• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۴۵۵۵
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۸
اقتصادی » صنعت
در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما مطرح شد؛

ضعف نظارت، عامل اصلی حوادث در معدن

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن گفت: بیشتر سوانح معدنی، ناشی از ضعف نظارت و رعایت نکردن تعهدات ایمنی از سوی بهره بردار معدن است.

آغاز به کار هجدهمین اجلاس سالانه هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی معدنآقای تقی نبئی در حاشیه هجدهمین اجلاس سالیانه هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما افزود: در حادثه معدن ذغال سنگ آق دربند که اخیرا اتفاق افتاده و متاسفانه فوتی هم داشت بازرسان ما سال گذشته گزارشی را از وجود نقص در سیستم تهویه و امکانات این معدن ارائه کردند و ما این گزارش‌ها را به سازمان‌های صمت استان‌ها و وزارت صمت ارسال کردیم و این نقایص باید توسط دستگاه‌های نظارتی بررسی و مشکلات آن رفع می‌شد که اگر این اقدام انجام می‌شد شاید اتفاق تاسف بار منجر به فوت هم پیش نمی‌آمد.


وی اضافه کرد: با اصلاحیه سال ۹۲ در قانون معادن و براساس تبصره ماده ۳۴ این قانون به وزارت صمت مجوز داده شد تا از ظرفیت سازمان نظام مهندسی برای نظارت بر معادن استفاده کند، زیرا پراکندگی معادن به گونه‌ای است که وزارتخانه به تنهایی نمی‌تواند نظارت کاملی بر آن‌ها داشته باشد.


آقای نبئی با بیان این که ما در تدوین دستورالعمل‌های مربوط به طراحی‌های فنی و ایمنی معدن نقش داریم گفت: متاسفانه در روند اجرای این دستورالعمل‌ها و پیاده کردن طرح‌های معدنی مسئولیت نظارت به صورت مستقیم بر عهده وزارت صمت است که درخواست داریم این بعد نظارتی به سازمان نظام مهندسی معدن واگذار شود.


رئیس سازمان نظام مهندسی معدن افزود: یکی از مشکلات موجود نداشتن ضمانت اجرایی برای طراحی‌هایی است که ما در حوزه معدن انجام می‌دهیم یعنی در شرایط کنونی ما به صورت موردی از معادنی بازرسی می‌کنیم که فهرست آن‌ها را وزارت صنعت براساس درصد وجود خطر در این معادن اعلام می‌کند ما هم نتایج تحلیل شده بازرسی‌ها را برای بررسی و رفع نقص به وزارتخانه ارائه می‌کنیم.


وی همچنین گفت: با وجود این که جزء ۱۰ کشور اول معدنی دنیا هستیم، اما سهم معدن در اقتصاد ما حدود یک درصد و این در حالی است که این عدد در اقتصاد جهانی شش درصد است بنابراین اگر حلقه مفقود شده یعنی طراحی ها، اجرا و نظارت مهندسی را با استفاده از ظرفیت‌های سازمان نظام مهندسی اجرایی کنیم ما هم می‌توانیم سهم معدن را در اقتصاد به نحو قابل قبولی افزایش دهیم.

آغاز به کار هجدهمین اجلاس سالانه هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی معدن

هجدهمین اجلاس سالانه هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی معدن با حضور تشکل‌های معدنی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن و معاون صنایع معدنی وزارت صنعت آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای تقی نبئی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در این اجلاس گفت: اگر می‌خواهیم در بخش معدن جهش اتفاق بیفتد باید به بحث اکتشاف و نظارت بر اکتشاف اهمیت ویژه‌ای قائل شویم که این نظارت‌ها از طریق سازمان نظام مهندسی معدن امکان پذیر است.


وی افزود: از آنجا که بحث کیفی در اکتشافات مبنای سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید باید توجه کرد که نظارت نداشتن در اکتشافات، موجب می‌شود سرمایه‌گذاری خوبی هم در این حوزه جذب نشود.


گفتنی است بخش معدن در برنامه ششم توسعه به عنوان پیشران اقتصاد کشور نام برده شده، رویکردی که با توجه بیشتر به تکمیل زنجیره‌ها و ایجاد ارزش افزوده در کنار استفاده از فناوری روز و بکارگیری شرکت‌های دانش بنیان این حوزه، محقق خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت چغندر قند در بن
قدردانی از همیاران گاز در گیلان
فردا چه پیامی روی گوشی‌های تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
برگزاری یادواره شهدای روستای جنت‌آباد بخش مرکزی قم
پیگیری درخواست‌ها و مشکلات مردم شهر‌ها و بخش‌های استان قم
ورود سامانه بارشی به کردستان
سومین نشان شهسواری و دومین طلای کاپیتان در بازی‌های همبستگی اسلامی
اقتدار پهپاد ایرانی
ارسالی‌ های شما به با مخاطبان در بیست و دوم آبان ماه
کشاورزی باید از تولید معیشتی به تولید اقتصادی تغییر مسیر دهد
تساوی نماینده فوتبال استان در لیگ دسته ۳ کشور
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
ناوگان حمل نقل عمومی شهر زنجان زیر ذره بین خبر
پنجمین قهرمانی متوالی مردان ایران در والیبال بازی‌های همبستگی اسلامی
برگزاری شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کردستان
مقصودلو از جام جهانی شطرنج حذف شد
با نخبگان، از زنجان به خراسان جنوبی
جمع‌آوری تله‌های زنده‌گیری پرندگان شکاری در پارک ملی بوجاق
ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان در روستای یوسفکند مهاباد
آلودگی‌های ناشی از جنگ تهدیدی جدی برای مردم افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
جشنواره انار شیراز در تقویم گردشگری ثبت می‌شود
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)