• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۶۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۶
مازندران » اقتصادی
از فردا

مبارزه با آفت بالشک مرکبات در مازندران

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران : مبارزه شیمیایی علیه آفت بالشک مرکبات در باغهای مازندران از فردا آغاز می شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به آغاز مبارزه شیمیایی با آفت بالشک مرکبات از فردا ۳۰ شهریور در باغ‌های استان گفت : این مبارزه تا ۳ هفته پس از تاریخ شروع ادامه دارد.
عبدالرحمن زاغی گفت: برای پیشگیری از خسارت آفت مگس میوه مدیترانه ای، اجرای کامل دستورالعمل مبارزه در کانون‌های آلوده مناطق مرکزی استان، بویژه باغات مختلط نارنگی انشو پیش رس الزامی است.
 
او تسریع در برداشت تمامی میوه‌هایی که از نظر فیزیولوژی رسیده باشند، نظیر سیب، گلابی، انجیر و نارنگی انشو پیش رس را ضروری دانست و افزود: شکار انبوه آفت با نصب تله‌های جلب کننده تغذیه‌ای حاوی سراتراپ، سراتینکس یا پروتئین هیدرولیزات به تعداد ۳۰ تله در تراکم پائین، ۵۰ تله در تراکم متوسط و ۸۰ تله در صورت مشاهده جمعیت بالا با مشاوره و هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی برابر دستورالعمل مربوطه اقدام شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به طعمه پاشی براساس دستورالعمل کمیته پیش آگاهی (شکار مگس میوه مدیترانه‌ای در هرتله بیش از ۳ عدد در روز) در باغاتی که میزبان حساس نظیر نارنگی پیش رس وجود دارد، توصیه و تاکید کرد در صورت نزدیک شدن به زمان رسیدن و برداشت میوه در صورت لزوم طعمه پاشی به فاصله ۵ روز تکرار شود.

زاغی بر رعایت بهداشت کف باغ با جمع آوری میوه‌های ریخته شده پای درختان و دفن آن‌ها در عمق ۵۰ سانتی متری خاک و نکات قرنطینه‌ای در جابجایی میوه بین استان‌ها و عدم انتقال میوه‌های آلوده به سایر مناطق استان و مبارزه شیمیایی (کاور اسپری) با حشره کش‌های مالاتیون یا دیپترکس برابر دستورالعمل مربوطه با نظر کارشناس حفظ نباتات و کلینیک گیاهپزشکی، ۲۵ روز قبل از رسیدن و برداشت میوه تاکید کرد.
 
او درباره شپشک‌های مرکبات تصریح کرد: در صورت مشاهده کانون‌های آلوده به آفات شامل سپردار قرمز، سپردار قهوه‌ای و کنه در اسرع وقت نسبت به کانون کوبی باغات و صرفا درختان آلوده با حشره کش و کنه کش‌های توصیه شده، اقدام شود.

بیشتر بخوانید:
  • مبارزه شیمیایی با آفت بالشک مرکبات

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد: قبل از مبارزه شیمیایی، باغداران با ارائه نمونه‌های حاوی آفت جمع آوری شده از باغ به کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی مشاوره و با دریافت نسخه گیاهپزشکی نسبت به تهیه سموم توصیه شده از فروشگاه‌های مجاز و معتبر در قبال اخذ فاکتور اقدام کنند.

زاغی به مصرف روغن امولسیون شونده (ترجیحاً روغن EC) همراه با سموم توصیه شده به میزان ۳ تا ۵ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب توصیه و تصریح کرد: در صورت افزایش دمای هوا به بیش از ۳۳ درجه سانتیگراد از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری شود.

وی با اشاره به فعالیت چشمگیر دشمنان طبیعی آفات در این برهه زمانی، تاکید کرد: مبارزه با آفات در این مرحله به صورت لکه گیری اقدام و از سمپاشی درختان بدون آفت خودداری شود و برای پیشگیری از تنش‌های محیطی آبیاری درختان قبل از مبارزه شیمیایی انجام شود.
 
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران برای پیشگیری از اثرات سوء احتمالی توصیه و بیان کرد: از مصرف سموم و روغن امولسیون شونده فاقد مشخصات، تاریخ منقضی و توصیه نشده خودداری و از اختلاط حشره کش‌ها با کود‌های شیمیایی همراه سمپاشی اجتناب و از حشره کش‌های توصیه شده شامل، آدمیرال، آپلاود، دورسبان، استامی پراید، اتیون و مالاتیون استفاده شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش ۱۵ درصدی جرائم در خوزستان
نشست استاندار با فرمانداران ۱۷ شهرستان گیلان
۳ کشته و ۳۰ مصدوم در حوادث رانندگی سمنان
مهلت دو هفته‌ای استاندار خراسان شمالی برای تعیین تکلیف مجوز‌های نیروگاه‌های خورشیدی 
قیمت مرغ باید واقعی تعیین شود
ساخت مسکن برای کارگران صنایع و شهرک‌های صنعتی
برگزاری همایش بزرگ پیاده روی در قصرقند
پیشرفت ۹۰ درصدی بیمارستان خاتم الانبیاء شوشتر
گام مؤثر جوان مهابادی در مسیر خلاقیت، اشتغالزایی و رقابت در بازار کار
دعوت ورزشکار چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
فعالیت موفقِ ۱۴ مرکز نفس در چهارمحال و بختیاری
اختلاف قیمت شیر جیب واسطه ها را پر می کند
برگزاری کنگره بزرگداشت مرحوم آیت الله میلانی در مشهد
رونمایی از سردیس هنرمند پیشکسوت در سروآباد
عزم جدی برای اتمام موزه‌ی دفاع مقدس بیرجند
ایران، چین و روسیه تجارت دریایی را امن می‌کنند
کسب مقام دوم در جشنواره ملی پژوهش های قضایی
شمارش معکوس برای پرتاب سه ماهواره ایرانی از روسیه
دستگیری چهار شکارچی متخلف در روستای کهریزه نقده
اعزام کاروان خانوادگی قهرمان من از مشهدبه کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود
ورود سامانه بارشی به استان اصفهان از فردا شب
مشاهده گوی آتشین در آسمان ژاپن!
شفاف‌سازی در توزیع نهاده ها، اولویت جهاد کشاورزی
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
هشدار نارنجی بارندگی برای برخی استان‌های غرب کشور
بارش برف و باران از فردا در کرمانشاه آغاز می شود
همه باید از ایران دفاع کنیم
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان
انتظار برای پرتاب تاریخی سه ماهواره ایرانی
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
انتخابات تناسبی، مشارکت در انتخابات شوراها را رونق می‌دهد
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه  (۱ نظر)
رزمایش تخصصی امداد و نجات پدافند هوایی ارتش برگزار شد  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
سه ماهواره ایرانی آماده پرتاب به فضاست  (۱ نظر)
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)
مذاکره با روسیه برای ساخت فاز‌های بعدی نیروگاه بوشهر  (۱ نظر)
پاکسازی مسیر جاده جواهرده از زباله   (۱ نظر)