• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۵۷۴۵۸
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۰
صفحه نخست » عمومی

چگونه استرس کودکان را در آموزش آنلاین کاهش دهیم؟

نکات مهمی که والدین در آموزش آنلاین فرزندشان باید رعایت کنند.

چگونه استرس کودکان از آموزش آنلاین را کاهش دهیم؟به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما؛ نحوه حضور در مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و آموزش برخی دروس از طریق فضای مجازی یکی از عوامل استرس در برخی دانش‌آموزان است، اما والدین می‌توانند با رعایت برخی نکات به فرزندشان کمک کنند تا با استرس‌های سال تحصیلی جدید کنار بیایند.
 
از اواخر اسفند شیوع کرونا تعطیلات اجباری مدارس را رقم زد و این مهمان ناخوانده باعث شد تا دانش‌آموزان از طریق فضای مجازی سال تحصیلی را به پایان برسانند، اما این روش باعث اخلال در آموزش و افت تحصیلی بیش از ۸۰ درصد دانش آموزان در سراسر جهان شده است. به گزارش یونیسیف، رابرت جنکیز رئیس بخش آموزش یونیسیف در دفتر مرکزی می‌گوید: «تعطیلی مدارس در سراسر جهان یک واقعه بی‌سابقه است و اگر ما هم‌اکنون نتوانیم برای حمایت از آموزش کودکان اقدام کنیم، جوامع و اقتصاد‌ها پس از شکست کرونا، شاهد تبعات طولانی مدت این تعطیلی خواهند بود و همچنین تأثیر تعطیلی مدارس در جوامع آسیب‌پذیرتر تا نسل‌ها ادامه خواهد یافت.»
بازگشایی مدارس در ۱۵ شهریور باعث نگرانی والدین شد و واکنش‌های زیادی را درپی داشت؛ این درحالی است که اگرچه آموزش و پرورش تهران اصل را بر آموزش حضوری گذاشته است، اما شورای مدارس (شامل نماینده معلمان، نماینده اولیا و شخص مدیر) این اختیار را دارند که نحوه حضور دانش‌آموزان را مدیریت کنند که البته قطعاً بخشی از آموزش به صورت مجازی خواهد بود، اما مسئله مهمی که ممکن است در سال تحصیلی جدید والدین با آن مواجه شوند، استرس برخی کودکان از نحوه حضور در مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و آموزش برخی دروس از طریق فضای مجازی است.
این استرس تا حدی طبیعی است، زیرا کودکان به این روش جدید یادگیری عادت ندارند و همچنین نگرانی والدین می‌تواند در کودکان تأثیرگذار باشد.
به دلیل استرس، والدین ممکن است تغییرات رفتاری مانند مشاجرات بیش از حد، مخالفت یا سرپیچی را در فرزند خود مشاهده کنند و عقب افتادن بعضی کودکان از یادگیری دروس امری غیرطبیعی نیست. در این مرحله، حمایت و راهنمایی والدین بسیار مهم و حیاتی بوده و والدین می‌توانند با بهره‌گیری از نکات زیر به کودکشان کمک کنند تا با استرس‌های سال تحصیلی جدید کنار بیایند: 
 
با فرزند خود مهربان باشید
والدین باید با کودک مهربان بوده و آن‌ها را درک کنند تا با این روش آموزش جدید سازگار شوند. نکته دیگری که به والدین توصیه می‌کنیم در شرایط آموزش فعلی رعایت کنند این است که به هیچ عنوان کودکتان را بخاطر عدم یادگیری سرزنش نکنید بلکه با روش‌های دیگر مثل گرفتن معلم خصوصی مشکل عدم یادگیری او را برطرف کرده و یا اگر کودکتان در مسئله خاصی مشکل دارد می‌توانید آن را یادداشت کرده و شخصا از معلم کودکتان بپرسید تا دوباره برای فرزندتان توضیح دهد. 
 
به کودک استراحت دهید
شروع سال تحصیلی به معنای تعطیل شدن بازی و تفریح کودک نیست. بچه‌ها در کنار درس خواندن، نیاز به استراحت دارند و والدین باید در‌عین‌حال که شرایط را برای آموزش مجازی فراهم می‌کنند، به همان ترتیب به نیاز‌ها و خواسته‌های کودک توجه کرده و به آن‌ها گوش فرادهند. اگر کودکان مانند زمانی‌که به مدرسه می‌رفتند نظم و ترتیب‌شان حفظ شود، بهترین عملکرد را خواهند داشت. بنابراین، کلاس مجازی را درست مثل یک کلاس واقعی در نظر بگیرید و در زمان استراحت اجازه دهید کودک خوراکی بخورد و بازی کند تا برای شروع ساعت دوم کلاس و یا انجام تکالیف آماده شود.
 
