• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۳۰۴۱
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۵
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
آقای دکتر حمیدرضا طیبی

با دو برنامه پنج ساله می‌توان به اغلب اهداف توسعه‌ای کشور رسید

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: با مدیران شایسته می‌توانیم ظرف دو برنامه پنج ساله به اغلب اهداف توسعه‌ای کشور برسیم.

با دو برنامه پنج ساله می‌توان به اغلب اهداف توسعه‌ای کشور رسیدبه گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی و دانشگاه گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر حمیدرضا طیبی در نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی افزود: مهمترین مأموریت جهاد دانشگاهی در ۴۰ سال فعالیت آن، اثبات توان کشور در رسیدن به پیشرفت و توسعه پایدار با انجام فعالیت‌های شاخص علمی و فناورانه، ساختارسازی‌های فرهنگی و آموزشی، ایجاد خودباوری و غرور ملی در مردم و نسل جوان، ترویج مدیریت جهادی و اثبات کارآمدی آن و همچنین تأمین برخی نیاز‌های جامعه و صنعت در حوزه‌های مختلف بوده است و فکر می‌کنیم این وظیفه را با توجه به امکاناتی که در اختیار داشتیم، خوب انجام داده‌ایم.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ان شاءالله در سال‌های آینده و به ویژه در پایان امسال، شاهد دستاورد‌های فناورانه بسیار زیادی از جهاد دانشگاهی در تأمین نیاز‌های کشور و رفع وابستگی‌ها خواهیم بود.
آقای دکتر طیبی در ادامه به ارائه گزارش دستاورد‌های چهل ساله جهاد دانشگاهی پرداخت و افزود: تا پایان سال ۱۳۹۸ کل طرح‌های فناورانه جهاد دانشگاهی ۱۳ هزار و ۴۷۳ طرح بود که حدود ۸ هزار و ۷۲۹ طرح آن کارفرمایی بوده است. ۴ هزار و ۷۴۴ طرح داخلی است که اغلب طرح‌های داخلی ما برای تولید فناوری و طرح در حوزه علوم انسانی و اجتماعی تثبیت می‌شوند.
وی در خصوص طرح‌هایی که تجاری‌سازی شده‌اند نیز گفت: در حوزه پزشکی ۳۲ فناوری در حوزه فنی و مهندسی ۵۸ نوآوری و در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی ۳۱ فناوری تجاری سازی شده‌اند. البته ذکر این نکته ضروری است که در بررسی تعداد فناوری‌ها به فناوری‌های خود گروه اشاره می‌شود؛ به طور مثال در حوزه گیاهان دارویی به فناوری‌های زیادی دست یافته‌ایم، اما همه آن‌ها تحت یک عنوان واحد فناوری‌های گیاهان دارویی شمرده شده‌اند.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به تألیف هزار و ۲۱۹ عنوان کتاب در جهاد دانشگاهی گفت: در مجموعه جهاد دانشگاهی ۱۹ مجله علمی پژوهشی و ۱۴ مجله علمی ترویجی داریم. در طی این سال‌ها ۱۹ هزار و ۶۷۹ مقاله منتشر کرده‌ایم که ۴ هزار و ۶۰۸ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی خارج از کشور و ۳ هزار و ۸۵۴ مقاله در مجلات داخلی چاپ شده است. ۱۱ هزار و ۲۱۷ مقاله نیز در همایش‌های علمی ارائه شده است. همچنین اختراعاتی که در طی این مدت ثبت کرده ایم ۶۳۴ اختراع بوده است.
آقای دکتر طیبی درباره منابع انسانی جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری نیز گفت: کل نیروی انسانی ما در حوزه پژوهش و فناوری، ۲ هزار و ۳۹۷ نفر هستند که ۴۶۴ نفر آن‌ها هیأت علمی و هزار و ۹۳۳ نفر پژوهشگر و کارشناس هستند. ساختار‌های پژوهشی و فناوری ما با گروه‌های پژوهشی آغاز می‌شود که کار تحقیقات کاربردی تولید فناوری را برعهده دارند. ۱۳۲ گروه پژوهشی داریم و ارائه خدمات فناورانه چه در قالب محصول و یا در قالب خدمات در مراکز ارائه خدمات تخصصی جهاد دانشگاهی انجام می‌شوند.
