• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۹۸۲۰
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷
اقتصادی » آب و انرژی
برای نخستین بار

خودکفایی ایران در تولید هگزان

مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی اراک : با تولید سالانه ۵۰ هزار تن نرمال هگزان در پالایشگاه امام خمینی ، کشورمان در تولید این فرآورده با ارزش پالایشگاهی خودکفا شد.

خودکفایی ایران در تولید هگزانبه گزارش خبرگزاری صداو سیما، غلامحسین رمضان‌پور در این باره افزود: با اجرای این طرح مبتکرانه و خلاقانه که ایده نخستین آن در مهرماه سال گذشته (۹۸) مطرح شده و با ایجاد تغییراتی در واحد ایزومریزاسیون فاز دوم این پالایشگاه اجرایی و سرانجام در بهمن ماه سال گذشته به بهره‌برداری رسید، سالانه ۵۰ هزار تن نرمال هگزان در این پالایشگاه تولید خواهد شد.
وی با تاکید بر این که نرمال هگزان در صنایع پتروشیمی (تولید گرید‌های پلیمری) و صنایع غذایی (روغن‌کشی) کاربرد دارد، گفت: نرمال هگزان تاکنون از خارج کشور وارد می‌شده است که با توجه به این که میزان نیاز صنایع داخلی سالانه حدود ۳۰ هزار تن است، همزمان با سال جهش تولید، امکان صادرات سالانه ۲۰ هزار تن نرمال هگزان در کشور فراهم شده است که گام مهمی در خودکفایی کشور در تولید فرآورده‌های نفتی به شمار رفته و از محل حذف واردات این محصول، صرفه‌جویی سالانه معادل ۳۰ میلیون دلار در کشور محقق شده است.
رمضان‌پور تاکید کرد: اجرای این طرح بدون هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری و صرف هزینه و تنها با اجرای یک طرح خلاقانه با استفاده از ظرفیت‌های خالی واحد‌های فرآیندی (واحد ایزومریزاسیون فاز ۲) و ایجاد تغییرات فرآیندی در این واحد‌ها محقق شده است که علاوه بر تولید محصول هگزان، افزایش کیفیت و کمیت بنزین تولیدی در این پالایشگاه را نیز به همراه داشته است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند تصریح کرد: تاکنون به طور میانگین روزانه ۱۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در این پالایشگاه تولید می‌شده است که با اجرای این طرح، روزانه ۵۰۰ هزار لیتر به تولید بنزین این پالایشگاه افزوده شده و علاوه بر آن سبب کاهش آلاینده‌های موجود در تمامی بنزین تولیدی در پالایشگاه نیز شده است که از محل تمامی این دستاورد‌ها (حذف واردات هگزان، آغاز صادرات هگزان، افزایش کمیت و کیفیت بنزین تولیدی در پالایشگاه) سالانه حدود ۴۵ میلیون دلار صرفه اقتصادی عاید کشور خواهد شد.
وی تاکید کرد: تولید این محصول در پالایشگاه امام خمینی از بهمن ماه سال ۹۸ آغاز شده و هم اکنون مقدمات صادرات آن نیز فراهم شده است که با احتساب قیمت ۷۰۰ دلاری این محصول به ازای هر تن، سالانه حدود ۲۰ میلیون دلار بازگشت ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت.
براساس این گزارش، طرح تولید هگزان پالایشگاه امام خمینی شازند اراک با ظرفیت تولید بیش از ۱۹۰ هزار لیتر محصول نرمال هگزان صبح امروزباحضور رئیس‌جمهور و از طریق ویدئوکنفرانس در شازند اراک به بهره‌برداری رسید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع مادر شهید جهانگیر پناهنده در کیان
به یاد شهدای والامقام کارگری
آغاز پویش به عشق رهبر عزیزمان می‌بخشم در خوزستان
خسارت جنگ تحمیلی سوم به حوزه گردشگری اصفهان
جنگ تحمیلی سوم، نقطه عطف تاریخی و پیچ بزرگ تحولات جهانی
مردم امام رضایی شهرستان باشت میزبان پرچم رضوی
خلیج فارس مرهون روحیه رئیسعلی و میرمهنا
میزبانی سروش‌پلاس از ۵۰۰ هزار جلسه برخط روزانه و ۱۶ هزار مدرسه
اعضای بدن، هدیه فوتبالیست رامهرمزی به بیماران نیازمند
رونمایی از سلاح‌ های اهدایی وزارت اطلاعات به موزه حرم مطهر رضوی
جانبازان ستون‌های عزت و امنیت ملت ایران هستند
پشتیبانی از انقلاب اسلامی در رزمایش جان فدا
سیاست تعامل ایران با کشور‌ها بر پایه احترام متقابل است
اهدای ۱۳۵ واحد خون در عجب‌شیر
بسته حمایت از صنعت گردشگری آسیب دیده از جنگ
دسترسی برابر به منابع فرهنگی از طریق نمایشگاه مجازی کتاب
جوان یزدی در تولد مادرش، آزادی زندانی غیرعمد را هدیه داد
روایتی از نسل‌هایی که کنار هم ایستاده‌اند
تولید کالای منحصر‌به‌فرد بازار‌های جهانی در سربیشه
اعزام هیئتی از سوی آیت‌الله سیستانی برای دلجویی از خانواده شهدا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)