• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۸۵۲۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۹
بین الملل
گزارش علمی

آسپیرین، محافظ بدن انسان

محققان علوم پزشکی اعلام کردند مصرف آسپیرین، بدن انسان را در برابر انواعی از سرطان‌های دستگاه گوارش، محافظت می‌کند.

آسپیرین، محافظ بدن انسانبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری دانشگاه هاروارد در اینترنت، محققان علوم پزشکی اعلام کردند مصرف آسپیرین، بدن انسان را در برابر انواعی از سرطان‌های دستگاه گوارش، محافظت می‌کند.
محققان با بررسی ۱۱۳ مطالعه پیشین درباره سرطان، دریافتند کسانی که به طور منظم آسپیرین می‌خورند (یعنی دست کم یک تا دو قرص در هفته) به طور مشخصی، کمتر از آنانی که آسپیرین نمی‌خورند به سرطان‌های روده، معده، کیسه صفرا، مری، لوزالعمده و کبد مبتلاء می‌شوند.
به طور خاص، مصرف آسپیرین، خطر ابتلا به سرطان‌های روده را ۲۷ درصد، سرطان‌های مری را ۳۳ درصد، سرطان‌های معده را ۳۶ درصد و سرطان‌های پانکراس را ۲۲ درصد کمتر می‌کند.
محققان همچنین دریافتند مصرف منظم و روزانه آسپیرین، خطر ابتلاء به سرطان روده را به طور مشخصی کاهش می‌دهد.
دانشمندان مصرف روزانه آسپیرین با دوز‌های کم (۱۰۰ میلی گرم)، معمول (۳۲۵ میلی گرم) و بالا (۵۰۰ میلی گرم) مورد بررسی قرار دادند و دریافتند مصرف مقادیر بیشتر از این دارو، محافظت بزرگ تری را سبب می‌شود.
برای مثال، آسپیرین با دوز روزانه ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم خطر ابتلاء به سرطان روده را در مقایسه با کسانی که آسپیرین مصرف نمی‌کنند ۱۰ درصد کاهش مید هد. دوز روزانه ۳۲۵ میلی گرم آسپیرین، این خطر را ۳۵ درصد و دوز ۵۰۰ میلی گرم در روز، خطر را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.
محققان برآورد می‌کنند فواید آسپیرین نشان می‌دهد می‌توان از آن برای مقابله با التهاب و ایجاد لخته‌های خونی بهره برد.
گرچه این فواید برای آسپیرین مطرح است، ولی محققان به بیماران توصیه می‌کنند برای مصرف این دارو، با پزشک خانواده خود مشورت کنند، زیرا مصرف آن، عوارض خطرناکی همچون خونریزی معده را نیز به همراه دارد.
بر اساس این گزارش، سلول‌های سرطانی از سازوکار‌های عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است، ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی هم‌چون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد. سرطان شامل همه انواع تومور‌های بدخیم می‌شود که در پزشکی آن‌ها را بیشتر با نام نئوپلاسم می‌شناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد، ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد می‌شود سرطان باعث ۱۳٪ مرگ‌ها است و بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست می‌دهند. سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.سرنوشت سلول‌ها کاملاً کنترل شده‌است و براساس نیاز‌های بدن می‌باشد.
در جنین میزان تکثیر سلول‌ها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است، اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل می‌رسد. سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، به وسیله فاکتور‌های رشد، پیام‌های محیطی و برخی پروتئین‌ها و پیام رسان‌های سلولی، کنترل می‌شود.
جهش‌هایی که به تغییر هر یک از فاکتور‌های موثر در سرنوشت سلول منجر می‌شوند باعث به هم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول ها وجود دارد می‌شود و می‌تواند منجر به بروز سرطان شود. سلول‌های سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیام‌های سلولی و فاکتور‌های رشد، به تکثیر ادامه می‌دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
یک روز می گن اسپرین نخورید سرطان می گیرید یک روز می گن بخورید سرطان نمی گیرید اقای محقق بیشتر تحقیق کن که مجبور نشی حرفت عوض کنی یک روز می گفتند بیماران قلبی فقط استیمنوفن بخورند وقتی دیدند کبد بیماران دچار اسیب شد سیروز کبدی گرفتند گفتند نخورید سرطان می گیرید
نظر شما
آخرین اخبار
گشایش نمایشگاه اسوه در خوروبیابانک
پیام فرمانده انتظامی لرستان به مناسبت هفته بسیج
جنگ رسانه ای دشمن با اسلام و ایران
تفکربسیجی در جهان فراگیر شده است
بسیجی در هیچ ساختار و سازمان محدودی نمی‌گنجد
اقامه نماز باران در سمنان
بی مهری پرده نقره ای به نقش سرنوشت ساز رزمندگان استان مرکزی در عملیات خیبر
آقایی در پاراوزنه برداری پنجم شد
درخشش ورزشکاران بوکانی در مسابقات سرعت تبریز
احیای فرش و قنات نائین
بسیج مردمی‌ترین نیروی مقاومت جهان است
برگزاری یادواره ۲۵ شهید تنگ‌ چنار
نخبگان بسیجی پیشگام تحقق برنامه هفتم باشند
آنچه که لازم است درباره واکسیناسیون کودکان بدانیم!
۱۱۴ نیروگاه خورشیدی، هفته بسیج در بوشهر افتتاح می‌شود
تاکید بر تقویت زیرساخت‌های درمانی گلوگاه
دادگستری مازندران رتبه برتر کشور در حوزه حل اختلاف
مسکو: هیچ طرحی از آمریکا برای اوکراین دریافت نکردیم
رونمایی از سامانه هوشمندسازی شهرداری خوی
سجده شکر نمازگزاران بوکانی به‌پاس نعمت باران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)