وی افزود: جهاد دانشگاهی دارای ۱۲۰ مرکز خدمات تخصصی است که این مراکز خدمات تخصصی در ۳۱ واحد استانی ۲۰ پژوهشکده مستقل و سه پژوهشگاه مستقر هستند. همچنین این نهاد انقلابی دارای سه پارک علم و فناوری نیز است. این سه پارک عبارت از پارک علم و فناوری کرمانشاه، پارک علم و فناوری البرز و پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی است. پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با توجه به نگاه کاربردی جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی ایجاد شده است. همه کشور‌ها در آینده توجه ویژه‌ای به اقتصاد صنایع فرهنگی دارند و لازم است شرایطی فراهم شود که توانمندی جوانان در این حوزه‌ها از جمله در زمینه صنایع دستی، موسیقی، رسانه، گردشگری، مد و پوشاک، سرگرمی‌های علمی آموزشی و تفریحی و سینما و تئاتر شکوفا شود.
آقای دکتر طیبی با بیان این که جهاد دانشگاهی دارای ۲۴ مرکز رشد است گفت: تعداد واحد‌های فناور مراکز رشد ۵۱۷ واحد است که از میان آن‌ها ۳۱ واحد فناور در پارک علم و فناوری کرمانشاه، ۷۲ واحد فناور در پارک علم و فناوری البرز و ۳۶ واحد در پارک علوم و فناوری‌های نرم صنایع فرهنگی مستقر هستند و بقیه در سایر شهر‌ها فعالیت می‌کنند.
رئیس جهاد دانشگاهی درباره افتخارات این نهاد انقلابی بیان کرد: در مدت فعالیت ۳۷ جایزه جشنواره بین‌المللی خوارزمی که به طور عمده در حوزه مهندسی و علوم پایه ارائه شده، کسب کرده‌ایم و در ۲۲ جشنواره رازی حائز اول تا سوم شدیم. ۶ جایزه نیز در جشنواره جوان خوارزمی کسب شده است. بیش از ۱۰۰ جایزه در جشنواره‌های ملی دریافت کرده‌ایم.
وی ادامه داد: همچنین در سال ۲۰۱۴ آقای دکتر بهاروند برنده جایزه بین‌المللی یونسکو شدند. ایشان در سال ۲۰۱۹ از طرف آکادمی بین‌المللی TWAS در رشته زیست‌شناسی برنده جایزه سال شدند. آقای دکتر علی منتظری عضو گروه سلامت روان پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی و آقای دکتر حسین بهاروند در فهرست یک درصد دانشمندان پراستناد جهان قرار دارند و افتخار داریم که در سال ۱۳۹۸ آقای دکتر حسین بهاروند، پژوهشگر پژوهشگاه رویان در سومین دوره جایزه مصطفی در حوزه زیست‌شناسی و سلول‌های بنیادی به دلیل فعالیت‌های ایشان در درمان پارکیسنون برگزیده شدند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه درباره فعالیت‌های پژوهشی یک سال اخیر جهاد دانشگاهی بیان کرد: همکاری خوبی با صنایع در قالب امضای تفاهم‌نامه با شرکت ایمیدرو شروع کرده‌ایم. این شرکت مسؤول توسعه صنایع فلزی و کانی‌های غیرفلزی در کشور است و این همکاری برای تولید فناوری‌های مورد نیاز آن‌ها انجام گرفته است. تولید فولاد‌های کرایوژنیک، طراحی و اصلاح سیستم جمع‌آوری و تصفیه گاز کوره‌های قوس الکتریک سالن اصلی ذوب، مستندسازی دانش فنی خطوط ریخته‌گری فولاد و همکاری در زمینه تولید گرافیت‌های الکترولیتی از موضوعات همکاری جهاد دانشگاهی با ایمیدرو است.
