• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۴۸۳۷
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۲
اقتصادی » اقتصاد کلان
نبود سامانه‌های برخط عاملی برای بروز تخلفات

نرخ جریمه «مالیات از خانه‌های خالی» بازدارنده نیست

رئیس سازمان مالیاتی: ما هنوز اطلاعات لازم برای آگاهی از زمان خالی بودن خانه‌ها را در اختیار نداریم.

نرخ جریمه «مالیات از خانه‌های خالی» بازدارنده نیستبه گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ایبِنا، آقای امیدعلی پارسا با اشاره به اینکه اخذ مالیات از خانه‌های خالی براساس ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم و بودجه سال ۹۹ باید اجرا شود، افزود: لازمه اجرای این قانون این است که بدانیم دقیقا یک خانه چه زمانی خالی بوده و چه زمانی خالی نبوده است.
 
وی با بیان اینکه این قانون به لحاظ شکل اجرایی دارای ایراداتی است، گفت: مثلا خانه‌ای که به مدت یکسال خالی مانده باشد، در سال بعد ۵۰ درصد ارزش اجاره‌ای آن مشمول اخذ مالیات می‌شود و در صورت ادامه خالی ماندن، همه ارزش اجاره‌ای و همین طور در سال‌های بعد اضافه می‌شود که این نرخ جریمه بازدارندگی ندارد.
 
پارسا ادامه داد: موضوع مهمتر آن است که در حقیقت اطلاعات لازم برای آگاهی از زمان خالی بودن خانه‌ها را در اختیار نداریم. 
 
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: وزارت راه و شهرسازی سال گذشته سامانه‌ای را برای اخذ اطلاعات لازم در این زمینه را از همه دستگاه‌ها از جمله سازمان امور مالیاتی کشور راه‌اندازی کرد و اکنون هم در حال تکمیل اطلاعات این سامانه هستند و ما می‌توانیم براساس آن از زمان خالی بودن منازل آگاهی پیدا کنیم.
 
وی با بیان اینکه بعد از تحویل این سامانه به سازمان امور مالیاتی کشور، ما حداکثر بعد از ۱۰ روز مطابق با قانون اوراق تشخیص مالیاتی افراد را صادر خواهیم کرد، گفت: مشکل اصلی درباره اخذ مالیات از خانه‌های خالی این است که وزارت راه و شهرسازی هنوز تمامی اطلاعات لازم را در سامانه قرار نداده است.
 
نبود سامانه‌های برخط عاملی برای بروز تخلفات
پارسا در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه احتمال انجام تخلفاتی مانند انعقاد اجاره‌نامه‌های صوری در جریان اجرای قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی وجود دارد، افزود: تا زمانی که کشور به سمت اداره دیجیتال پیش نرود و مانند کشور‌های پیشرو اطلاعات به صورت برخط در سامانه‌ای قرار داده نشود، همچنان اینگونه مشکلات وجود دارد.
 
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: تصویری از هرگونه داده‌های اطلاعاتی (ترنزکشن) واقعی مالی که در کشور اتفاق می‌افتد، باید به سازمان امور مالیاتی کشور هم ارائه شود، زیرا اقدامات ما تنها براساس اطلاعات است.
 
پارسا تصریح کرد: همه اطلاعات لازم امور مالیاتی توسط دستگاه‌های اجرایی باید وارد سامانه‌ای شود و این سامانه هم به صورت برخط و دائمی برای سازمان امور مالیاتی قابل دسترس باشد که این اتفاق به آرامی در حال انجام است.
 
قانون مالیات از خانه‌های خالی مصوب سال ۹۴
قانون مالیات از خانه‌های خالی مصوب سال ۹۴ تاکنون اجرایی نشده است، چون اجرای آن منوط به راه‌اندازی سامانه شناسایی خانه‌های خالی تحت عنوان سامانه اطلاعات املاک و اسکان است و قرار بود این موضوع با همکاری وزارت راه وشهرسازی و سازمان امور مالیاتی راه‌اندازی شود.
 
براساس ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم، واحد‌های مسکونی واقع در شهر‌های با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور (موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر این قانون) به عنوان واحد خالی شناسایی می‌شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره خواهند شد.
 
همچنین اخذ مالیات از خانه‌های خالی در بودجه سال ۹۹ الزامی شد که مطابق با آن امسال از همه خانه‌های خالی مالیاتی معادل ۳ درصد اجاره‌بهای سالانه روز آن ملک باید دریافت شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتقاد نخست‌وزیر اسلواکی از عملکرد سازمان ملل در قبال حمله آمریکا به ایران
راه اندازی میز خدمت تا ایستگاه مشاوره
موج مجازی با نام «خلیج همیشه فارس» در سایه بیانات رهبری
هیچ شناور متخاصمی وارد خلیج فارس نخواهد شد
امنیت مراودات با دنیا را در خلیج فارس ایجاد می‌کنیم
سازمان ملل: هزینه جنگ علیه ایران برابر با کمک به حدود ۹۰ میلیون نفر است
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت خوب بازار در شرایط جنگ
دستگیری سارق حرفه ای در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)