• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۰۹۳۲
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۳
سیاسی » مجلس
جلسه علنی مجلس

تصویب کلیات لایحه افزایش سرمایه شرکت‌ها در بورس

نمایندگان مجلس با کلیات لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم موافقت کردند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، با ۱۷۰ رأی موافق، ۲۰ رأی مخالف و ۱۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر در جلسه با کلیات لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم موافقت کردند.
مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی در ارائه گزارش کمیسیون در خصوص لایحه دو فوریتی افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم که در جلسه علنی هفته گذشته روز چهارشنبه مصوب شده است، گفت: گزارش این لایحه که جهت بررسی به کمیسیون اقتصادی به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شده بود با حضور مسئولان دستگاه‌های اجرایی مربوطه و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مورد بررسی و بحث و تبادل نظر قرار گرفت و در جلسه ۲۱ مردادماه ۹۹ با اصلاحاتی در عنوان و متن به تصویب رسید.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از نمایندگان مجلس، ادامه داد: این گزارش براساس ماده ۱۶۱ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود هفته گذشته با توجه به شرایطی که امروز در بازار سرمایه وجود دارد با دو سوم آرای نمایندگان مجلس به تصویب رسید.
وی تصریح کرد: شرایط بازار سرمایه امروز ویژه است که باید تلاش کنیم با طراحی ساز و کار درست آن را تقویت کنیم در همین راستا یکی از پیشنهادات که در بسته اقتصاد مردمی مورد تاکید ریاست مجلس شورای اسلامی هم وجود داشت این لایحه بود که توسط دولت تقدیم شده و مورد استقبال مجلس هم قرار گرفت.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: در این لایحه پیش بینی شده که شرکت‌هایی که به نحوی تحت کنترل یا مالکیت دولت هستند بتوانند بخشی از سهام خود را به صورت عرضه اولیه به افزایش سرمایه به بورس ارائه دهند تا هم به نوعی عطش تقاضا در بازار مدیریت شود و هم سرمایه‌ای عاید شرکت‌ها شود تا سرمایه گذاری جدید انجام دهند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کمیسیون اقتصادی با دید مثبت این لایحه را بررسی کرده و با اعمال اصلاحاتی مصوب کرد که به طور قطع تصویب نهایی آن گام مهمی در ارتقای بازار سرمایه خواهد بود.
مالک شریعتی نیاسر در اخطاری براساس اصول ۷۱ و ۸۵، گفت: مجلس در عموم مسائل می‌تواند قانونی وضع کند کما اینکه این لایحه نیز در راستای رفع نیاز دولت و حل معضل کنونی بازار سرمایه ارائه شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت می‌تواند در خصوص پیش فروش نفت نیز که نه اضطرار ملی و یا بحث محرمانه‌ای است به مجلس لایحه‌ای ارائه دهد بنابراین از هیات رئیسه می‌خواهیم که بر این موضوع اصرار کند.

وزیر اقتصاد: تصویب لایحه افزایش سرمایه؛ عاملی برای مردمی کردن اقتصاد
وزیر اقتصاد و دارایی تصویب لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم را عاملی برای مردمی کردن اقتصاد، تامین مالی شرکت‌ها و جذب صحیح نقدینگی دانست.
اقای فرهاد دژپسند در نشست علنی امروز، در دفاع از لایحه دو فوریتی افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم ضمن تشکر از مجلس برای همراهی در این بخش، گفت: با اجرای این گونه قوانین مهم و اساسی بسیاری از دغدغه‌های موجود را می‌توان رفع کرد ضمن اینکه اهمیت این لایحه به این دلیل است که تمام دغدغه‌هایی که امروز راجع به بازار سرمایه وجود دارد ناظر بر این است که اقبال پر شور از طرف آحاد جامعه ایرانی به خصوص دارندگان پس انداز خرد جذب بازار سرمایه شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به راهکار پایدار سازی بازار سرمایه، ادامه داد: اقتضا این است که بتوانیم در بازار اولیه سرمایه، بازار سرمایه اقداماتی انجام دهیم کما اینکه امروز شاهد هستیم ۳۰ درصد نقدینگی در ۵ ماه ابتدای سال ۹۹ خلق شده و بازار سرمایه به عنوان ظرفیت آن را جذب کرده که به عنوان گام اول از اهمیت به سزایی برخوردار است.
وی یادآور شد: موضوع مهم در این زمینه نقدینگی جذب است که آیا این نقدینگی باعث می‌شود ورودی در بازار ثانویه بچرخد یا بازار اولیه توان جذب آن را دارد.
دژپسند تصریح کرد: ما برای تقویت بازار اولیه تلاش کردیم با اخذ مصوبات متناسب و متناظر با شرایط از مراجع صاحب اختیار این مهم را پوشش دهیم که یکی از این موارد پیشنهاد این لایحه بود که در قالب دو فوریت به مجلس تقدیم گردید.
وی افزود: نیاز فوری سرمایه گذاری جذب و هدایت نقدینگی است که بهترین ورود بازار سرمایه است که در این زمینه مصوبه محکمی از دولت گرفتیم و کمیسیون اقتصادی مجلس نیز آن را تقویت کرد.
دژپسند یادآور شد: تصویب این لایحه به الزام شرکت‌های دولتی به عرضه سهام در بورس، محدود کردن تمام واگذاری‌ها و خصوصی سازی دولت در بازار سرمایه منتهی می‌شود ضمن اینکه باید به این نکته اشاره کنم که روش‌های دیگر حواشی به دنبال دارد، اما در بورس شفافیت و شراکت در قیمت گذاری در محیط رقابتی صورت می‌گیرد که در این خصوص سالم سازی نیز انجام شده است.
وی اظهار کرد: ما در زمینه ارز اولیه در بخش‌های دولتی و خصوصی تسهیلات لازم را ایجاد کردیم به گونه این که بخش خصوصی برای ورود به بازار سرمایه، محیطی امن و قابل اتکا داشته باشد ضمن اینکه این مصوبه می‌تواند نقش طلایی برای افزایش سرمایه واقعی و مشارکت بخش حقیقی داشته باشد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


