• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۴۷۷۴۲
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۲
آذربایجان شرقی » اقتصادی

توزیع ۲۳۲ هزار تن نهاده‌های دامی در آذربایجان شرقی

معاون تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان‌ شرقی گفت: ۲۳۲ هزار تن انواع نهاده دامی بین تولید کنندگان دام و طیور استان توزیع شد.

توزیع ۲۳۲ هزار تن نهاده‌های دامی در آذربایجان‌شرقیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی ، جاوید بهروزین افزود : از ابتدای امسال تاکنون ۱۱۸ هزار تن ذرت ، حدود ۵۴ هزار تن سویا و ۶۰ هزار تن جو از طریق این سامانه توزیع شده است.

وی گفت : بیش از ۵۰ درصد نهاده‌های ذرت و سویای مورد نیاز استان از طریق سامانه بازارگاه تامین و بین مصرف کنندگان توزیع شده است، البته برخی از واحد‌های تولیدی ، نهاده مورد نیاز خود را خارج از سامانه خریداری کرده‌اند که در جایی ثبت نشده و نمی‌توان در این خصوص آماری را ارائه داد.

بهروزین با اشاره به کاهش وزن گوشت مرغ‌های پایان دوره به علت کمبود نهاده‌های مصرفی در جیره طیور به خصوص کنجاله سویا افزود : بخشی از این نهاده‌ها یا مواد غذایی دیگری نظیر کنجاله کلزا و پودر گوشت جایگزین می‌شود و این موضوع سبب کاهش جزئی در وزن پایان دوره شده است.

وی در خصوص نحوه توزیع نهاده‌های دامی در بین بهره برداران گفت : وزارت صنعت ، معدن و تجارت مسئولیت ثبت سفارش و واردات نهاده‌ها را برعهده دارد، پس از انجام امور گمرکی و ترخیص نهاده‌ها این اقلام در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفته و از طریق سامانه بازارگاه نهاده‌های کشاورزی میان بهره برداران زیربخش دام و طیور توزیع می‌ شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد : نمی‌توان مشکلات تامین نهاده‌های دامی کشور را در ماه‌های گذشته انکار کرد و در موضوع تامین ارز مورد نیاز برای ترخیص نهاده‌ها از گمرک مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود؛ البته اخیرا مقدار نهاده‌های تخصیصی افزایش یافته است که نشان می‌دهد بخشی از این مشکل رفع شده است.

بهروزین ادامه داد: بر اساس سیاست‌های اتخاذ شده وزارت جهاد کشاورزی، اطلاعات تولیدی هر واحد مرغداری در سامانه درج شده است که بر این اساس نهاده موردنیاز هر مرغدار توسط شرکت پشتیبانی دام مستقیماً در بازارگاه خود مرغدار بارگذاری می‌شود و یک مرغدار نهاده خود را بر اساس گله موجود و نیازش به صورت مستقیم از این طریق خریداری می‌کند.

وی افزود: این روش توزیع برای تمام واحد‌های پرورش مرغ مادر گوشتی و واحد‌های پولت و مرغ تخمگذار انجام می‌گیرد و برای واحد‌های پرورش مرغ گوشتی نیز سهمیه‌هایی اختصاص داده می‌شود که به صرف در این مرغداری‌ها توزیع می‌شود و از این طریق امیدواریم تا در روز‌های آینده بخش دیگری از مشکلات و کمبود‌ها جبران شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت : معمولاً اگر در یک واحد تولیدی خللی در تامین جیره و نهاده ایجاد شود، مقدار تولید، اولین جایی است که این مشکل را نشان می‌دهد، مثلاً تولید شیر در گاوداری و یا تولید تخم مرغ و گوشت مرغ در مرغداری کاهش می‌یابد.

بهروزین افزود : کمبود نهاده همچنین موجب افزایش مصرف دارو در مرغداری ، کاهش تولید تخم مرغ و کاهش وزن پایان دوره در واحد‌های مرغ گوشتی می‌شود و بیش از همه نیز کمبود کنجاله سویا به عنوان منبع تامین پروتئین در جیره غذایی مرغ می‌تواند مقدار تولید را کاهش دهد.

بهروزین گفت  : البته بخشی از این کمبود نهاده از طریق جایگزینی سایر مواد جبران می‌شود ، مثلا مرغدار می‌تواند برای تامین پروتئین مورد نیاز مرغ ، بخشی از کنجاله سویا را با پودر گوشت یا کنجاله کلزا جایگزین کند، ولی این اقدام نیز در کاهش تولید بی تاثیر نخواهد بود.

وی افزود: مرغ‌ها در سایز‌های مختلفی تولید می‌شوند که در برخی سایز‌ها با کاهش ضریب تبدیل، میزان مصرف دان نسبت به تولید گوشت مرغ موجود کاهش می‌یابد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یاد آور شد : ۲۴۰ واحد پرورش مرغ تخم گذار در استان وجود دارد که ۱۹۱ واحد با ظرفیت ۹ میلیون قطعه در حال تولید هستند ضمن اینکه ۶۰۹ واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت ۱۰.۵ میلیون قطعه در استان وجود دارد که ۵۲۴ واحد از آن‌ها با ظرفیت بیش از ۹ میلیون قطعه فعالیت می کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جولان گله سگ در میدان های اصلی شهر یاسوج
پیش‌بینی بارش پراکنده و کاهش دما در استان قزوین
کتابخانه مرکزی ارومیه برگزیده کشوری شد
المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ پایان کار دو دختر تیرانداز ایران در تفنگ بادی ۱۰ متر
نگاهی به برنامه‌های شبکه نمایش
فردا دوشنبه ، برگزاری نماز طلب باران در مصلاهای استان زنجان
آغاز پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری آذرماه
راه اندازی رشته آموزشی صنعت نساجی در دانشکده ملی ملی مهارت صومعه سرا، بزودی
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد
پیش‌بینی تولید بیش از ۱۲۱ هزار تن گوشت مرغ در آذربایجان‌غربی
نذر طلب باران در چهارمحال و بختیاری
اعزام دانش آموزان خراسان جنوبی به اردوی راهیان نور
آسفالت ریزی معابر شهر کبودراهنگ
بازآموزی نانوایان با هدف ارتقای کیفیت نان در اردبیل
حوادث کار امسال جان ۲۹ نفر را در کرمانشاه گرفت
اعلام آرای کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال
پیشگیری از بروز زخم پای دیابتی، همزمان با شیوع دیابت
هشدار بارش برف در ارتفاعات آذربایجان‌شرقی
عرضه بیش از ۲۱۶ هزار تن گوشت طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور
نشست حقوق بین الملل با حضور ۳۵۰ کارشناس داخلی و خارجی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
رطوبت ۷۸ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)