وی افزود: قرارداد در زمینه‌های طراحی و ساخت موتور درون چاهی نفت، قرارداد اصلاح نژاد دام، مذاکره در زمینه طراحی و ساخت دکل‌های تعمیراتی صنعت نفت، تولید کیت کرونا و کسب دانش فنی و طراحی و ساخت گلخانه‌های هوشمند از جمله موارد همکاری جهاد دانشگاهی با ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) است.
همچنین پس از شیوع کرونا، تولید کیت تشخیص کرونا را نیز در دستور کار قرار دادیم و پس از تأیید کیت‌ها توسط انستیتو پاستور، یک شرکت دانش بنیان با ستاد اجرایی فرمان امام خمینی تشکیل دادیم و هم‌اکنون این شرکت در حال تولید کیت کرونا است.
آقای دکتر طیبی ادامه داد: با توجه به اینکه ما باشگاه‌های زیادی داریم که در زمینه پرورش اندام مشغول فعالیت هستند و بسیاری از دارو‌های بدنسازی مورد استفاده‌ی آن‌ها قلابی و غیرواقعی و برای سلامت ورزشکاران مضر است. تفاهم‌نامه‌ای با وزارت ورزش و جوانان در زمینه تهیه مکمل‌های غذایی و مواد انرژی‌زا منعقد کردیم و تولید چهار مکمل غذایی پرمصرف برای بدنسازی و مواد انرژی‌زا را در دست انجام داریم.
وی درباره همکاری با سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: با سازمان اوقاف و امور خیریه شرکتی به طور مشترک در حوزه اصلاح نژاد دام و تولید جنین‌های مرغوب راه‌اندازی کرده‌ایم. با توجه به نیاز و شرایط کشور و همچنین محدودیت تولید علوفه نیازمند استفاده از دام‌هایی هستیم که دارای بهترین بهره‌وری هستند.
آقای دکتر طیبی خاطر نشان کرد: پارسال این توفیق را داشتیم که وزیر نفت از دستاورد‌های ما در خوزستان بازدید کند. ما قرارداد تولید مته‌های حفاری را با شرکت ملی نفت ایران در دست اقدام داریم. همچنین رونمایی از دکل دوم طراحی شده توسط جهاد دانشگاهی نیز در حضور وزیر نفت انجام شد. عقد قرارداد ساخت یک واحد پنجاه هزار بشکه‌ای نمک زدایی و تولید زودهنگام نفت به روش اسکیدموانتد که قرار است برای نخستین بار با دانش و طراحی ایرانی انجام شود.
رئیس جهاد دانشگاهی درباره دیگر دستاورد‌های این نهاد گفت: قرار بود که در ایام سالگرد جهاد دانشگاهی از دو فناوری بسیار پیشرفته در زمینه ساخت موتور‌های درون‌چاهی حفاری نفت و موتور‌هایی که حفاری افقی را انجام می‌دهند و قدرت‌های آن‌ها ۲.۳ اینچ و ۶.۷۵ اینچ است رونمایی کنیم که به دلیل شیوع کرونا این دستاورد‌ها در پایان پاییز رونمایی می‌شوند. علاوه بر آن، موفق به بازیابی فلزات گرانبها از زباله‌های الکترونیکی (طلا، نقره، مس و ...) شده‌ایم.
وی ادامه داد: در ایام سالگرد جهاد دانشگاهی رونمایی از برنامه کسب دانش فنی و طراحی و ساخت الکتروموتور و مبدل‌های فرکانسی آسانسور‌های بدون گیربکس در قدرت‌های ۵/۵، ۷ و ۱۳ کیلو وات در ایام سالگرد جهاددانشگاهی داشتیم که به علت شیوع کرونا این رونمایی نیز در آخر پاییز انجام می‌شود. علاوه بر آن، برنامه رونمایی کسب دانش فنی و ساخت سیستم روشنایی باند فرودگاه/ سامانه بصری ناوبری باند فرودگاهی را نیز در دستور کار داشتیم که در شرایط مناسب انجام می‌شود.

