• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۱۴۸۲
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰
سیاسی » مجلس
آقای قالیباف در مجمع مجالس آسیایی:

محور قانونگذاری پارلمان‌ها جلوگیری از تحریم ظالمانه باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنرانی ویدئویی در اولین نشست مجازی مجمع مجالس آسیایی (APA) تاکید کرد: محور اصلی قانونگذاری پارلمان‌ها در عصر پساکرونا جلوگیری از تحریم‌های ظالمانه باشد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، متن کامل سخنرانی آقای قالیباف به شرح زیر است:


بسم الله الرّحمن الرّحیم


رؤسای محترم مجالس کشور‌های آسیایی.
نمایندگان محترم.
خانم‌ها و آقایان.
در ابتدا صمیمانه‌ترین درود‌های خویش و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از تهران، پایتختِ جمهوری اسلامی ایران، تقدیم می‌دارم. این اولین اجلاس مجازی مجمع مجالس آسیایی و اولین مشارکت اینجانب در این مجمع ِمهم، در آغاز به کار دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی است.
مایلم مراتب قدردانی خود را از تلاش‌های مستمر اعضای پارلمان‌های عضو، از زمان شکل‌گیری این مجمع و ارتقای جایگاه آن ابراز نمایم. همچنین لازم می‌دانم از اقدامات و تلاش‌های برادرم، جناب آقای پروفسور شینتوپ، رئیس محترم مجلس ملی ترکیه، در ریاست دوره‌ای و از جناب آقای دکتر مجیدی، دبیرکل محترم مجمع مجالس آسیایی و همکاران محترم دبیرخانه، در برنامه‌ریزی این نشست قدردانی نمایم. امیدوارم این نشست، گام مهمی در راستای کمک به پیشبرد اهداف مجمع مجالس آسیایی و همبستگی و تقویت همکاری‌های پارلمانی بین اعضاء در جلوگیری از همه‌گیری کووید ـ ۱۹ و بازسازی اقتصاد منطقه آسیا، در این شرایط خاص باشد.
همکاران گرامی و ارجمند.
رؤسای محترم پارلمان‌های آسیایی.
همانطور که اطلاع دارید، دنیای ما درحال تجربه یک دوره خاصی از تغییر و تحولات ناشی از همه‌گیری کووید ـ ۱۹ است. در این شرایط سخت و پیچیده، هم فرصت‌های همکاری ایجاد شده و هم تهدیداتی متوجه دولت‌ها و ملت‌هاست که فراتر از محدوده‌های جغرافیایی می‌باشد. نادیده گرفتن خطرات و فرصت‌ها، نامناسب‌ترین واکنشی است که می‌توان در برابر چنین وضعیتی نشان داد.
در این شرایط، دیپلماسی و همکاری پارلمانی، بیش از گذشته اهمیت می‌یابد و مجامع پارلمانی، مسئولیت بزرگی دارند. معتقدیم که با استفاده از چنین فرصت‌هایی، باید از طریق تعاملات چندجانبه پارلمانی، پیام‌های روشن و واحدی به جامعه بین‌المللی و ملت‌ها و در عین حال دولت‌ها، ارائه شود. ازسوی دیگر، از مسیر توانمندسازی و نقش‌آفرینی این مجامع با سایر نهاد‌های تاثیرگذار، میتوان اثرات منفیِ کرونا را کاهش داد.
نمایندگان و هیات‌های محترم پارلمانی.
یکی از موضوعات مهمی که تحت تاثیر همه‌گیری ویروس کرونا قرار گرفته، مسائل اقتصادی است. معتقدم مواجهه اصولی و توسعه‌گرا با مسائل اقتصادی و تجاری در دوران همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ بین کشور‌ها اهمیت زیادی دارد که ضرورت بازنگری و بازاندیشی راهبرد‌های مناسبات بازرگانی و تجاری برای بازسازی اقتصاد را ایجاب می‌نماید.
هم‌اکنون، بعد از گذشت چند ماه از مواجهه جهانی با ویروس کرونا، تجربه ارزشمندی برای کشور‌های عضو مجمع مجالس آسیایی پدیدار شده و کمکِ کشور‌های عضو در پاسخ به نیاز‌های بهداشتی، دارویی، تجهیزات و اشتراک تجارب در این خصوص، افق جدیدی را برای توسعه مناسبات اقتصادی از جمله در حوزه سلامت گشوده است که با بهره‌گیری و تعمیق و تنوع آن به سایر حوزه‌ها، قدرت انعطاف پذیری بیشتری را به چیدمان جدیدِ روابط تجاری و اقتصادی کشور‌ها در شرایط کنونی و آینده، خواهد بخشید. به ویژه این که جهانِ پساکرونا، جهانی متفاوت از گذشته خواهد بود.
بدون تردید، نقش مجالس عضو و نحوه تعامل نظام قانونگذاران با چنین مسئله‌ای، اهمیت زیادی دارد. باید «دیپلماسی اقتصادی پارلمانی» و نقش آن را در پیشبرد رونق اقتصادی بین اعضاء پارلمان‌های آسیایی، مد نظر قرار داده و از آن حمایت کنیم. در این ارتباط، پیشنهاد می‌شود:
اول - دبیرخانه مجمع مجالس آسیایی گزارش جامعی از نقش و ظرفیت‌های بالقّوه پارلمان‌های آسیایی برای نزدیک کردن افق‌های تجاری و اقتصادی کشور‌ها و پارلمان‌ها و هم‌افزایی اقدامات میان آن‌ها تهیه و ارائه کند.
دوم- بایستی محور اصلی قانونگذاری پارلمان‌ها در عصر پساکرونا، ارائه و تدوین چارچوب‌های قانونی، پیدا کردن راه‌حل‌های توسعه‌گرا، تسهیل‌گر و تسریع کننده روابط اقتصادی و حمایت از توافقنامه‌های دوجانبه و چندجانبه، ایجاد سازوکار‌های حمایتی و تشویقی، حمایت از ایجاد چارچوب‌های نوین در پلتفرم‌های جدید و جلوگیری از هر نوع محدودیت و جهت‌گیری‌های غیرقانونی همچون تحریم‌های ظالمانه که مانع از گسترش روابط اقتصادی باشد، متمرکز شود. این امور وقتی شتاب می‌یابد که سیاست‌ها و اتخاذ رویکرد‌های جمعی ما در مسیر درستی قرار گیرند.
همکاران گرامی.
جمهوری اسلامی ایرن در شمارِ اولین کشور‌هایی بود که با همه‌گیری ویروس خطرناک کرونا مواجه شد و با همّت همه مسئولان، ستاد ملی مبارزه با کرونا در کشورم به فوریت تشکیل شد که نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی نیز در آن، حضورِ فعال دارند. همچنین مجلس شورای اسلامی با رعایت تمامی الزامات پزشکی و پروتکل‌های مربوط، جلسات خود را به طور منظم برگزار می‌کند.
اما در زمانِ همه‌گیری این ویروس خطرناک، علیرغم فشار‌ها و درخواست‌های سازمان‌های بین‌المللی برای رفع یا کاهش تحریم‌های اقتصادی امریکا علیه ملت‌ها، ازجمله ایران، سیاست فشار حداکثری امریکا در شرایط بحران کرونا – علیه ملت‌ها - همچنان رو به افزایش است و این مسأله، شرایط مبارزه با این ویروس خطرناک و تلاش‌های جمعی را تا حدودی با مشکل مواجه ساخته و ضرورت دارد که در بررسی مسائل مربوط به همه‌گیری ویروس کرونا، اقدام غیرانسانی آمریکا قویّاً محکوم شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


