• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۶۲۳۹
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۸
بین الملل » تحلیلی
نماینده کشورمان در جلسه شورای حکام آژانس در وین تاکید کرد

تعهد بالای ایران به تضمین ایمنی نیروگاه هسته‌ای

غریب آبادی: نظام ایمنی ایران در حال به روز رسانی مقررات ایمنی هسته ای با پشتیبانی دپارتمان همکاری های فنی آژانس و اتحادیه اروپا است.

شفافیت و تعهد ایران به تضمین ایمنی نیروگاه هسته‌ای  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما‏ از وین؛ نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین المللی در وین، طی سخنرانی در جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفت: مسئولیت ایمنی هسته‌ای بر عهده دولت عضو است. همچنین، آژانس نقش محوری در هماهنگی تلاش‌های بین المللی و ارائه تجربه و تخصص خود و نیز ارائه مشورت، برای ارتقا و تقویت ایمنی هسته‌ای در سطح جهانی دارد.
کاظم غریب آبادی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک دولت دریافت کننده کمک‌های فنی آژانس، اهمیت کمک‌های ارائه شده از سوی آژانس به دولت‌های عضو را در تقویت زیرساخت‌های ایمنی هسته‌ای ملی آن‌ها به رسمیت شناخته و از این بابت تشکر می‌کند، افزود: در همین رابطه، توسعه منابع انسانی و تقویت ظرفیت‌ها بایستی به عنوان یک نکته کلیدی در ایمنی، بهره وری، و ثبات هرگونه برنامه هسته‌ای تلقی گردد. در همین رابطه، چنین کمکی نبایستی مشروط شده و یا ذیل هرگونه محدودیت از جمله در رابطه با دسترسی همگان به اطلاعات و منابع لازم برای عملکرد ایمن تاسیسات مرتبط هسته‌ای قرار گیرد.
نماینده دائم کشورمان در ادامه به تشریح وضعیت ایمنی نیروگاه بوشهر پرداخت و با اشاره به اینکه نیروگاه بوشهر اولین نیروگاه هسته‌ای عملیاتی در ایران می‌باشد که توسط یکی از معروف‌ترین شرکت‌های جهان یعنی "اتم استروی اکسپورت" روسیه ساخته شد، افزود: در این نیروگاه، امن‌ترین رآکتور‌های تحت فشار در نوع خود استفاده می‌شود و به خاطر اینکه ترکیب هماهنگی از برنامه‌های روسی و آلمانی دارد، ایمنی آن در جهان شاخص می‌باشد. از منظر معیار‌های ایمنی هسته ای، سه سطح نظارت در نیروگاه برق بوشهر برقرار می‌باشد: نخست، نظارت مستقیم که توسط پیمانکار اصلی اجرا می‌گردد و شامل یکی از بالاترین سطح ملزومات ایمنی در نوع خود می‌باشد؛ دوم، نظارت سازمان نظارت ایمنی هسته‌ای ایران، و سوم، استفاده از کمک فنی آژانس در چارچوب پروژه‌های گسترده همکاری فنی.
تشریح ماموریت‌های مختلف نظارتی آژانس از نیروگاه برق هسته‌ای بوشهر، بخش دیگری از صحبت‌های نماینده دائم کشورمان بود که در این رابطه اظهار داشت: در فوریه و مارس ۲۰۱۰، آژانس یک ماموریت "سرویس بازبینی مقرراتی یکپارچه" را انجام داد که راضی کننده ارزیابی شد. اعضای هیات اعزامی به این جمع بندی رسیدند که نظام ایمنی هسته‌ای ایران صلاحیت، ظرفیت و توانایی کافی را برای نظارت بر فعالیت‌های برق هسته‌ای دارد. همچنین قابل ذکر است که از سال ۲۰۱۱، ایران عضو اتحادیه جهانی بهره برداران برق هسته‌ای بوده که از آن زمان تاکنون، نیروگاه برق هسته‌ای بوشهر و شرکت بهره بردار را برای چندین بار در موقعیت‌های مختلف از جمله قبل و بعد از راه اندازی، ارزیابی کرده است.
وی در ادامه افزود: آژانس یک ماموریت رضایت بخش "بازبینی ایمنی عملیاتی" را نیز در سال ۲۰۱۸ از نیروگاه بوشهر انجام داد. این ماموریت، عملکرد‌های خوب نیروگاه را در چندین حوزه شناسایی کرد. همکاری بین آژانس و ایران، یک فرآیند جاری بوده و ماموریت پیگیری نیز قرار است در نوامبر سال جاری برای ارزیابی اجرای توصیه‌های ارائه شده، انجام گیرد. این نیز، نشان‌دهنده سطح دیگری از نهایت شفافیت و تعهد ایران برای تضمین ایمنی هسته‌ای نیروگاه است.
غریب آبادی در ادامه با اشاره به اینکه ایران، متعهد به بهره گیری از درس‌ها و تجربیات کشور‌های دیگر است، افزود: ایران و اتحادیه اروپا در حال همکاری بر اساس پیوست سوم برجام برای ایجاد یک مرکز ایمنی هسته‌ای در ایران هستند. بعلاوه، از سال ۲۰۱۷ و با همکاری اتحادیه اروپا، نظام ایمنی هسته‌ای ایران همراه با شرکت بهره بردار در حال انجام یک تست فشار دیگر در نیروگاه می‌باشند. از طرف دیگر، نظام ایمنی ایران همچنین در حال به روز رسانی مقررات ایمنی هسته‌ای با پشتیبانی دپارتمان همکاری‌های فنی آژانس و اتحادیه اروپاست.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکاران بیماران خاص چهارمحال و بختیاری در مسابقات منطقه‌ای کشور
تشکیل دبیرخانه همایش وفاق ملی در داران
برگزاری سی و دومین دوره مسابقات قرآن و عترت در توکهور و هشتبندی
قطعی برق در بروجن
آتش سوزی در مجتمع ۱۰ واحدی در خیابان آل محمد
تشییع پیکر مادر شهید فتح‌الله زمانی در گچساران
هومر عباسی به فینال ماده ۱۰۰ متر کرال پشت رسید
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام
اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
شناگر ایران در ماده ١٠٠ متر قورباغه پنجم شد
بهره برداری از دو طرح در روستای کبوتر آباد اصفهان
بهره برداری از هنرستان ۶ کلاسه در کوشک اندیکا
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
تقویم روز و اوقات شرعی نوزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در اسفراین نجات بخش چند بیمار نیازمند
قهرمانی تیم دانشگاه پیام نور ایران در بسکتبال ۳ نفره سوپرفینال روسیه
عملکرد یکساله دولت در اجرای برنامه هفتم به صحن مجلس رسید
صعود تیم تنیس روی میز مردان ایران به نیمه‌نهایی
بزرگداشت شهدای دانش آموز دفاع مقدس ۱۲ روزه در کشور
ثبت «گل رز» عربستان ربطی به «گل محمدی» ایران ندارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)