• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۹۰۱۵
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۳:۲۴
بین الملل
در تحقیق محققان علوم پزشکی دانشگاه هاروارد

با کنترل فشار خون، خطر ابتلا به فراموشی کم می‌شود

محققان علوم پزشکی در دانشگاه هاروارد آمریکا اعلام کردند با کاهش فشار خون بالا، می‌توان از ابتلا به زوال عقلی و فراموشی، جلوگیری کرد.

با کنترل فشار خون، خطر ابتلا به فراموشی کم می‌شود به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ محققان علوم پزشکی در دانشگاه هاروارد آمریکا اعلام کردند با کاهش فشار خون بالا، می‌توان از ابتلا به زوال عقلی و فراموشی، جلوگیری کرد.

دکتر استیون گرین برگ و همکارانش می‌گویند فشار خون، به ندرت علائمی دارد، ولی به مرور زمان، فشار بیشتری به دیواره عروق وارد می‌کند و در نهایت، تهدیدی برای قلب و مغز خواهد بود.
حتی فشار خون بالای ملایم نیز در سنین میان سالی با افزایش سی درصدی خطر ابتلا به زوال عقلی در دو دهه بعدی همراه است.
فراتحلیل محققان بر روی ۱۲ مطالعه پیشین، که بر روی بیش از ۹۲ هزار نفر انجام گرفت نشان می‌دهد خطر ابتلا به آلزایمر را با کاهش فشار خون، می‌توان تا هفت درصد نیز کاهش داد.
فشار خون بالا به نازک شدن عروق باریک مغزی منجر می‌شود که در نهایت، سکته‌های مغزی کوچکی در مغز روی می‌دهد؛ این سکته‌های مغزی، معمولا مورد غفلت واقع می‌شوند، ولی در واقع، سکته‌های ساکتی هستند که در نهایت، به مشکلات حافظه و عقل در مغز می‌انجامند.
محققان می‌گویند سن متوسط ابتلا به فراموشی در سی سال گذشته از ۸۵ سال به ۸۰ سال کاهش یافته است که خود، زنگ خطر بزرگی محسوب می‌شود.
به گزارش پایگاه خبری دانشگاه هاروارد در اینترنت، فشار خون، فشارِ گردش خون در در دیواره‌ی رگ‌های خونی است. فشارخون معمولا به فشار در شریان‌های بزرگ در گردش خون سیستمیک اشاره دارد و معمولا با شرایط فشار سیستولیک (حداکثر در طول یک ضربان قلب) بر روی فشار دیاستولیک (حداقل بین دو ضربان قلب) بیان و با میلی متر جیوه (mmHg) اندازه گیری می‌شود.
عدد فشار خون نرمال در حالت استراحت در یک فرد بزرگسال در زمان سیستول حدود ۱۲۰ میلی متر جیوه و در زمان دیاستول ۸۰ میلی متر جیوه است که به صورت مختصر ۱۲۰/۸۰ میلی متر جیوه نوشته می‌شود.
روش اندازه گیری فشار خون به طور سنتی به صورت غیر تهاجمی با استفاده از یک فشار سنج جیوه‌ای بود و هنوز هم بهترین روش محسوب می‌شود. اخیرا روش‌های نیمه خودکار دیگری متداول شده اند که عمدتا به دلیل نگرانی در مورد مسمومیت با جیوه جایگزین شده اند.
اگر چه هزینه و سهولت استفاده نیز در این روند تاثیر گذاشته است. جایگزینی زودهنگام وسایل دیگر با فشار سنج جیوه‌ای اغلب نادرست بود، اما دستگاه‌های معتبر مدرن به اندازه‌ی دستگاه‌های جیوه‌ای دقیق هستند.
فشارخون توسط برون ده قلبی، مقاومت محیطی کل و سختی شریان‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد و به وضعیت روحی، فعالیت، و بهداشت و درمان بستگی نسبی دارد. در کوتاه مدت توسط بارورسپتور‌ها که از طریق مغز برای نفوذ در سیستم‌های عصبی و غدد درون ریز عمل می‌کنند تنظیم می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
افتتاح خانه موسیقی تهران
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)