• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۱۱۱۸
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۴
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
برای اقتصاد کشور

چالش‌های واردات کالا بدون انتقال ارز

کارشناس اقتصادی: از چند روز پیش اعلام شد واردات کالا بدون انتقال ارز صورت گیرد، همین موضوع یکی از دلایل التهاب قیمت دلار در بازار شده است.  

چالش‌های واردات کالا بدون انتقال ارزبهزاد خسروی آدینه وند در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این موضوع قابل تامل است در این شرایط که هم بحث آربیتراژ سکه (بهره گیری از تفاوت قیمت بین دو یا چند بازار مالی) در بازار بورس مطرح است و همچنین واردات کالا بدون انتقال ارز و از طرفی هم افت شاخص‌ها در بورس اتفاق افتاده است. 
وی گفت:با توجه به شرایط اقتصادی کشور بازی با مولفه‌های غیر مولد، منطقی نیست، وقتی دو یا سه مولفه روی هم اثر می‌گذارند عملکردی که دارند کشور را دچار هم افزایی دلار می‌کند.
خسروی با اشاره به نظرات برخی کارشناسان که معتقدند واردات کالا بدون انتقال ارز می‌تواند در کوتاه مدت افزایش نرخ ارز را در پی داشته باشد، ولی در میان مدت آن را به تعادل میرساند گفت: اصلا منطقی نیست که در شرایط کوتاه مدت مولفه‌های زیادی داشته باشیم و این‌ها خودشان اثرات منفی بسیاری دارند و اینکه مرتب مولفه‌ای اضافه شود معنی و مفهوم ندارد. 
وی همچنین گفت: بر اساس چه استنباطی این موضوع در میان مدت می‌تواند به تعادل برسد و این میان مدت از نظر زمانی در چه بازه زمانی محقق میشود.
 
این کارشناس اقتصادی افزود: شرایط اقتصادی کشور و قدرت خرید مردم کشش افزایش قیمت دلار بیش از این را ندارد و اینکه بگوییم نباید دلار را سرکوب کنیم و باید بر اساس عرضه و تقاضا جلو برویم اصلا درست نیست، چون کشور در شرایطی نیست که الزاما بر اساس عرضه و تقاضا بخواهد عمل کند. 
 
خسروی آدینه وند گفت: بانک مرکزی نقش تنظیم کننده بازار را برعهده دارد و در حال حاضر اگر قیمت دلار از ۱۷ هزار تومان به عنوان مثال به ۱۸ یا ۱۹ هزار تومان برسد باید بانک مرکزی بعنوان تنظیم کننده بازار ورود کند وگرنه عواقب بسیار بدی برای اقتصاد کشور خواهد داشت.
 
وی افزود:در حالی که ما در شرایط تحریم قرار داریم و واردات ما با مشکلات بسیار انجام میشود و تناسب بین صادرات و واردات وجود ندارد باید با منطق نصمیم گیری کنیم. 
 
خسروی آدینه وند گفت: در دورانی که درآمد‌های نفتی در حالت عادی بود واردات کالا‌ها بی رویه انجام میشد از غذای سگ و گربه تا سنگ پا و کالا‌های غیر ضرور را بی رویه وارد میکردیم و حالا هم با اختصاص این یارانه برای واردات باز ممکن است به سمت همان واردات بی رویه برویم.
 
وی گفت: بحث واردات بدون انتقال ارز اثرات بسیار منفی به دنبال خواهد داشت و این طرح نیازمند آن است که بانک مرکزی حداقل برای کارشناسان اقتصادی دلیل آن باز کند.
این کارشناس اقتصادی افزود: اخیرا در این باره اظهارنظر‌هایی انجام گرفته که این طرح می‌تواند به نفع جامعه باشد به نظر من این طرح فقط به نفع بعضی از مافیای وارد کننده و صادر کننده است. مافیایی که می‌توانند باعث واردات بی رویه و همچنین صادرات بی رویه محصولات شوند و بعد با جهش عمومی قیمت‌ها به سمت بالا مواجه شویم و باز هم احتکار و عدم فروش کالا‌های اساسی و مواد اولیه در بازار، اتفاقاتی که در دوران قبلی بانک مرکزی شاهد آن و نابسامانی بازار بودیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)