• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۹۱۹۱
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۸
اقتصادی » آب و انرژی
آیین امضای ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی صنعت نفت

۵۰ درصد میدان‌های هیدروکربوری در اختیار دانشگاه‌ها

معاون توسعه و مهندسی وزارت نفت گفت:امروز نزدیک ۵۰ درصد میدان‌های هیدروکربوری کشور در اختیار دانشگاه‌ها قرار دارد و این دستاورد بسیار قابل‌توجهی در حوزه تقویت رابطه صنعت نفت و دانشگاه است.

۵۰ درصد میدان‌های هیدروکربوری در اختیار دانشگاه‌هابه گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا وسیما سعید محمد زاده در آیین امضای ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی صنعت نفت در حوزه ازدیاد برداشت نفت و گاز گفت:ایران بر اساس مستندات موجود در موسسات معتبر بین‌المللی در «تولید دانش» رتبه ۲۵ دنیا را دارد، اما در بعضی از معیار‌ها از جمله «نفوذ دانش» در رتبه مناسبی نیست. ما در تجاری‌سازی علم هنوز راه درازی پیش رو داریم. 
 
وی افزود:کشور ما در حوزه منابع انسانی متخصص و شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها ظرفیت‌های بالقوه فراوانی دارد.
 
معاون وزیر نفت گفت:در ثبت پتنت و انتشار علمی می‌بینیم کشوری مانند چین در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است و ما نیز باید در این مسیر بهتر حرکت کرده و تولید علم را به سمت تجاری‌سازی پیش بریم.
 
وی افزود:در صنعت نفت، حدود ۲۰ سال قبل تعداد نیروی متخصص قابل توجه نبود، اما با راه‌اندازی دانشکده‌های نفت در دانشگاه‌های برتر کشور، تربیت استادان و دانشجویان متخصص، تقویت زیست‌بوم‌فناوری و نوآوری، تقویت زیرساخت‌های علمی و پژوهشی نفت، این وضع بسیار بهبود یافته است.
 
 محمد زاده ادامه داد: درنظام جامع پژوهش، فناوری و تجاری‌سازی، راه‌های تقویت ارتباط صنعت نفت و دانشگاه به‌طور ساختارمند دیده شده است. 
 
۵۰ درصد میدان‌های هیدروکربوری کشور در اختیار دانشگاه‌هاست

امضاء ۱۳ قرارداد پژوهشی ازدیاد برداشت نفت و گاز با دانشگاه‌ها

۱۳ قرارداد کلان پژوهشی در حوزه ازدیاد برداشت میدان‌های نفت و گاز، میان شرکت ملی نفت ایران و ۱۳ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی کشور امضا شد.
 
در مراسمی با حضور وزرای نفت و علوم، تحقیقات و فناوری ۱۳ قرارداد پژوهشی با هدف مطالعه فناورانه و بررسی راهکار‌های ازدیاد برداشت نفت و گاز، و ۱۲ دانشگاه و یک مرکز تحقیقاتی امضا شد.
 
۵۰ درصد میدان‌های هیدروکربوری کشور در اختیار دانشگاه‌هاست

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در آیین امضای ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی صنعت نفت در حوزه ازدیاد برداشت گفت:طرح مطالعات توسعه فناورانه میدان‌ها از سال ۹۳ با امضای ۹ قرارداد با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی آغاز شد که در آن، ضمن مشارکت گسترده اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، حدود ۲۶۰ پایان‌نامه کارشناسی ارشد و ۴۵ پایان‌نامه دکتری تعریف شده است.

مسعود کرباسیان افزود:قابلیت افزایش ضریب بازیافت و ایجاد شبکه‌های نوآورانه و فناورانه در داخل و همین‌طور با همکاری در سطح بین‌المللی و ایجاد مراکز فناوری در دانشگاه‌ها از مهمترین دستاورد‌های این طرح است.

بگفته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مجموع ارزش این قراردادهاحدود ۷۱۵ میلیارد تومان و بیش از ۳۵ میلیون یوروست و قرار است ظرف ۱۰ سال اجرایی شوند.

براساس این قرارداد‌ها، شرکت ملی نفت ایران، مطالعه میدان یادآوران به دانشگاه تهران، میدان پارس‌جنوبی به دانشگاه صنعتی شریف، میدان رگ سفید به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان مسجدسلیمان به دانشگاه سهند تبریز، میدان اسفند به دانشگاه شیراز، میدان خشت به دانشگاه آزاد اسلامی، میدان بینک به دانشگاه فردوسی مشهد، میدان دورود به دانشگاه علم و صنعت، میدان تنگ بیجار به دانشگاه شهید چمران اهواز، میدان مارون به دانشگاه صنعتی اصفهان و میدان نوروز به دانشگاه خلیج فارس واگذار کرد.