دژپسند در رابطه با نحوه امتیازدهی در این زمینه که برخی آن را مغایر با ماده ۲۰ قانون برنامه توسعه دانسته اند، خاطرنشان کرد: ما در پی اجرای این مصوبه این امتیاز را می‌دهیم که با هدایت سرمایه افراد حقیقی و دارندگان پس انداز خرد زمینه تحقق اقتصاد مردمی را فراهم کنیم ضمن اینکه به این دلیل به مجلس تقدیم شد تا موانع موجود در مسیر اجرای آن رفع شود.
این عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: اگر شرکت‌ها با صرف سهام و سلب حق تقدم به بازار سرمایه ورود کنند تقاضا‌ها جذب شده و در مسیر درستی قرار می‌گیرد و اثر تهاتر و افزایش سرمایه گذاری و ظرفیت تولید منتهی می‌شود.
وی تاکید کرد: کسی که از حق تقدم صرفنظر کند باید از امتیاز معافیت مالیاتی بهره‌مند شود که از طریق مصوبه مجلس محقق می‌شود و در نهایت هم بازار سرمایه پایدار تقویت می‌شود و هم سرمایه و منابع و نقدینگی افزایش پیدا می‌کند، از سوی دیگر مانع از گسیل سرمایه به بازار‌های مزاحم می‌شود.
دژپسند افزود: محاسبات نشان می‌دهد خالص مالیات در این حوزه مثبت است و باعث ایجاد یک روند بلندمدت و چشم انداز جدید مالیاتی می‌شود به طور مثال اگر ۲ هزار میلیارد تومان آسیب به همراه داشته باشد در کنار آن ۱۰۰ هزار میلیارد تومان عایدی دارد.
وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به نقش کمیسیون اقتصادی در بررسی این لایحه یادآور شد: نقش و کارکرد محوری این لایحه تاثیر بسیاری در تحول اقتصادی دارد ضمن اینکه محور اقتصاد مقاومتی مبنی بر مردم بنیان کردن اقتصاد را محقق کرده و باعث شفافیت و رقابت در این حوزه می‌شود.

اعلام وصول سوال ملی از وزیر نفت
عضو هیات رئیسه مجلس موارد اعلام وصول شده هیات رئیسه را قرائت کرد.
سیدمحسن دهنوی در نشست علنی امروز موارد اعلام وصولی را به شرح زیر قرائت کرد:
- طرح نقل و انتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی
- طرح اصلاح ماده ۲۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ۹۲
- طرح عادی سهمیه بندی بنزین سرانه خانوار
- سوال ملی ابراهیم رضایی نماینده مردم دشتستان و تعدادی از نمایندگان از وزیر نفت درباره علت عدم بهره برداری فاز ۱۴ پارس جنوبی.

اهتمام هیات رئیسه برای اعزام نمایندگان ناظر در حوزه‌های برگزاری کنکور
نایب رئیس مجلس از تصمیم قوه مقننه برای اعزام نمایندگانی از کمیسیون بهداشت جهت بازدید از حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری خبر داد.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در نشست علنی امروز با اشاره به تقاضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای بازدید از حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری گفت: نظر به تقاضای اعضای این کمیسیون برای اعزام همکاران جهت بازدید از حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری، اهتمام اعضای هیات رئیسه مجلس نیز بر تحقق این درخواست است تا کنکور در فضای آرام و سالم برگزار شود.

پایان جلسه علنی مجلس
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی پایان نشست علنی مجلس را اعلام کرد.
آقای سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس با اعلام پایان نشست علنی امروز (چهارشنبه) گفت: جلسه بعدی مجلس ساعت ۸ صبح یکشنبه، (۲۶ مرداد) خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهر و موم چهار واحد صنفی متخلف در کاشان
دیدار مردمی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی
صداهای انفجار در جنوب ری ناشی از برگزاری رزمایش «الی بیت‌المقدس ۱۶» است
بازگشت «عشق کتاب» به رادیو سلامت
قطع آب ادارات پر مصرف در تهران
تمدیدمهلت ارسال مقالات همایش ملی استثنایی در هزاره سوم
مهلت یک‌ماهه برای ساماندهی جمعه‌بازار یاسوج
اختصاص ۲۸۰ تُن قیر رایگان به شهرداری‌های مهاباد، گوگ‌تپه و خلیفان
وضعیت ورودی گردشگری به کشور به شرایط عادی رسیده است
رخت سفید زمستان بر تن تکاب نشست
دست پربرکت آسمان بر مزارع کشاورزان خراسان شمالی
بارش برف و وضعیت تعطیلی مدارس زنجان
درمان نوین در «دکتر سلام» و پخش «نون خ ۵» با کیفیت ۴ K
فرایند صادرات و واردات کالا بین ایران و پاکستان
ساخت و سازهای غیرمجاز معضلی جدی در کهگیلویه و بویراحمد
تخصیص ۷۸ میلیارد تومان برای تقویت شهرداری‌های اردبیل
«نیلو و تی‌تی» به پویا رسید؛ «طوفان بی‌پایان» در راه آنتن شبکه سه
پروبیوتیک‌ها در مسیر کنترل قند خون پیش‌دیابتی‌ها
گرامیداشت روز کازرون با نمایشگاه صنایع دستی
ضابطین دادگستری حلقه مهم ارتباط میان مردم و دستگاه قضایی هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)