نمایندگان و اعضای محترم شرکت کننده در کنفرانس.
با کمال تأسف، در شرایط پیچیده امروز، رژیم اشغالگر قدس در ادامه تشدید سیاست‌های توسعه طلبانه و طرح‌های اشغالگرانه خویش و بدون توجّه به قطعنامه‌های سازمان ملل متحد و مخالفت‌های جهانی، درصدد الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین اشغالی فلسطین است که این اقدام غیرقانونی، تجاوزی جدید به حقوق مسلّم ملت فلسطین خواهد بود که می‌تواند منشأ درگیری و کانون بحران جدید در منطقه گردد. مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت از ملت فلسطین و محکومیت این نیّات ضدِ بشری و غیر مشروع، از مجامع بین‌المللی و به ویژه مجمع مجالس آسیایی می‌خواهد تا در قبال آن، مواضع قاطع اتخاذ کرده و از تمامی ساز و کار‌های پارلمانی برای توقف فوری اقدامات اشغالگرانه و توسعه‌طلبانه رژیم صهیونیستی بهره جوید.
در پایان؛ تاکید می‌نمایم که مجلس شورای اسلامی ایران در دوره جدید، نه تنها از تقویت هرچه بیشتر مناسبات و رایزنی‌های مؤثر با مجالس کشور‌های جهان استقبال می‌نماید، بلکه در صدد ارتقاء، گسترش و تعمیق روابط و تعاملات سازنده و دوستانه پارلمانی و گشودن فصل نوینِ همدلی، همکاری و همگرایی بیشتر – به ویژه - با مجالس آسیایی است و آمادگی کامل خود را برای کمک فعالانه و هدفمند به این امر مهم اعلام می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پژوهشگر زنجانی از کاربرد پورفیرین‌ها در تصفیه آلاینده‌های آلی خبر داد
فعال‌سازی ۲۶۰ معدن غیرفعال زنجان با ایجاد ۴ هزار فرصت شغلی
تساوی بازی ۲ تیم بانوان هندبالیست نفت و گاز گچساران و بافق یزد
تعامل با جوامع محلی؛ محور توسعه پایدار در صنعت مس
آغاز پایش و مبارزه با آفت شپشک سیاه زیتون در باغات طارم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۸ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش و پرورش حیاتی‌ترین حوزه کشور
رعایت ایمنی در محیط زندگی تدبیری برای حفظ سلامت مردان
رشد ۱۵ درصدی تولید فولاد ایران در ژانویه ۲۰۲۶
اهدای زمین به مدال‌آوران ورزشی در هوراند
هشدار صریح سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح به آمریکا
افزایش غلظت غبار در سمنان
صندوق‌های حمایت از کشاورزی زنان گامی موثر در توسعه مشارکت اقتصادی
رسیدگی به درخواست ۳۲ مراجعه‌کننده در دیدار مردمی دادستان مرکز خوزستان
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لبنان با وزیر امور خارجه
اوقات شرعی اهواز، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تأکید بر رفع تعهدات ارزی و تقویت انگیزه‌های صادراتی در استان قم
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
دعای هر روز و روز نهم ماه مبارک رمضان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
کاهش دما در استان یزد
نمایندگان ایران طلایی شدند
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
پخش زنده دیدار تراکتور و گل گهر از شبکه ورزش
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)