پیش ازاین نیز درسال ۹۳ وزارت نفت با امضاء ۹ قرارداد کلان پژوهشی، مطالعه و توسعه فناورانه میدان‌های نفتی را به دانشگاه‌های کشور واگذارکرده است. درصورت به نتیجه رسیدن این طر ح‌های پژوهشی برداشت از میادین نفتی کشور افزایش می‌یابد.

به گفته وزیر نفت با یک درصد افزایش ضریب بازیافت، بیش از ۷ میلیارد بشکه نفت بدون اکتشاف جدید به تواید نفت کشور اضافه می‌شود که حدود ۳۰۰ میلیارد دلار ثروت برای کشور ایجاد خواهد کرد.

تاکنون ۳۹ قرارداد پژوهشی در زمینه صنایع بالا دستی، اکتشاف و صنایع پایین دستی صنعت نفت با دانشگاه‌های کشور امضا شده که ارزش آن بیش از ۱۰۰۰میلیارد تومان و ۵۰ میلیون یورو برآورد می‌شود.
 
دستاورد‌های خیره‌کننده کشور در بخش آموزش و پژوهش
 
۵۰ درصد میدان‌های هیدروکربوری در اختیار دانشگاه‌هامعاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: دستاورد‌های کشور در بخش آموزش و پژوهش در ۴۰ سال اخیر خیره‌کننده است.
 
غلامحسین رحیمی شعرباف در آیین امضای ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی صنعت نفت در حوزه ازدیاد برداشت نفت و گاز افزود: در ۴۰ سال اخیر برای راه‌اندازی بخش پژوهش در دانشگاه‌های کشور تلاش گسترده انجام شده است. 
 
وی ادامه داد:نخستین جوانه برای تاسیس پارک‌های فناوری در برنامه سوم زده شده است، اگرچه ابتدا رشد فناوری کند بود، اما در ۱۰ سال اخیر این روند افزایشی بوده است. اکنون همه دانشگاه‌های ما با صنعت ارتباط دارند.
 
معاون وزیر علوم افزود:در ایران بسیاری از کار‌ها زیرپوستی انجام می‌شود و به‌ناگاه خود را نشان می‌دهد بنابراین نباید نگران سطح پتنت بین‌المللی بود.
 
اسناد همکاری با گروه‌های قدرتمند E&P ایرانی نهایی میشود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:به‌زودی اسناد همکاری با گروه‌های قدرتمند E&P ایرانی و تولید یک میلیون بشکه نفت خام نهایی می‌شود.
 
آقای علی آقامحمدی، در آیین امضای ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی صنعت نفت افزود: اسناد همکاری با گروه‌های قدرتمند E&P ایرانی حاصل الگوی جدید قرارداد‌های نفتی هستند و تولید نفت کشور را به میزان یک‌میلیون بشکه افزایش خواهد داد.
 
وی با اشاره به بازدید از پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد:متوجه شدم تحول مثبت و زمینه رشد مناسبی در این مجموعه فراهم شده، ایجاد شهرک فناوری ری هم به خوبی در حال پیگیری است. 
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه وزارت نفت نه تنها در حوزه ازدیاد برداشت، بلکه در حوزه‌های دیگر هم با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور همکاری دارد افزود:صنعت نفت در همه زمینه‌ها ظرفیت‌های بسیاری برای همکاری با دانشگاه‌ها دارد و این همکاری می‌تواند ایجاد تحولات بنیادین را در همه دانشگاه‌ها به دنبال داشته باشد.
 
آقا محمدی گفت: فروش نفت به صورت خام و استفاده از درآمد آن در بودجه جاری، از مواردی است که باید اصلاح شود و گرنه نفت همچنان در اقتصاد کشور تراز نخست و مهم است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گذشت اولیای دم از قصاص
برگزاری مراسم تجلیل از ۳۰ گروه جهادی دانشجویی در کهگیلویه و بویراحمد
اهدای عضو دوازدهمین ایثارگر اعزامی از اردبیل در سال ۱۴۰۴
کلاهبردار ۲۵۰ هزار دلاری شناسایی و دستگیر شد
اتمام حجت با نهادهای کم کار در حوزه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
پیگیری پرداخت مطالبات کارکنان گروه ملی فولاد
تاکید بر اجرای سریع توافقات ۱۲ سند همکاری با پاکستان
میزبانی کیش از دومین جشنواره موسیقی کار و آیین‌های جنوب ایران
مروری بر چند برنامه تلویزیونی
افزایش دمای کمینه در استان همدان
اعمال محدودیت ترافیکی در آزادراه تهران شمال و جاده چالوس
برگزاری رالی تور گردشگری خانوادگی در تهران
دستگیری ۴۴۰ سارق و معتاد متهاجر در کهگیلویه و بویراحمد
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند
اکران دو مستند شگرد و پهلوانان در ساری
سلام سرمای پاییزی به زاهدان
معرفی برگزیدگان مرحله استانی مسابقات قرآن کریم مدهامتان در قزوین
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند 
شمس الدین رحمانی، چهره‌ای جامع در اندیشه ایرانی
شهرک صنعتی ورزنه موتور اشتغال شرق استان خواهد بود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)