفیت‌های خود از جمله  فاصله مکانی با راه‌های اصلی و راه‌آهن، اینترنت، برق و آب و همچنین معافیت‌های لازم برای سرمایه‌گذاران را به طرف آذری اعلام کرده‌ایم.
ارژنگ عزیزی با اشاره با بیان اینکه نیمی از ظرفیت نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی موجود در منطقه آزاد بوده و برای استفاده در شهرک صنعتی مشترک اختصاص می یابد، گفت: فرودگاه پارس‌آباد و نیز  فرودگاه بین‌المللی اردبیل در مرکز استان و نیز بزرگراه‌های در حال ساخت به مرکز استان مزیت و قابلیت بسیار خوبی برای این امر خواهد بود.
وی همچنین به ساخت پایانه ریلی از محل تازه‌کند پارس‌آباد اشاره کرد و گفت: در نشست اخیر استاندار اردبیل و هیئت همراه با وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان و رئیس راه‌آهن این کشور، درباره اجرای پایانه ریلی توافق شد.
وی افزود: موافقت معاون رئیس‌جمهوری و وزارتخانه‌های مربوطه اخذ و راه‌آهن جمهوری اسلامی نیز به طور رسمی قرارداد طراحی را ابلاغ کرده و عملیات سایت بارانداز ریلی نیز در منطقه شروع شده است.
معاون وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان نیز اخیرا اعلام کرد: هر نقطه از مناطق استان اردبیل برای ایجاد شهرک صنعتی مشترک دارای ویژگی‌های خاص خود است که باید بیشتر مورد بررسی و توجه قرار گیرد.
صفراف عنوان کرد: شهرک صنعتی مشترک فصل جدیدی در روابط اقتصادی بین دو کشور دوست و همسایه است و جمهوری اسلامی ایران است و قطعا این همکاری باعث قوی‌تر شدن روابط اقتصادی بین ۲ کشور خواهد شد.
وی افزود: این همکاری‌ها نه تنها خواست مسئولان بلکه مورد درخواست مردم نیز است، ما شاهد روابط حسنه و دوست بین دو کشور بوده و نمونه موفق کار اقتصادی مشترک در زمینه صنعت خودروسازی در منطقه نفت چاله جمهوری آذربایجان است.
احداث اولین شهرک صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان
اتاق بازرگانی متولی راه‌اندازی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت: اتاق بازرگانی متولی راه‌اندازی شهرک صنعتی مرزی پارس‌آباد شده است.
حسین پیرموذن اظهار داشت: شهرک صنعتی مرزی پارس‌آباد به شکل خصوصی راه‌اندازی خواهد شد و اتاق بازرگانی متولی این امر است.
وی افزود: اتاق اردبیل متولی و پیشنهاد دهنده راه‌اندازی شهرک صنعتی مشترک و مرزی بوده است تا در این شرایط سخت تحریم‌ها، اسباب رونق تبادلات مرزی با تدبیری شایسته فراهم آید.
 
معافیت گمرکی ۳۶ درصدی سرمایه‌گذاران
مدیر کل گمرکات استان اردبیل گفت: شرکت‌هایی که در شهرک صنعتی مشترک ایران و آذربایجان سرمایه‌گذاری کنند، می‌توانند از معافیت گمرکی ۳۶ درصدی برای ورود به بازار جمهوری آربایجان برخوردار شوند.
تقوی افزود: ارزش این کار با افزایش تولید و سرمایه‌گذاری کمتر از تصویب منطقه آزاد یا منطقه ویژه اقتصادی در اردبیل نبوده و هدف از آن فروش و عرضه با قیمت پایین محصول تولیدی سرمایه‌گذاران است.
وی افزود: ۷۰ درصد صادرات استان اردبیل به مقصد جمهوری آذربایجان بوده و اغلب شامل صنایع غذایی، معدنی، شیمیایی، سلولزی و فولادی است.
وی با بیان اینکه زمینه حضور شرکت‌های ایتالیایی در شهرک صنعتی مشترک ایران و آذربایجان فراهم می‌شود، افزود: پس از انتخاب استان اردبیل به‌عنوان مرکز ایجاد این شهرک  از سفیر ایتالیا برای حضور در اردبیل دعوت شده تا با رایزنی‌های لازم برای زمینه حضور شرکت‌های اقتصادی این کشور در شهرک صنعتی فراهم شود.
پیرموذن افزود: امیدواریم با حصول شرایط و فراهم آمدن مقدمات کار شاهد حضور سرمایه‌گذاران سایر کشورهای اروپایی در شهرک صنعتی مشترک ایران و آذربایجان باشیم و با انجام اقدامات اساسی و ایجاد صنایع تبدیلی  بتوانیم توان رقابتمان در بازار جهانی را ارتقا دهیم.
احداث اولین شهرک صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان
اولویت با خوشه های صنعتی
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان اردبیل ایجاد خوشه های صنعتی مربوط به صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی و لبنیات را از اولویت های سرمایه گذاری در شهرک صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان عنوان کرد و گفت: منظور از ایجاد خوشه های صنعتی تکمیل زنجیره تولید و تجمیع واحدهایی که تولیدات مشابه دارند افزود: در خوشه های صنعتی هر واحد مواد اولیه یا کالای مکمل واحد صنعتی دیگر را تولید می کند و در نتیجه برای تولید محصول نهایی مشکل تامین به موقع مواد اولیه وجود نخواهد داشت و هزینه تولید کالاها پایین تر می آید و در نهایت با تشکیل کنسرسیوم صادراتی زمینه برای دستیابی به بازار خارجی و رقابت در آن فراهم می شود.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه های حمایتی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی ایجاد شرکت های مدیریتی صادرات است گفت: اولین شرکت مدیریت صادرات در استان اردبیل ایجاد شده است تا به صادرات محصولات تولیدی استان کمک کند.
استان اردبیل دارای ۳۸۰ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری آذربایجان است و دروازه کشور به بازارهای قفقاز، روسیه و اروپای شرقی محسوب می شود.
در صورت احداث و رونق گرفتن اولین شهرک صنعتی مشترک با کشور همسایه، می توان امیدوار بود همکاریهای مشابه اقتصادی در برخی دیگر از مناطق مرزی استان نیز آغاز شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
۵ مصدوم در اثر انفجار گاز شهری در یک مجموعه مسکونی در اهواز
۲ هزار کلاس جدید برای دانش آموزان تهرانی در دست احداث است
رویداد ملی ایران جان شروع مسیری مهم برای توسعه خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
استعفا در شرایط حساس
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
سینمایش «مجنون» روی صحنه می‌رود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)