• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۵۹۱۵
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۷
بین الملل » آفریقا
در شمال مالی

آغاز محاکمه رئیس پلیس القاعده شاخه آفریقا

محاکمه عبدالعزیز الحسن داروساز و کمیسر حکومت القاعده شاخه آفریقا در تومبوکتو در مالی، امروز در دادگاه کیفری بین المللی آغاز می‌شود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون فرانس بیست و چهار، به رغم شیوع ویروس کرونا و مشکلات به وجود آمده برای دادستان و وکلای مدافع دادگاه کیفری بین المللی، محاکمه رئیس پلیس شهر تومبوکتو در شمال مالی در لاهه آغاز شد. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

محاکمه عبدالعزیز الحسن داروساز و کمیسر حکومت اسلامی افراط گرایان در تومبوکتو در مالی، امروز در دادگاه کیفری بین المللی آغاز می‌شود. این منطقه از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ این منطقه در اشغال افراط گرایان قرار داشت.
مجری از گزارشگر این شبکه در لاهه هلند پرسید: عبدالعزیز الحسن به اتهام جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی محاکمه می‌شود. وی یکی از عوامل ایجاد رعب و وحشت در تومبوکتو، در این سال‌ها بوده است. این طور نیست؟
گزارشگر گفت: بله. بر اساس اتهامات مطرح شده از سوی دادستان، وی عامل وحشت بوده است. الحسن به شکنجه، برده داری جنسی، تجاوز، اعدام و ازدواج اجباری متهم است. این اتهامات مطرح شده از سوی دادستان علیه عبدالعزیز حسن بوده است.
به گفته دادستان متهم مجری بوده است. بر اساس اتهامات مطرح شده و به گفته دادستان، عبدالعزیر الحسن مجری سیاست رئیس شاخه آفریقایی القاعده نشات گرفته از برداشتی سختگیرانه از شرع بوده است. شاخه آفریقایی القاعده شهر تومبوکتو و به طور کلی شمال مالی را طی این سال‌ها اشغال کرده بودند. فعلا در آغاز روند محاکمه عبدالعزیز حسن هستیم. دادستان امروز به تشریح برنامه خود برای اثبات این اتهامات در ماه‌های آینده مبادرت می‌کند. می‌دانیم که اولین شاهدان تا پیش از پایان ماه اوت به دادگاه احضار نخواهند شد. این احتمال وجود دارد که شیوع اپیدمی ویروس کرونا روند رسیدگی به این اتهامات را با مشکل روبرو کند. شاهدان می‌بایست از مالی به لاهه آورده شوند. دادستان گفته است قصد دارد اظهارات شاهدانی را که قرار بود از مالی به لاهه هلند احضار کند، از طریق ویدئو کنفرانس در دادگاه ارائه نماید.
وکلای مدافع اعلام کرده اند که، چون به دلیل شیوع ویروس کووید-۱۹ قادر نبوده اند به مالی سفر کنند، در تنظیم مدارک و شواهد موفق نبوده اند. وکلا خواستار توقف روند رسیدگی شده اند، چرا که الحسن موکل شان که در سال ۲۰۱۷ توسط نیرو‌های بارکان (نظامیان ارتش فرانسه در مالی) دستگیر و به نیرو‌های ارتش مالی تحویل شده، تحت شکنجه گرفته است. این درخواست امروز در دادگاه مطرح می‌شود.
مجری پرسید: این دومین دادگاهی است که درباره این دوره تاریک تومبوکتو برگزار می‌شود. احتمالا این محاکمه آخرین نخواهد بود. این طور نیست؟
گزارشگر پاسخ داد: نه. قبلا محاکمه احمد المهدی برگزار شده است. وی دو سال پیش محاکمه و به ۹ سال حبس محکوم شد. المهدی به جنایت جنگی متهم و در دادگاه محکوم شد. تخریب آرامگاه‌هایی در تومبوکتو یکی از اتهامات وی بود. البته عبدالعزیز حسن همین اتهام را در پرونده خود دارد. پرونده‌های دیگری نیز در این رابطه مفتوح است.
دادستان از مدت‌ها پیش اعلام کرده است که این تحقیقات را ادامه خواهد داد و احکام تعقیب قضایی دیگری نیز قرار است صادر شود. تاکنون دو پرونده در رابطه با شهر تومبوکتو در دادگاه کیفری بین المللی مطرح شده است. اما پرونده‌های دیگری مرتبط با جنایات انجام گرفته در دوران اشغال شمال مالی نیز مطرح خواهند بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهاباد میزبان آزمون دکتری نیمه متمرکز ۱۴۰۵
ارائه خدمات رایگان پزشکی با حضور ۱۲ متخصص در کبودراهنگ
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۳ بهمن
یاد و نام شهیدی که در راه مبارزه با سوداگران مرگ آسمانی شد
توقف تیم فوتبال شهید قندی در بوشهر
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از فردا
تأمین آب شرب پایدار برای بیش از ۲۴۰۰ نفر در سرخکلا
سمنوی سنتی شهرضا، میراث ناملموس فرهنگی کشور
اجرای یک حکم سبز برای متخلف محیط‌زیست در ری
آغاز دورانی نو بعد از انقلاب اسلامی در کردستان
پیشرفت طرح ۵۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های خورشیدی در هشت استان کشور
دولت برای کاهش آثار و پیامد‌های حوادث اخیر تلاش می‌کند
اجرای عملیات راهسازی در ۵۱ کیلومتر از محور سه راهی ایواوغلی تا گیت ورودی منطقه آزاد ماکو
ظرفیت‌های دیپلماسی فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی
خدمات پزشکی و درمانی رایگان در روستای لیلیم شهرستان املش
حجم ذخایر سوخت نیروگاهی افزایش یافت
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از گیت خروجی منطقه آزاد ماکو
شهرداری گرگان صدر را در اختیار گرفت
تکریم و معارفه فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی
تأکید بر بی‌طرفی کامل هیأت‌های نظارت در بررسی صلاحیت داوطلبان شوراها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)