پارسال نیز طراحی و ساخت تجهیزات تست گیربکس اصلی بالگرد به قدرت ۳ مگاوات و دور ۱۵ هزار دور در دقیقه برای صنایع دفاعی کشور انجام دادیم.
آقای دکتر طیبی گفت: طراحی و ساخت بزرگترین چرخ ریخته گری پیوسته (آلیاژ مس-کروم-زیرکونیوم) برای تولید مفتول مسی برای تولید کابل الکتریکی نیز از طرح‌های موفق جهاد دانشگاهی در سالی که گذشت بوده است.
وی درباره تفاهم‌نامه جهاد دانشگاهی با ایران خودرو گفت: تفاهم‌نامه‌ی بسیار خوبی را با ایران‌خودرو در زمینه کاتالیست خودرو، الکترونیک خودرو (Tcu, Ecu)، سیستم اتصال هوشمند خودرو‌ها (Connected Cars)، خودرو‌های تمام الکتریکی و هیبریدی، مخازن کامپوزیتی و سیستم‌های دامی دیجیتال (سیستم تست تصادف) منعقد کرده‌ایم. در این زمینه، هزینه تأمین دانش فنی بر عهده جهاد دانشگاهی است و تضمین خرید و عقد قرارداد خرید با ایران خودرو است.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به تولید داروی گیاهی ترک اعتیاد بیان کرد: در حوزه گیاهان دارویی طرح داروی گیاهی ترک اعتیاد را به پایان رسانده‌ایم و مجوز تولید این دارو با نام تجاری دیتوکسین صادر شده است که قرار بود در این هفته رونمایی شود، اما آن هم به دلیل شیوع کرونا بلاتکلیف مانده است.
آقای دکتر طیبی با بیان این که در گذشته «زمان ۳ تا ۱۲ ساله را صرف اثبات خود به کارفرما می‌کرده‌ایم» درباره ۳۱ طرح فناورانه جهاد دانشگاهی افزود: طبیعتاً به دنبال این بودیم که مأموریت بگیریم و این فرصت سوزی‌ها ایجاد نشود. در سال ۹۷ طی دیداری با مقام معظم رهبری مشکلات را خدمت ایشان بیان کردیم و حاصل این دیدار این بود که از ما خواستند طرح‌های فناورانه‌ای را که می‌توانیم انجام دهیم و وابستگی کشور را طی سال‌های ۹۸-۹۹ از بین ببریم، اعلام کنیم. این طرح‌ها تحت عنوان ۳۱ طرح فناورانه اعلام و خوشبختانه بودجه آن از صندوق توسعه ملی تأمین شد. از آنجایی که قسط اول در مرداد ۱۳۹۸ دریافت شد، این طرح‌ها اکنون با سرعت خیلی خوبی در حال پیشرفت است و ان شاءالله تا پایان سال ۹۹ شاهد بهره‌برداری اغلب آن‌ها خواهیم بود.
وی ادامه داد: یکی از دو طرحی که قرار است تا پایان سال رونمایی شوند، طرحی با مشارکت معاونت علمی، متروی تهران و جهاد دانشگاهی برای طراحی و ساخت یک رام قطار هفت واگنه مترو است. طی این طرح برای نخستین بار در کشور کل اجزای یک قطار مترو در داخل کشور طراحی می‌شود و بنا را بر این داریم که ان‌شاءالله تا پایان سال ۹۹ این قطار در ریل قرار بگیرد و وابستگی کشور ما در زمینه واردات واگن‌های مترو رفع شود. ان‌شاءالله تا پایان سال تولید بذر‌های هیبریدی مرتبط با کاهو نیز انجام می‌شود.
