• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۲۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۶
بین الملل » اروپا
مقاله پژوهشگر بلغاری به مناسبت سالگرد ارتحال امام

امام خمینی (ره) نقش دین را برجسته و احیا کرد

خانم تودوروا انقلاب اسلامی ایران را رویدادی بزرگ در جهان توصیف کرد که براساس اندیشه‌های امام خمینی (ره) شکل گرفت و منجر به تاسیس حکومتی مبتنی بر دین شد.

امام خمینی (ره) نقش دین را برجسته و احیا کرد   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از سارایوو ، یک پژوهشگر بلغاری تاکید کرد که امام خمینی (ره) موفق شد نقش دین را در زمانی برجسته و احیا نماید.
مقاله‌ای به قلم خانم "بوگدانا تودوروا"، از اساتید رشته فلسفه سیاسی آکادمی علوم بلغارستان و مترجم کتاب «زندگی به سبک روح ا...» به زبان بلغاری، با موضوع بررسی دیدگاه سیاسی - دینی امام خمینی (ره) در ژورنال تخصصی سیاست و مذهب، وابسته به مرکز مطالعات مذهبی صربستان منتشر شد. خانم تودوروا در مقاله خود انقلاب اسلامی ایران را رویدادی بزرگ نه تنها برای ایران بلکه در سطح جهان توصیف نموده که بر اساس آراء و اندیشه‌های امام خمینی (ره) شکل گرفت و منجر به تأسیس حکومتی مبتنی بر دین شد. از نظر وی این رخداد، مردم جهان را بر آن داشت تا مجددا به رابطه میان دین و سیاست بیاندیشند.
در بخشی از نتیجه گیری مقاله در خصوص شخصیت امام خمینی (ره) آمده است: "ایران کشوری است که در نتیجه تلاش‌های امام خمینی (ره)، ارزش‌های دینی و دموکراتیک به طور همزمان در آن جریان دارد. او مردی است که موفق شد نقش دین را در زمانی برجسته و احیا نماید که هم شرق و هم غرب اعتقاد داشتند زمان آن سپری شده است و به زودی محو می‌شود. او ایده "جامعه اخلاقی ایده آل"، نوعی جامعه مشارکتی را که مبتنی بر دانش و اخلاق است، توسعه می‌دهد. انقلاب اسلامی ایران منجر به ایجاد یک حکومت دینی به همراه رویه‌های دموکراتیک بر مبنای آراء امام خمینی (ره) به عنوان رهبر انقلاب شد، که مردم ایران قاطعانه آن‌ها را باور داشتند. این اولین تجربه جدی حکومت سیاسی مبتنی بر اسلام بود. 
نویسنده در بخش دیگری از مقاله به تفاوت حکومت روی کار آمده در نتیجه انقلاب در ایران با دموکراسی‌های غربی پرداخته و تفاوت را در این دانسته که مبتنی بر ارزش‌های لیبرال (فردگرایی و سکولاریسم) نیست بلکه بر شاخص‌های دینی و اسلامی استوار است؛ چراکه روند تاریخی شیعه بازگشت انسان به خدا در سطح فردی و در کل جامعه است. از نظر نویسنده، امام خمینی (ره) سعی می‌کند مدرنیته را در چارچوب یک رویکرد سیاسی مطابق با ایده یگانگی خدا منطبق سازد.
خانم تودوروا در این زمینه بیان داشته: "براساس اندیشه امام خمینی (ره) دین به موازات اینکه وظیفه ایجاد مؤلفه‌های ساختاری فردی و اجتماعی را عهده دار می‌گردد، مسئولیت برآوردن کلیه مطالبات اجتماعی را نیز بر عهده می‌گیرد، این درحالیست که رویکرد‌های مادی فقط به یک حوزه زندگی محدود می‌شوند. مطابق دیدگاه‌های امام خمینی (ره)، به محض اینکه ارزش‌های اجتماعی مبتنی بر دین حاکم شوند، یک سیستم ایده آل از روابط انسانی ظاهر می‌شود و پلیدی‌ها و مهملات از جامعه دور می‌شوند. این جامعه‌ای است که علیه شر و استبداد می‌جنگد و مصونیت خود را در برابر ناسزاگویی، تخریب اخلاقی و انحراف از ذات خداوند، می‌سازد. "
شایان ذکر است، نویسنده این مقاله در سال ۲۰۱۶ به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی (ره) با حمایت سفارت جمهوری اسلامی ایران و رایزنی فرهنگی کشورمان در صوفیا کتاب «زندگی به سبک روح ا...» اثر آقای علی اکبر سبزیان، را که دربرگیرنده برداشت‌ها و برش‌هایی از سیره خانوادگی امام خمینی (ره) می‌باشد را به زبان بلغاری ترجمه و در بلغارستان منتشر کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای برنامه اصلاح نظام اداری در زنجان با محور شفافیت و بهره‌وری
برپایی نمایشگاه کتاب در فرهنگسرای امام خمینی
پیام تبریک استاندار لرستان بمناسبت گرامیداشت روز پرستار 
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
قالیباف: «مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر امر جناحی است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
قاری زنجانی در جمع برگزیدگان دوره ارتقای قاریان ممتاز
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پلمب کلینیک غیرمجاز دامپزشکی در تبریز
ارائه خدمات درمانی به بیماران با حضور ۸۳ پرستار در بیمارستان کیش
همایش توسعه بهداشت جمعی و احیای قلبی ریوی
اوسمار ویرا رسما سرمربی پرسپولیس شد
نواخته شدن زنگ پدافند غیرعامل در مدارس آذربایجان شرقی
صعود تیم ملی تنیس روی میز ایران به جمع ۸ تیم برتر مسابقات قزاقستان
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و کنترل آنها در سطح شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ رحمانی به مدال برنز رسید
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)