• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۶۸۳۰۱
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۹
اجتماعی » حقوقی و قضایی

نگاهی به رویکرد پلیس در شعار‌های هفته ناجا؛ از اقتدار تا مشارکت

امسال نخستین بار هفته ناجا حدود دو هفته بعد از روز نیروی انتظامی در تقویم رسمی کشور (۱۳ مهر) برگزار می‌شود.

نگاهی به رویکرد پلیس در شعار‌های هفته ناجا؛ از اقتدار تا مشارکتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ هفته نیروی انتظامی در ادامه روزی است که حدود دو سال بعد از تصویب قانون ادغام کمیته، شهربانی و ژاندارمری و تشکیل نیروی انتظامی در تقویم رسمی کشور به ثبت رسید.
روز نیروی انتظامی نخستین بار و در زمان سردار سیف‌اللهی دومین فرمانده ناجا، به تقویم راه یافت. در آن زمان بیست و هفتم تیر به نام روز نیروی انتظامی در کشور معرفی و هفته‌ای هم که این روز در آن قرار داشت به نام هفته ناجا اعلام شد.
با گذشت زمان و با توجه به حجم بالای ماموریت‌های پلیس در فصل تابستان، درخواست برای تغییر روز نیروی انتظامی در تقویم مطرح و سرانجام از سال ۱۳۷۸ روز سیزدهم مهر به عنوان روز جدید نیروی انتظامی در تقویم جای گرفت و جایگزین ۲۷ تیر شد. با این جابجایی در تقویم، هفته ناجا نیز به هفته‌ای که سیزدهم مهر در آن قرار داشت، منتقل شد.
به مرور زمان هفته ناجا به فرصتی برای ارتباط بیشتر پلیس با مردم و معرفی دستاورد‌ها و خدمات این نیرو بدل شد و یگان‌های مختلف ناجا در برنامه‌های متراکم به ارائه یکسری خدمات به مردم پرداخته و اقدامات خود را نیز از طریق رسانه‌ها به مردم منتقل کردند.
این روند از سال ۱۳۸۵ با انتخاب شعاری برای هفته ناجا که به عبارتی نشان دهنده اولویت‌ها و رویکرد پلیس طی یکسال بود، همراه شد و بر این اساس در سال ۸۵ به دلیل تقارن ماه مبارک رمضان با هفته ناجا، شعار این هفته با محوریت مسائل اخلاقی، مذهبی و اعتقادی انتخاب شد. در این سال نخستین شعار هفته ناجا، «پلیس امین، جامعه ایمانی و امنیت پایدار» انتخاب شد.
در سال ۸۶، شعار «افزایش امنیت اجتماعی و اخلاقی با تداوم معنویت رمضانی» و در سال ۸۷ نیز شعار «هدف من، امنیت و آرامش توست» برای هفته ناجا انتخاب شد. این شعار در سال ۸۸ «انضباط، امنیت و سرمایه اجتماعی» بود و در سال ۸۹ نیز «اعتماد شما پایه اقتدار ماست» به عنوان شعار هفته ناجا برگزیده شد تا نشان دهد که رویکرد مردم محوری یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های پلیس است.
با آغاز دهه ۹۰، تغییر رویکرد ناجا به سمت اقدامات اجتماعی نمود بیشتری پیدا کرد و گرچه فرماندهان ارشد ناجا تاکید زیادی بر ارتقای اقتدار این نیرو داشتند، اما شعار ناجا در سال ۹۰، «سهم من در امنیت و آرامش» بود. «سرمایه اجتماعی، اساس اقتدار ما»، «اقتدار پلیس در سایه مردم‌داری، قانون‌مداری و روزآمدی» نیز دو شعار این هفته در سال‌های ۹۱ و ۹۲ بود.
در سال‌های ۹۳ و ۹۴ فرماندهان پلیس تلاش کردند تا علاوه بر تاکید بر وجهه اجتماعی و خدماتی این نیرو، از شعاری که هر ساله رهبر انقلاب برای سال انتخاب می‌کنند در نامگذاریشان وام بگیرند و از این رو شعار «پلیس، تلاش جهادی، کارآمدی، اقتدار» به عنوان شعار سال ۹۳ و «اقتدار پلیس، همدلی، همزبانی، امنیت و آرامش» به عنوان شعار سال ۹۴ انتخاب و اعلام شد.
شعار هفته ناجا، اما در سال‌های ۹۵ و ۹۶ بیش از همه بر رویکرد مشارکتی این نیرو در تامین امنیت اشاره داشت؛ چرا که در سال ۹۵ شعار «همه با هم برای امنیت و آرامش» و در سال ۹۶ شعار «پلیس برای امنیت، امنیت برای همه» به عنوان شعار منتخب و نشان دهنده اولویت ناجا انتخاب شد. در سال ۹۷ کلید واژه اقتدار دوباره به شعار هفته ناجا بازگشت و در کنار آن کلید واژه امین بودن هم افزوده است. کلید واژه‌ای که در سال ۹۸ نیز مورد توجه قرار گرفت تا شعار این هفته در سال ۹۷ «پلیس مقتدر، امین مردم» و در سال۹۸ «پلیس هوشمند؛ امین مردم» باشد. تاکید بر هوشمندی یکی از مواردی بود که از نیمه سال ۹۸ تا نیمه اول سال ۹۹ به جد مورد تاکید بخش‌های مختلف نیروی انتظامی قرار گرفت.
شعار هفته ناجا، اما در آخرین سال قرن، تحت تاثیر همه‌گیری جهانی کرونا قرار گرفت و برای نخستین بار در کنار امنیت، سلامت مردم نیز در این شعار مورد توجه قرار گرفت. تا به نوعی نشان‌دهنده عزم پلیس برای جذب مشارکت برای ارتقا امنیت و صیانت از سلامت باشد. امسال هفته نیروی انتظامی با شعار «با هم برای امنیت و سلامت» آغاز شده است.
تاکید بر سلامت البته تنها تفاوت شعار امسال هفته ناجا با ۱۴ سال قبل نیست. امسال نخستین بار هفته ناجا در همان هفته‌ای که سیزدهم مهر یعنی روز نیروی انتظامی در آن واقع شده برگزار نشد و با تاخیری حدود دو هفته‌ای از فردا ۲۷ مهر در سراسر کشور فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)