آقای دکتر طیبی در ادامه به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در زمینه مقابله با کرونا اشاره کرد و افزود: تولید کیت در پژوهشکده معتمد، شروع طرح سلول درمانی بافت‌های آسیب‌دیده ریه در پژوهشگاه رویان، استفاده از ظرفیت رسانه‌ای جهاد دانشگاهی در خدمت خبررسانی و ترویج رفتار درست مردم و همچنین تولید مواد ضدعفونی کننده و البته کادر پزشکی از جمله اقدامات جهاد دانشگاهی در راستای مقابله با کرونا بوده است. در زمینه تولید واکسن نیز پیشنهاد‌های خود را ارائه دادیم، اما متأسفانه موفق به تأمین منابع مالی برای آن نشدیم.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به مطالبات مردم از این نهاد در حوزه پزشکی گفت: مردم در حوزه پزشکی مطالباتی را برای فناوری‌های حوزه پزشکی دارند که امیدوارم بتوان در قالب ساخت بیمارستان فرصت ارائه خدمات به شکل وسیع‌تر را فراهم کرد. سال‌هاست بیمارستان سلول‌درمانی را مطرح می‌کنیم، اما هنوز موفق به تأمین منابع مالی برای آن نشده‌ایم. علاوه بر آن، با توجه به اینکه سرطان سینه یکی از سرطان‌های شایع با استقبال از فعالیت‌هایی که جهاد دانشگاهی در این روز انجام داده است به دنبال ساخت یک مرکز پژوهشی درمانی جدید هستیم که البته به دلیل کمبود منابع مالی روند تأسیس آن با کندی پیش می‌رود و اگر بتوانیم از منابع خیرین و یا دولت استفاده کنیم شرایط بهتری برای ارائه خدمات ما فراهم می‌شود.
وی درباره اقدامات جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگ گفت: در حوزه فرهنگی تمرکز را بر ساختارسازی‌های فرهنگی گذاشته‌ایم. نخستین خبرگزاری غیردولتی ایران با عنوان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) توسط جهاد دانشگاهی ایجاد شد. همچنین در طی این سال‌ها مرکز فعالیت‌های قرآنی دانشجویان کشور را راه‌اندازی کردیم و به دنبال آن خبرگزاری بین المللی قرآنی تأسیس شد. مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در سال ۱۳۸۰ و مرکز انتشارات جهاد دانشگاهی در سال ۶۰ با هدف مستند سازی اطلاعات ضمنی اعضای هیأت علمی و محققان تأسیس شد. سازمان دانشجویان ایران نیز با هدف سازماندهی مطلوب و توسعه مشارکت دانشجویان در حوزه‌های اجتماعی و فوق برنامه راه اندازی شد.
رئیس جهاددانشگاهی ادامه داد: طی سال‌های اخیر راه اندازی مراکز دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی را نیز در دستور کار داشتیم که هدف این مرکز آشنایی دانشجویان نسل جوان با زندگی پر برکت امام خمینی و ترویج اندیشه‌های مقام معظم رهبزی است. در سال ۱۳۸۰ راه اندازی مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان با هدف ارتقای هویت ایرانی اسلامی دانشجویان و اهتمام به امیدآفرینی و نشاط در دانشجویان بود.
