• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۴۴۹۶۴
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۳
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه
ادامه درگیری بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان

ارمنستان از درگیری‌های شدید خبر داد

مقامات ارمنستان شنبه از درگیری‌های شدید در منطقه قره باغ پس از آغاز حمله از سوی نیرو‌های جمهوری آذربایجان خبر دادند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، مقامات ارمنستان شنبه از درگیری‌های شدید در منطقه قره باغ پس از آغاز حمله از سوی نیرو‌های جمهوری آذربایجان خبر دادند.

 

شبکه تلویزیونی روسیا الیوم تصاویری ویدئویی از درگیری‌ها در قره باغ منتشر کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
کشته شدن ۱۹ غیر نظامی و زخمی شدن ۶۳ شهروند جمهوری آذربایجان در درگیری‌ها
در نتیجه زیر آتش گرفتن مناطق مسکونی جمهوری آذربایجان بوسیله نیرو‌های ارمنستان در هفت روز اخیر ۱۹ شهروند غیر نظامی جمهوری آذربایجان کشته و ۶۳ نفر دیگرزخمی شده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از دادستان کل جمهوری آذربایجان، در نتیجه آتش سلاح‌های سنگین ارمنستان به مناطق مسکونی و غیر نظامی تا کنون ۵ غیر نظامی در "گورانبوی"، ۸ نفر در "ترتر"، ۴ نفر در "آغدام" و ۲ نفر در "فضولی" کشته شده اند. ۱۴ نفر از افراد کشته شده مرد و ۳ نفر زن و ۲ نفر کودک می‌باشند.
از مجموع ۶۳ نفر زخمی هم ۵۶ نفر مرد، ۶ نفر زن و ۱ نفر کودک می‌باشد.
در نتیجه این حملات نیرو‌های ارمنستان ۱۸۱ باب منزل مسکونی و ۴۴ باب املاک شهروندان نیز خسارت دیده و غیر قابل استفاده شده است.

 کشته شدن ۵۱ جدایی طلب دیگر
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قره باغ، ارمنستان از کشته شدن ۵۱ جدایی طلب دیگر در درگیر‌های قره باغ خبر داد.
 
انهدام تجهیزات و ادوات نظامی ارمنستان به کمک پهپاد‌های ضربتی جمهوری آذربایجان
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از انهدام تجهیزات و ادوات نظامی ارتش ارمنستان با استفاده از پهپاد‌های ضربتی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، "واقف درگاهلی" رئیس واحد مطبوعاتی این وزارتخانه اعلام کرد ارمنستان بار دیگر امروز مدعی شد که جنگنده و پهپاد‌های ارتش جمهوری آذربایجان را منهدم کرده است که تکذیب می‌کنیم.
وی افزود: بار دیگر تأکید می‌کنیم که هیج جنگنده ارتش جمهوری آذربایجان هدف قرار نگرفته و برعکس، آذربایجان با استفاده از پهپاد‌ها تجهیزات و ادوات جنگی ارمنستان را منهدم می‌کند که تصاویر این عملیات‌ها نیز وزارت دفاع منتشر خواهد کرد و وزارت دفاع ارمنستان با انتشار اخبار کذب در خصوص وارد کردن خسارات به ارتش جمهوری آذربایجان سعی بر سرپوش گذاشتن بر ضعف‌های خود در زمینه‌های اطلاعاتی خود در میدان‌های رزم دارد.
 
