• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۷۹۶۲
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۴:۴۷
بین الملل » آمریکا
نماینده کشورمان در سازمان ملل؛

ضرب‌الاجل جعلی آمریکا گذشت و تحریم‌ها برنگشت

تخت روانچی نوشت موضع کشور‌های عضو شورای امنیت کماکان این است که آمریکا عضوی از برجام نیست، ولذا ادعای "ماشه" بی ربط و باطل است.

>>مکانیسم ماشه، ادبیات جعلی و قلدری آمریکا

ضرب‌الاجل جعلی آمریکا گذشت و تحریم‌ها برنگشتبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از نیویورک، مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران سازمان ملل در توییتی نوشت: "ضرب الاجل" جعلی و غیرقانونی آمریکا فرا رسید و گذشت.
تخت روانچی افزود: موضع کشور‌های عضو شورای امنیت کماکان این است که آمریکا عضوی از برجام نیست، ولذا ادعای "ماشه" بی ربط و باطل است. آمریکا همچنان در حال نقض برجام و ۲۲۳۱ است-شنا بر خلاف جریان‌های بین المللی، تنها باعث انزوای بیشترش می‌شود.

 

مصاحبه اختصاصی با تخت روانچی 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
ایران: اقدام آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت غیرقانونی، باطل و بی‌اثر است
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با اشاره به ادعای اخیر آمریکا مبنی بر بازگشت تحریم‌های گذشته شورای امنیت علیه ایران از ۳۰ شهریور، آن را رد کرد و گفت این ادعا، هیچ گونه مبنای حقوقی ندارد، باطل و بی‌اثر است و کاملاً غیرقابل قبول است.
 
مجید تخت روانچی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت این سازمان، همچنین اعلام کرد که در واکنش به اقدام آمریکا، نه تنها هیچ یک از اعضای این شورا صلاحیت آن کشور برای فعال کردن روند بازگشت تحریم‌های گذشته را نپذیرفتند، بلکه از طریق نامه‌های انفرادی یا مشترک به رئیس شورای امنیت، ۱۳ عضو این نهاد، اعتبار حقوقی و مقبولیت نامه آمریکا را قاطعانه رد کردند.
 
تخت روانچی همچنین به نظرات مشابهی که توسط اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت در نشست ۴ شهریور آن ابراز گردیده، اشاره و اضافه کرده است که طی آن جلسه، رئیس شورای امنیت نیز در پاسخ به سوالات اعضا در این زمینه، اعلام کرد طبق مشورتهائی که با اعضای شورا داشته و نامه‌هایی که از تعداد زیادی از آن‌ها دریافت کرده‌ام، برای من کاملاً روشن است که یک عضو موضع خاصی در این زمینه دارد و بقیه اعضا مخالف آن هستند و بنابراین، از نظر من، هیچ اجماعی در شورا وجود ندارد و رئیس شورا نیز نمی‌تواند اقدام دیگری به عمل آورد.
 
در این نامه، نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل ضمن اشاره به نظرات کتبی و شفاهی اعضای شورای امنیت، اعلام کرده است آن‌ها با استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ که طبق آن، فقط اعضای برجام حق آغاز روند بازگرداندن تحریم‌های گذشته شورای امنیت را دارند، اعلام کرده‌اند، چون آمریکا دیگر عضو برجام نیست، بنابراین هیچ حقی برای توسل به روند مزبور ندارد و نامه اش نیز فاقد هر گونه اثر حقوقی در حال یا آینده است.
 
وی به نامه ۳۰ مرداد نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی و هماهنگ کننده برجام نیز اشاره کرده که طی آن اعلام شده است همانطور که مکرر خاطر نشان کرده‌ام، آمریکا به صورت یکجانبه از برجام خارج شده و متعاقباً در هیچ یک از فعالیت‌های آن نیز شرکت نکرده و بنابراین نمی‌تواند یک دولت عضو برجام قلمداد شده و برای بازگرداندن احتمالی تحریم‌های شورای امنیت اقدام کند.
 
تخت روانچی به بخشی از مفاد بیانیه نشست ۱۱ شهریور کمیسیون مشترک برجام نیز اشاره و اعلام کرد که طی آن، اعضای باقیمانده برجام مجدداً تصریح کرده‌اند که آمریکا یک دولت عضو برجام نیست و نمی‌تواند روند بازگرداندن تحریم‌های گذشته سازمان ملل را آغاز کند.
 
در پایان این نامه که قرار است به عنوان سند شورای امنیت منتشر شود، نماینده کشورمان با ذکر اینکه هدف اعلام شده آمریکا از بین بردن کامل برجام بوده و راهبرد آن برای نیل به این هدف نیز ایجاد پیچیدگی حقوقی از طریق ارائه تفاسیر یکجانبه دلبخواهانه و استدلال‌های شبه‌حقوقی می‌باشد، اضافه کرده است جمهوری اسلامی ایران مطمئن است که اعضای شورای امنیت بار دیگر با تلاش آمریکا برای سوء استفاده از شورای امنیت و تضعیف اقتدار و اعتبار آن، مخالفت خواهند کرد.
 
ادعای پوچ آمریکا مبنی بر بازگشت تحریم‌های سازمان ملل
در حالی که دبیرکل سازمان ملل و اعضای شورای امنیت به صراحت بازگشت تحریم‌های سازمان ملل را رد کردند؛ مایک پمپئو وزیر خارجه آمريکا در بیانیه‌ای منفعلانه، مدعی بازگشت تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران شد که پس از اجرای توافق هسته‌ای سال ۱۳۹۴ بین جمهوری اسلامی ايران و قدرت‌های جهانی موسوم به برجام برچیده شده است.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید مهلت ارسال اطلاعات صادرکنندگان از محل ورود موقت
مطالبات دستیاران و دانشجویان PhD (دکتری) به‌صورت مرحله‌ای پیگیری می‌شود
کمبود زمین برای اجرای زیرساخت های رفاهی در مرکز استان
مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در روستای کوندج
محور‌های خراسان جنوبی در مسیر زمستانی ایمن
تاکید وزیر دفاع بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی در سازمان هواپیمایی
رقابت ۳۷۷۵ داوطلب در آزمون نظام مهندسی لرستان
پیگیری هفته دوازدهم مسابقات فوتبال استان سمنان
نشست دبیر شورای عالی فرهنگی کشور با روسای دانشگاه مازندران
کارگاه تولید فلزیاب در شهرستان بانه کشف شد
سفر‌های استانی رئیس جمهور با تمرکز بر طرح‌های کلان و زودبازده
پیروزی تیم واترپلو پالایش نفت آبادان مقابل رعد پدافند زنجان
میزبانی اصفهان از جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب
حرم حضرت عبدالعظیم (ع) میزبان محفل انس با قرآن
انتشار مجموعه داستانی «آ مثل بابا»
وزش باد شدید استان همدان را فرا می گیرد
تخصیص ۱۸ هزار تن کود اوره به کشاورزان استان زنجان برای کشت بهاره
مرحوم میلانی خدمات اجتماعی، علمی و سیاسی زیادی انجام داد
اجرای طرح نوخوان‌ها در مدارس مناطق محروم گلستان
تکریم بزرگان مشعل فروزان نسل امروز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ پیروزی استقلال مقابل المحرق
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)