پخش زنده
امروز: -
نشست تخصصی «افول قدرت امریکا از زاویه نگاه پژوهشگران معاونت سیاسی» امروز در محل اداره پژوهشهای خبری معاونت سیاسی صداوسیما برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در این نشست که بعد از ظهر امروز در دو بخش مختلف به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، پژوهشگران اداره پژوهشهای خبری معاونت سیاسی یافتههای علمی خود را در قالب مقاله طی ۵ سخنرانی ارائه کردند که دانشجویان و اساتید دانشگاههای کشور به صورت برخط این نشست را مشاهده میکردند.
در نشست اول خانمها دکتر گلتاب دارابی، فریفته هدایتی و مرجان شریف زاده و همچنین آقای مهدی ناجی و در قسمت دوم خانم زهره دانشمندی و آقایان هادی البرزی و محمد نیک ملکی مقالات خود را در قالب سخنرانی علمی ارائه کردند. دبیر این همایش بین المللی آقای عبدالشریف ولدبیگی از پژوهشگران اداره پژوهشهای خبری معاونت سیاسی بود.
نخستین سخنرانان این نشست آقای مهدی ناجی و فریفته هدایتی پژوهشگران گروه بین الملل اداره پژوهشهای خبری معاونت سیاسی صدا و سیما بودند که مقاله خود را با موضوع «طراحی مدل مفهومی افول امریکا از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی ارائه کردند.
سخنرانان در این همایش، با بازخوانی آراء و اندیشههای رهبر معظم انقلاب در خصوص افول قدرت و هیمنه آمریکا یافتههای پژوهش خود را ارائه کردند.
در این سخنرانی علل، زمینه ها، عوامل مداخله گر، راهبردها و پیامدهای افول امریکا که با استفاده از روش گراند تئوری مشخص شده بود، تبیین شد. بر اساس یافتههای این پژوهش از نگاه رهبر معظم انقلاب پدیده افول امریکا امری قطعی و یک سنت الهی است که نقش عوامل ساختاری داخلی و خارجی کشور امریکا در آن برجسته است.
سخنران دوم این نشست بین المللی، خانم گلتاب دارابی بود که موضوع تاثیرات سیاستهای زیست محیطی ترامپ در افول آمریکا را برای دانشگاهیان سراسر کشور ارائه کرد.
سومین سخنران این همایش خانم مرجان شریف زاده بود که مقالهای با عنوان «تحلیل گفتمان زیست محیطی دونالد ترامپ و تاثیر آن بر افول آمریکا با تاکید بر خروج از معاهده پاریس» ارائه کرد.
شریف زاده در ادامه سخنرانی خود گفت: درحالیکه ترامپ ادعای قدرتبخشی به آمریکا را دارد؛ عملاً با گفتار و رفتارش روزبهروز به افول این کشور دامن زده است.
وی افزود: بر اساس در این پژوهش بخشی از اظهارات و موضع گیریهای ترامپ در خصوص محیطزیست با تأکید بر خروج از معاهدة بینالمللی پاریس، بر اساس شیوه هدفمند یا قضاوتی انتخاب و بر مبنای نشانههای زبانشناختی مدل تحلیل گفتمان انتقادی وندایک با رویکرد استقرایی تفسیر و نقش آن در روند افول آمریکا بررسی شده است.
این پژوهش با مطالعه و بررسی گفتمان زیستمحیطی رئیسجمهور آمریکا و تطبیق شواهد بهدست آمده از پیکرة زبانی سخنان او با نظریة نظم جهانی، افول هژمونی و موریانهوار، به این نتیجه رسیده که گفتمان زیستمحیطی دونالد ترامپ را بهمثابه کاتالیزور مؤثری در تسریع روند افول آمریکا عمل میکند و بهعنوان یک متغیر جدی در کنار دیگر متغیرها بر کاهش نقش و بازیگری آمریکا در نظم جهانی، تقلیل ساحت هژمونی و افول موریانهوار آمریکا مؤثر است و روند افول آمریکا را سرعت بخشیده است.
در نشست دوم نیز ابتدا آقای دکتر هادی البرزی و خانم زهره دانشمندی مقاله مشترک خود را با عنوان «نحوه بازتاب افول امریکا در قاب تلویزیون» ارائه و یافتههای مقاله خود را که به روش تحلیل گفتمان انجام داده بودند بیان کردند یافتههای این تحقیق نشان میدهد که بخشهای خبری با انعکاس و بازتابهای خبری قتل جورج فلوید، گستردگی و حجم اعتراضات را روایت کردند و مهمترین چشم اندازهای مربوط به این اعتراضات و مستندات ناشی از افزایش بی عدالتی و نابرابری در آمریکا را مورد توجه قرار دادند. نتایج این تحقیق نشان میدهد که درمقابل سانسور و کوچک نمایی رسانههای غربی در خصوص اعتراضات، بخشهای خبری کوشیدند دلایل اصلی اعتراضات از جمله بی عدالتی ساختاری و وضعیت تبعیض نژادی را بازتاب دهند و سقوط نمادهای سرمایه داری را به عنوان مهمترین مستندات نشان دهنده افول آمریکا بازنمایی کنند.
آخرین سخنران این همایش نیز آقای محمد نیک ملکی بود که سخنرانی خود را با عنوان «نحوه روایت اعتراضات آمریکا در رسانههای فارسی زبان بیگانه» ارائه کرد. وی با اشاره به اینکه رسانههای بیگانه اعتراضات مردم آمریکا در واکنش به قتل جرج فلوید را تحریف میکردند، گفت: مهمترین ابزارهای مورد استفاده ایران اینترنشنال برای حاشیه سازی اعتراضات به قتل جورج فلوید، شامل: تاکید بر رویارویی معترضان با پلیس به مثابه اختلاف نه مسئله، تعمیم مجرم انگاری سیاه پوستان آمریکایی آفریقایی تبار، ارائه تصویر هنجارشکن و ضد مدنی از شهروندان سیاه پوست آمریکا، تطهیر پلیس آمریکا از نژاد پرستی و فرهنگ و تمدن ستیزی سیاه پوستان و القای عدم حمایت اکثریت جامعه آمریکا از سیاه پوستان بوده است.
نیک ملکی گفت: یافتههای تحقیق نشان داد که مهمترین ابزارهای مورد استفاده در بی بی سی فارسی برای حاشیه سازی قتل فلوید و مشروعیت زدایی از اعتراضات بر رویارویی رنگین پوستان معترض با پلیس به مثابه کنشگران ضد نظم اجتماعی و تهدید کنندگان ارزشهای جامعه مدنی و رو در رو قرار دادن اقلیتهای معترض و آسیب دیده سیاه پوست با هدف ایجاد شکاف و قطب بندی در صفوف معترضان و القای عدم وجود نژاد پرستی نظام یافته در میان پلیس آمریکا متمرکز بود.