ادامه درگیری‌ها در قره باغ
مقامات منطقه قره باغ اعلام کردند به رغم درخواست‌های بین المللی برای برقراری آتش بس در این منطقه درگیری‌ها بین نیرو‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان شنبه همچنان ادامه دارد.
مقامات ارمنستان و مقامات منطقه قره باغ اعلام کردند شهر استپاناکرت، پایتخت این جمهوری خودخوانده که جمعه چندین بار هدف گلوله باران نیرو‌های جمهوری آذربایجان قرار گرفت شبی آرام را سپری کرد، اما درگیری‌ها در خط مقدم شدید بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از استپاناکرت، هر چند که هیچ یک از طرفین درگیر در ششمین روز درگیری‌ها نسبت به دیگری برتری قاطعی ندارد، اما ظاهرا فشار بر منطقه بیش از پیش افزایش یافته است. در گلوله باران شدید روز جمعه چند ساختمان در استپاناکرت تخریب شد.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفت صبح امروز (شنبه) صدای تیراندازی‌ها در منطقه شنیده می‌شد.
بخش کوهستانی منطقه قره باغ که بیشتر ساکنان آن ارمنی هستند، از جمهوری آذربایجان جدا شد که منجر به جنگی در اوایل سال‌های ۱۹۹۰ شد که در جریان آن ۳۰ هزار نفر کشته شدند. سخنگوی ارتش ارمنستان در صفحه فیسبوک خود نوشت: «درگیری‌های شدید همچنان ادامه دارد. دشمن نیرو‌های خود را مستقر کرده است. سربازان ما قهرمانانه مقاومت می‌کنند.»
آراییک هاروطونیان، رئیس جمهور جمهوری خود خوانده قره باغ ضمن ابراز نگرانی به خبرنگاران گفت: «ملت و سرزمین مادری در خطر است و قصد دارم به میدان نبرد بروم.» وی افزود: «زمان آن فرا رسیده است که کل ملت به یک ارتش قدرتمند تبدیل شوند. این آخرین نبرد ما است که مطمئنا پیروز خواهیم شد.»
در مقابل، ارتش جمهوری آذربایجان بار دیگر در بیانیه‌ای خواستار «گرفتن مواضع جدایی طلبان و پاکسازی منطقه از نیرو‌های دشمن» شد.
از آغاز درگیری‌ها در روز یکشنبه، تنها آمار جزئی اعلام شده است که در مجموع از کشته شدن ۱۹۱ نفر حکایت دارد. در این درگیری‌ها ۱۵۸ سرباز قره باغ، ۱۴ غیرنظامی ارمنی و ۱۹ غیرنظامی جمهوری آذربایجان کشته شده اند. باکو آماری از تلفات این درگیری‌ها اعلام نکرده است.
طرفین درگیری هر روز از کشته شدن صد‌ها سرباز دشمن خبر می‌دهند و مدعی پیروزی‌هایی هستند که طرف دیگر آن را تکذیب می‌کند. ایروان می‌گوید از یکشنبه بیش از سه هزار سرباز جمهوری آذربایجان کشته شده اند و باکو نیز ادعا می‌کند که دو هزار و ۳۰۰ نظامی ارمنی را کشته است.
دو طرف درخواست‌های متعدد جامعه بین الملل را برای گذاشتن سلاح بر زمین نادیده گرفته اند. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد جمعه خواستار توقف فوری خصومت‌ها شد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز برای نخستین بار نسبت به حضور احتمالی پیکارجویان طرفدار ترکیه که از سوی آنکارا - حامی باکو- از خاورمیانه اعزام شده است، عمیقا ابراز نگرانی کرد.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز که کشورش با هر دو کشور درگیر جنگ همسایه است، در گفتگویی با همتای روس خود سرگئی لاوروف درخصوص مناقشه قره باغ ابراز نگرانی کرد.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه چندی پیش مدعی شد ۳۰۰ تروریست خاک سوریه را ترک کرده اند تا از طریق ترکیه به جمهوری آذربایجان بروند. وی این اقدام را یک «خط قرمز» خواند.
مسکو نیز اطلاعاتی مشابه در این خصوص ارائه کرد، اما به طور مستقیم آنکارا را که با آن رابطه‌ای پیچیده، اما عملگرا دارد، متهم نکرده است.
به رغم انکار‌های باکو، اما آنکارا در این خصوص سکوت کرده است. سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد از آغاز درگیری‌ها دست کم ۲۸ جنگجوی طرفدار آنکارا کشته شده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
استاد نقره‌کار هنر معماری را با اندیشه ولایی پیوند زد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
اعلام آمادگی ۳ هزار معلم لرستانی در دفاع از ایران اسلامی
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)