آقای دکتر طیبی ادامه داد: در حوزه آموزش و اشتغال فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۷۵ آغاز شد تا پایان ۱۳۹۸ در حوزه آموزش عالی دو دانشگاه یک دانشکده ۶ مؤسسه آموزش عالی داریم کل دانش آموختگان ما در حوزه آموزش عالی ۶۶ هزار و ۲۴۹ نفر هستند که از میان آن‌ها ۱۷ هزار و ۵۳۲ نفر از مقاطع کاردانی، ۴۴ هزار و ۶۴۵ نفر کارشناسی، ۴ هزار و ۴۸ نفر کارشناسی ارشد و ۲۴ نفر دکتری دانش آموخته شده‌اند. تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل ۲۲ هزار و ۹۶۰ نفر است که از میان آن‌ها هزار و ۳۸ نفر در مقطع کاردانی، ۱۷ هزار و ۴۲۸ نفر کارشناسی، ۴ هزار و ۳۳۹ نفر کارشناسی ارشد و ۱۵۵ نفر در مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: این نهاد دانشگاهی ۴۱ مؤسسه علمی کاربردی دارد که کل دانش‌آموختگان آن ۱۵۲ هزار و ۶۶۹ نفر هستند. این نهاد همچنین ۱۶۹ مرکز آموزش‌های کوتاه‌مدت دارد که کل بهره‌مندان از آموزش‌های کوتاه مدت طی سال‌های ۱۳۷۵-۱۳۹۸ برابر با ۱۰ میلیون و ۱۱۰ هزار نفر بوده‌اند. از سال ۱۳۷۳ به بحث اشتغال دانش‌آموختگان اهتمام داشته‌ایم که در این راستا، راه اندازی پایگاه‌های اطلاع رسانی بازرکار و کاریابی، انتشار مجله بازار کار و اجرای طرح جامع هدایت شغلی دانشجویان را در دستور کار داشته‌ایم، این طرج هم‌اکنون بصورت پایلوت در دانشگاه علم و فرهنگ اجرا می‌شود.
وی با اشاره به انعقاد قراداد با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد اشتغال گفت: این قرارداد برای ایجاد ۲۰ هزار شغل در ۱۹ استان بود که با توجه به اجرای موفق آن به ۳۱ استان با ظرفیت ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر گسترش پیدا کرده است. قرارداد مهمی هم برای اشتغال زنان خانه‌دار با معاونت زنان ریاست جمهوری منعقد شده است که ۶۲۰۰ نفر را شامل می‌شود.
آقای دکتر طیبی با اشاره به گله‌مندی مقام معظم رهبری از برخی کتب زبان گفت: مجموعه ۸ جلدی EIGH تدوین شد که ۶ جلد از ۸ جلد تاکنون تهیه شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که ما در کشور مشکلی در زمینه تولیدات علمی و توسعه فناوری نداریم به شرطی که در زمان مناسب به توسعه علمی و بویژه تولید فناوری بپردازیم گفت: باید نگاه جامع به تولید فناوری‌های موردنیاز داشته باشیم. ما در سال‌های گذشته بیشتر توجه به تولید فناوری در زمینه تجهیزات و مواد اولیه بود و از فناوری انجام طراحی‌های پایه غفلت کرده‌ایم.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: تولید علم و توسعه فناوری برای کاربرد و حل مشکلات و حفظ رقابت اقتصادی است نه پز دادن. گاهی به نظر می‌آید ما به ارقام و اعداد مقالات و فناوری‌ها بیشتر از کاربرد آن‌ها توجه داریم. در هر کجا هم که ضرورت توسعه و ارائه سریع خدمات داریم و باید دانش طراحی و تجهیزات از خارج وارد شود.
آقای دکتر طیبی با تأکید بر واگذاری بخش کمی از بازار در مقابل انتقال فناوری از خارج گفت: این فناوری‌ها توسط مؤسسات صاحب صلاحیت جذب شود و ارتقا یابد و در نهایت به خودمان تعلق پیدا کند. علاوه بر اراده و برنامه، نیاز به اصلاح ساختار تولید علم و فناوری خود تا تبدیل به ثروت هستیم.
وی با بیان این که نظام علم، فناوری و نوآوری ما از کارآمدی مناسب برخوردار نیست گفت: ساختار بنگاه‌داری ما هم باید اصلاح شود و به سمت بخش خصوصی واقعی برود. بنگاه‌های بزرگ اقتصادی ما شبه دولتی یا خصوصی – دولتی هستند اگر رانت‌هایی که به آن‌ها داده می‌شود، قطع شود بسیاری از فعالیت‌های آن‌ها اقتصادی نیستند.
