• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۰۹۲۷۹
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۹
مازندران » اجتماعی
گزارش مکتوب ....

آغاز فصل کشاورزی و خطر آلودگی آب های زیرزمینی

با شروع فصل کشاورزی در مازندران ، سموم کشاورزی و آفت کش ها باعث آلودگی آبهای زیرزمینی می شود.

آغاز فصل کشاورزی و خطر آلودگی آب های زیرزمینیبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، سال به سال بر جمعیت کشور افزوده و نیاز به غذا بیشتر و بیشتر میشود، به دنبال آن مساحت اراضی تحت آبیاري برای تامین غذا در کشور فزونی یافت و با نبود آب سطحی به مقدار کافی، سیاست استفاده از منابع آب و خاك نیز به کلی دگرگون شد.

در کنار استفاده بی رویه از آب موجود در زمین های کشاورزی مازندران، پدیده شوم خشکسالی نیز به کاهش شدید آبهاي سطحی دامن زد و بدینگونه بهره گیری از اولین و آسان ترین گزینه پیش رو یعنی آبهاي زیرزمینی افزایش یافت. اما اتفاق تلخی که قابل پیش بینی هم بود، رخ داد و اکنون نه تنها سطح آب در سفره هاي زیرزمینی استان در چند سال اخیر افت کرده است، بلکه عوامل مختلفی موجب تغییر کیفیت منابع آب زیرزمینی شده است.

چرا آب های زیر زمینی مازندران در معرض آلودگی قرار دارند؟

ابتدا باید دانست منابع با ارزش آب زیرزمینی چگونه پدید می آید؟ هنگامیکه آب باران از طریق فضاهاي خالی موجود در سطح زمین به داخل خاك نفوذ می کند و بالایه هاي غیر قابل نفوذ برخورد نماید، ذخایر آب زیرزمینی را پدید می آورد. آلودگی آبهای زیرزمینی در اثر نفوذ آلودگی از سطح زمین و یا اطراف منبع آن صورت می‌گیرد و اقدامات انسانی در این اتفاق مهمترین نقش را دارد.

یکی از منابع آلودگی سموم کشاورزی و آفت کش هایی هستند که برای کنترل آفات و افزایش میزان تولید استفاده می شود و با توجه به اینکه بیشتر مناطق دشتی مازندران تحت کشت فشرده برنج قرار دارداین عامل خود یکی از منابع آلودگی آب های زیر زمینی به شمار می رود.

هادی نیک اختر مدیر امور منابع آب شهرستان‌های قائمشهر، سوادکوه، سیمرغ، جویبار و شرق بابل و بابلسر گفت: سطح آب زیرزمینی در مازندران بالاست و استحصال آب از چاه‌های کشاورزی آلوده به سموم و کودهای شیمیایی‌، ریخته شدن فاضلاب‌های صنعتی و خانگی به آب رودخانه‌ها و نفوذ شیرابه‌های ناشی از انباشت زباله در کنار رودخانه‌ها ، آلودگی سفره‌های آب زیرزمینی را رقم زده است. وی افزود: یکی از مشکلات اساسی در مازندران زباله است و دفن غیر اصولی آن موجب نفوذ شیرابه به آب‌ های زیرزمینی و انواع آلاینده های آلی و معدنی، فلزات سنگین و آلاینده های شیمیایی خطرناک شده است.

پیامد های آلودگی آب های زیرزمینی چیست ؟

آب های آلوده ای که برای مصارفی از قبیل شرب، کشاورزی، دامداری و غیره استفاده می شوند، یقینا منجر به تولید محصولات سالم نمی شود و مصرف همین محصولات است که به مرور، انواع بیماری ها از جمله سرطان، اختلالات گوارشی، خونی، پوستی را به بار می آورد. یکی از تلخ ترین پیامد های وجود آلودگی آب های زیرزمینی و تغییرات وارد شده به ترکیبات شیمیایی آن، نابودی اکوسیستم است که به تدریج به تنوع جانوری و گیاهی زیستگاه های منطقه آسیب شدید وارد می کند .