گفتگوی آزاد داشته باشید
فرزند خود را تشویق کنید تا احساسات خود را ابراز کند. صبور باشید و او را درک کنید، زیرا کودکتان ممکن است 
هر چیزی که باعث حواس‌پرتی کودک می‌شود را رفع کنید؛ از باز بودن پنجره و گرم بودن بیش از حد اتاق گرفته تا هر چیز دیگری که می‌تواند تمرکز او را بهم بریزد.
 واکنش‌های مختلفی نسبت به استرس داشته باشد. او را تشویق کنید تا در مورد موضوعی که باعث استرس‌اش شده صحبت کند و سعی کنید بدون واکنش منفی، با دلگرمی دادن به او نگرانی‌هایش را رفع کنید؛ مثلا اگر کودکتان می‌گوید: «می‌ترسم نمره‌ام پایین شود»، در جواب به او بگویید: «من می‌دانم که تو درس‌هایت را خوب متوجه می‌شوی حتی اگر نمره‌ات پایین شود.» یا اگر کودک‌تان استرس نحوه یادگیری در فضای مجازی را دارد، به جای دعوا، تحقیر وسرزنش کردن، او را راهنمایی کنید که کلاس مجازی را درست مثل کلاس حضوری در نظر بگیرد، خوب به صحبت‌های معلم گوش کند و اگر جایی عقب افتاد یا چیزی را متوجه نشد، بدون خجالت سوال کند.
 
به کودکتان اجازه دهید از طریق تماس تصویری با دوستانش ارتباط برقرار کند
یکی دیگر از عوامل استرس، دور شدن کودک از همکلاسی‌ها است. کودک در این فضای آموزشی احساس می‌کند از تفریح و ارتباط با دوستانش محروم شده است. اگرچه ممکن است دیدن حضوری کودک با دوستانش خطرناک باشد، اما می‌توانید به کودک اجازه دهید تا به صورت آنلاین با آن‌ها تعامل کند. تماس تصویری غالبا بهترین وسیله برای برقراری ارتباط و راهی عالی برای گذراندن اوقات اجتماعی، بدون خطر انداختن خود و دیگران است. 
 
از مزایای آموزش آنلاین برای فرزندتان بگویید
بازگو کردن مزایای این روش آموزشی می‌تواند به کودکان کمک کند تا با استرس ناشی از آموزش آنلاین کنار بیایند. برای کاهش استرس کودک می‌توانید به او بگویید که: «در آموزش آنلاین برخلاف آموزش حضوری امکان ضبط تدریس معلم وجود دارد؛ بنابراین اگر جایی از درس را متوجه نشدی می‌توانیم بعد از کلاس، مجدد ویدیو را با هم ببینیم و رفع اشکال کنیم. همچنین در این روش تو می‌توانی اشکالات و سؤالاتت را بنویسی و برای معلمت ارسال کنی تا به سؤالت پاسخ دهد.»
همچنین مدت زمان کوتاه، آزادی، انعطاف‌پذیری و عدم رفت‌وآمد به مدرسه در سرما و گرما و ترافیک از دیگر مزایای کلاس آنلاین است که می‌توانید برای فرزندتان توضیح دهید.
 
عوامل حواس پرتی را از کودک دور کنید
هر چیزی که باعث حواس‌پرتی کودک می‌شود را رفع کنید؛ از باز بودن پنجره و گرم بودن بیش از حد اتاق گرفته تا هر چیز دیگری که می‌تواند تمرکز او را بهم بریزد. بهتر است از فرزندتان سؤال کنید و ببینید دوست دارد در کدام محل آموزش آنلاین را شروع کند؛ اتاق خواب یا پذیرایی، پشت میز یا روی زمین و...؛ حتی گاهی حضور والدین در کنار کودک می‌تواند باعث استرس و عدم‌یادگیری او شود؛ در چنین شرایطی توصیه می‌کنیم والدین تا حدامکان از دور به کودک نظارت داشته و هنگام تدریس کنار او ننشینند تا حس ترس و خجالت بر او غالب نشود. 
 
ترس و نگرانی خود را به فرزندتان انتقال ندهید
در اکثر موارد کودک هیچگونه ترس و نگرانی از رفتن به مدرسه با رعایت پروتکل بهداشتی و آموزش مجازی را ندارد، اما ترس و اضطراب والدین باعث می‌شود کودک تصور کند سال تحصیلی سختی را در پیش دارد. یکی از نکات مهمی که والدین باید به آن توجه داشته باشند این است که در حضور کودک، چیزی از سختی‌ها و مشکلات درس خواندن از طریق فضای مجازی نگویند و با استفاده از روش‌های فوق، کودک را برای مواجه با شرایط جدید آماده کرده و با حمایت و راهنمایی‌هایشان او را تشویق به درس خواندن در چنین شرایطی کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)