آقای دکتر طیبی افزود: یارانه‌ها باید به بنگاه‌هایی داده شود که دارای مراکز تحقیق و توسعه بوده و مرتب فناوری‌های خود را ارتقاء می‌دهند. برای توسعه فناوری در صنایع کوچک و متوسط باید مراکز تحقیقاتی تخصصی ایجاد کنیم. جهاددانشگاهی می‌تواند در این زمینه نقش عمده بر عهده بگیرد. در حوزه توسعه صنعتی باید اولویت‌گذاری انجام شود.
وی با تأکید بر این که سیاست گذاری توسعه اقتصاد دانش‌بنیان نیاز به مرکز فرماندهی واحد دارد گفت: اگر در صنایع دفاعی کشور موفق هستیم به دلیل فرماندهی واحد است. کشور‌های اخیر توسعه یافته نیز این مرکز فرماندهی را در خارج از بدنه اجرائی، با حضور اکثریت نخبگانی، ولی حضور اول شخص اجرائی و وزراء و مدیران مرتبط ایجاد کرده‌اند. علت حضور اکثریت نخبگانی هم این است که در گردش‌های سیاسی دولت و مجلس سیاست‌های توسعه کشور تغییر نکند. یکی از مشکلات کشور ما این است که با یک گردش سیاسی حجم انبوهی از مدیران تغییر می‌کنند.
رئیس جهاد دانشگاهی بیان کرد: ما نیاز به وفاق ملی در تعیین مصالح ملی کشور داریم. همانطور که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عیدسعید قربان بیان فرمودند ما نیاز به تلاش، تمرکز نیرو‌ها در برابر دشمنی‌ها و ساخت و توسعه کشورمان داریم.
آقای دکتر طیبی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در پایان گفت: جهاد دانشگاهی با دیدگاه‌های مقام معظم رهبری آشنا بوده و سعی کرده است این دیدگاه‌ها را در جهاد دانشگاهی جاری کند. ما خودمان را در متن بیانیه گام دوم می‌بینیم و برنامه‌هایی که در این نشست ذکر شد مرتبط با تحقق اهداف این بیانیه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جیره‌بندی آب در صورت صرفه‌جویی نکردن شهروندان تبریزی
مازندران، میزبان اردو‌های تیم گلبال مردان
اهدای بیش از ۲۷۰۰ واحد خون در پویش «مهر حسینی» در همدان
بررسی روندطرح انتقال فاضلاب مساکن ملی ومهر میاندوآب
نشست رئیس جمهور با استانداران
آغاز مرحله دوم بهسازی گذر شهر تاریخی استرآباد
ماندگاری هوای گرم در لرستان تا اخر هفته
تمدید مهلت اعلام علاقمندی برای شرکت در آزمون عملی رشته‌های علوم ورزشی و هنر
صدور گواهی انحصار وراثت در ثبت احوال
سلماس میزبان نخستین جشنواره ادبی شعر مقاومت آذربایجان‌غربی
دختران کاراته‌کا ناشنوا وارد پنجمین اردوی المپیکی شدند
بزرگراه اقلید–سورمق به نام سردار سرتیپ شهید حاج حسین نیکویی نام‌گذاری شد
مصوبه بنیاد شهید برای خانواده شهدا و جانبازان دفاع مقدس ۱۲ روزه
پیشرفت عملیات عمرانی و ایمن‌سازی گردنه اسدآباد برای تردد ایمن زائران اربعین 
احداث نیروگاه خورشیدی بر روی پشت بام ادارات
سمینار دانش افزایی داوران فوتبال قبل از شروع لیگ بیست و پنجم
تشکیل پرونده جنایات جنگی رژیم صهیونی در دادستانی تهران
تشکیل نخستین « کارگروه ملی لوازم خانگی» برای رونق تولید و رفع چالش‌ها
درخشش ورزشکارچهارمحال و بختیاری در مسابقات کشتی آزاد پیشکسوتان کشور
خرید سوابق بیمه خدمت سربازی برای بیمه‌شدگان صندوق بیمه اجتماعی، روستائیان و عشایر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)