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران پیرامون دفع زباله و مشکلات آن در مازندران گفت: دفن غیراصولی روزانه 3 هزار تن زباله تهدیدی جدی برای مردم و محیط زیست این استان قلمداد می‌شود و ورود فلزات سنگین موجود در زباله ها و فاضلاب های تخلیه شده در زمین که اغلب خاصیت سمی دارند، آلودگیهای شدید شیمیایی و میکروبی در آبهای زیرزمینی تولید می کند و در بسیاری از مواقع دیگر از آبهای زیرزمینی نمی توان در مصارف عمومی استفاده کرد و تصفیه آن، هزینه‌های گزافی را به دولت تحمیل می کند. ابراهیمی کارنامی افزود: دفن غیراصولی باعث انتقال آلودگی شده وجمع آوری نکردن شیرابه هاونفوذ آن به لایه های زیرین خاک وآبهای زیرزمینی، موجب ورود موادسمی وخطرناک به آب وخاک می‌شود.

برای پیشگیری از آلودگی آب های زیر زمینی چه باید کرد ؟

مازندران کماکان درگیر مشکلات زباله است و ابتدا باید برای بزرگترین تهدید منابع آبی زیرزمینی استان یعنی زباله راهی پیدا کرد و برای رفع این مشکل تدبیری هوشمندانه اتخاذ کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: اگر تصمیمی بر دفن زباله گرفته شد، برای این کار باید زمین ‌ها عایق کاری و لایه ‌گذاری شوند تا شیرابه زباله ‌ها به عمق زمین و آب های زیرزمینی نفوذ نکند و با روش ‌های مناسب، شیرابه و گازهایی که از زباله متصاعد می ‌شود مهار شوند. وی افزود: حجم گسترده زباله در مازندران نوعی تهدید است که می‌توان با احداث کارخانه کمپوست آن را به یک فرصت تبدیل کرد اما نکته حائز اهمیت فرهنگ سازی در تفکیک از مبدا و در خانه هاست.

ابراهیمی با بیان اینکه باید برای مدیریت پسماند در استان های شمالی اعتبار لازم تامین گردد گفت: البته تنها تامین اعتبار مشکل را به طور کامل حل نمی کند بلکه بخش زیادی از این مشکل، مدیریتی است و فرآیند بررسی واعلام نظر در مجموعه وزارت کشور طولانی است وبعضا موجب عدم نتیجه‌گیری درزمان مناسب می‌شودکه امیداست دولت به این بخش نیز توجه کند تا بتوان با استفاده از فناوری های نوین، فرآیند دفن زباله را از از حالت سنتی خارج کرد.

گزارش : حامد گلی 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیشتر واگن‌های خط ۵ به مرحله تعمیرات اساسی رسیده‌اند
۶ روز تا پایان جشنواره بین المللی عکس ایران جوان
لایروبی ۱۲۰ هکتار از آب‌بندان‌های شهرستان رشت
تاکید بر نقش گردشگری در بازنمایی چهره واقعی ایران
پلیس امنیت عمومی فراجا، اراذل فراری را زمین گیر کرد
اجرای طرح توسعه شبکه فیبر نوری مخابرات در مهرشهر و کیانشهر اهواز
درگذشت پدر شهید والامقام مهدی صبروند در لاهیجان
گرامیداشت روز جهانی نوزادان نارس در بیمارستان بوعلی اردبیل
تفاهم دانشگاه بجنورد و شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی برای گسترش تحقیقات حوزه آب
برنامه عملیاتی تشکیل هلدینگ مس سونگون تدوین شود
رستوران‌های یزد زیر چتر استاندارد
آغاز اجرای طرح محله من در زاهدان
فروش ۳ میلیاردی «فرمانروای آب» در نمایش‌های مردمی
 اهالی روستای خنداب تاکستان طعم گوارای آب پایدار را چشیدند
تجهیز بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان به دستگاه فیکو برای جراحی‌های چشم
دوازده مستند پرتره بین‌المللی در «سینماحقیقت»
دستور استاندار برای تعیین‌تکلیف فوری کمک‌های فنی و اعتباری
قیمت رسمی طلا و سکه ۲۶ آبان
آغاز اجلاس بین‌المللی ایران‌شناسان با حضور ۵۰ ایران‌شناس جهان
آماده‌باش بهاباد برای فصل سرد و حوادث احتمالی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
احتمال کاهش فشار یا قطع آب در مناطقی از شهر اصفهان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
تکذیب استعفای اعضای دولت
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
بدون تعارف با رئیس سازمان هواشناسی کشور
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
مهلت یکساله پزشکیان برای بهینه‌سازی مصرف سوخت خودروها
۸۵ درصد بازار واردات نهاده‌ها در اختیار چند واردکننده اصلی است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
تنش در روابط چین و ژاپن  (۱ نظر)
۱۰ تا ۱۵ درصد ناترازی موجود به دلیل استخراج غیرمجاز رمز ارز در کشور است  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)