• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۶۹۲۵۱
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷
صفحه نخست » عمومی

فرزندت را با مومو تنها نگذار!

موموی خطرناک پس از نهنگ آبی، در کمین فرزندان ایران است.

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، گسترش فضای مجازی و تولید تعداد انبوه بازی‌های آنلاین از سوی کمپانی‌های سازنده این نوع از بازی‌ها و همچنین ایجاد شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی، باعث شد تا توجه علاقه‌مندان به این حوزه بیش از پیش جلب شود و مشتاقان زیادی جهت خرید این نوع از بازی‌ها و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی اقدام کنند.

متأسفانه برخی از بازی‌های آنلاین به هیچ عنوان مناسب استفاده کاربران مخصوصا قشر نوجوانان و جوانان نبوده است و دنبال کردن این نوع بازی‌ها پیامد‌ منفی بسیاری برای این افراد به همراه خواهد داشت.
 
 
فرزندت را با مومو تنها نگذار!
 
 
در کنار بازی‌های آنلاین در برخی از شبکه‌های مجازی نیز هر از گاهی چالش‌هایی به وجود می‌آید و کاربران را نسبت به انجام آن چالش‌های ترغیب می‌کنند.
 
چند سال پیش بود که چالش نهنگ آبی در فضای مجازی مطرح شد. این چالش یک بازی غیر نرم‌افزاری مخفیانه بود که به کمک تماس‌های آنلاین اینترنتی انجام می‌شد و انجام این چالش در چند کشور گزارش شد.
 
این بازی متشکل از چند بازی در شبکه اجتماعی بود که مدیران آن، انجام این چالش‌ها را برای بازیکنان در طول ۵۰ روز میسر کرده بود و در پایان چالش نهنگ آبی، بازیکن باید خودکشی می‌کرد که در کشور ما نیز متأسفانه عده زیادی از جوانان با انجام این بازی جان خود را از دست دادند.
 
به تازگی، چالش مومو که یکی از بازی‌ها در شبکه‌های مجازی است، به سر زبان‌ها افتاده و در کشور ما نیز عده‌ای را مورد توجه خود قرار داده است.
 
 
فرزندت را با مومو تنها نگذار!
 
 
مومو یکی از بازی‌های محبوب در شبکه مجازی واتس‌آپ و فیسبوک است که پس از گذراندن چند مرحله آنلاین، کاربر یک تماس ناشناس را دریافت می‌کند و در این مرحله چالش کسی که با کاربر تماس می‌گیرد، کاربر را پس از مدتی مجبور به انجام کار‌های خشونت‌آمیز و در نهایت خودکشی می‌کند.
 
مومو در اصل یک عروسک ژاپنی در اینستاگرام است و تصویر پروفایل فرد ناشناسی که کاربران را به سمت خود کشانده عکس این عروسک است. چندی پیش خبر خودکشی دختری ۱۲ ساله در آرژانتین در صدر اخبار قرار گرفت و پلیس اخطار جدی به والدین در زمینه کنترل روابط کودکان و نوجوانان به مردم خود داد.
 
اخیرا در کشور ما نیز چالش مومو در حال گسترش است و عده‌ای از داخل کشور اقدام به دعوت کاربران برای کشیده شدن به این چالش و انجام آن دعوت می‌کنند.
 
 
فرزندت را با مومو تنها نگذار!
 
 
سرهنگ رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا ضمن هشدار به خانواده‌ها، درباره چالش مومو، گفت: رسیدگی به ارسال پیام‌ها و کلیپ‌های موسوم به مومو به صورت ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفته و به زودی افراد داخلی که هدفشان اذیت و آزار دانش‌آموزان بوده است، گرفتار قانون می‌شوند.
 
او از والدین درخواست کرد که در صورت برخورد فرزندشان با محتوای مومو با آنها صحبت کرده و نگرانی آن‌ها را کاهش دهند، زیرا والدین درک بهتری نسبت به تهدیدات فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دارند.
 
سرهنگ رجبی افزود: در روز‌های اخیر دوباره شاهد مطرح شدن چالش مومو در سطح برخی استان‌های کشور به‌خصوص استان‌های جنوبی بوده‌ایم و برخی کاربران که بیشتر آنها دانش‌آموز بوده‌اند، پیام‌هایی حاوی محتوا و تصاویر مومو دریافت کرده‌اند. دریافت پیام‌ها و کلیپ‌های چالش مومو بیشتر از راه اپلیکیشن واتس‌آپ صورت گرفته است.
 
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در تشریح این موضوع گفت: مومو یک اکانت واتس آپ است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی مومو دریافت می‌کند و پس از شروع به گفتگو از سوی حساب کاربری مومو فرد به رفتار‌های خطرناک دعوت می‌شود.
 
سرهنگ رجبی اضافه کرد: برخی از کاربران واتس‌آپ از حساب‌های کاربری با شماره ایرانی و گاهی خارجی، پیام‌هایی را به زبان فارسی دریافت کرده بودند که از آنها خواسته شده بود در چالش مومو شرکت کنند؛ بررسی‌های گسترده پلیس فتا نشان داد عمده این پیام‌ها با انگیزه ایجاد مزاحمت ارسال شده است.
 
او تصریح کرد: متأسفانه برخی خانواده‌ها در پی ارسال پیام‌ها و کلیپ‌های چالش مومو برای فرزندانشان به جای راهکار‌های فنی و صحبت کردن با آنها نگرانی بیشتری به فرزندان خود منتقل کرده و باعث ایجاد اضطراب در فرزندانشان شده‌اند.
 
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا موج جدید مزاحمت‌های موسوم به مومو را ناشی از افزایش حضور دانش‌آموزان در بستر اینترنت دانست و بیان کرد: پلیس فتا پیش‌تر درباره خطرات احتمالی استفاده مدارس از واتس‌آپ هشدار داده بود، اما متأسفانه همچنان شاهدیم کلاس‌های مجازی به جای برنامه شاد در واتس‌آپ تشکیل می‌شود و والدین مجبور هستند اینترنت بدون محدودیت را در بستر یک پیام‌رسان خارجی در اختیار فرزند خود قرار دهند و همین موضوع زمینه این‌گونه مشکلات را فراهم کرده است.
 
سرهنگ رجبی از والدین و معلمان خواست به هیچ‌وجه دانش‌آموزان را به استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی جهت آموزش مجازی هدایت نکنند و مراقبت‌های لازم را انجام دهند؛ در صورتی که به هر دلیل نیاز به استفاده از بستری دیگر غیر از برنامه شاد بود، از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده کنند.
 
او مراقبت از داده‌های خصوصی و افشا نشدن اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی و آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی را راهکار اصلی پیشگیری از این مشکلات دانست و افزود: امیدواریم آموزش و پرورش و والدین گرامی با ارائه آموزش‌های لازم به دانش‌آموزان از بروز این‌گونه مشکلات پیشگیری کنند.
 
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا از هموطنان خواست هرگونه مشکل و موارد مشکوک در فضای مجازی را با سایت پلیس فتا یا شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ در میان بگذارند.
 
ضروری است حواس والدین بیش از پیش، به روند فعالیت فرزندانشان درباره استفاده از فضای مجازی باشد و از رویارویی فرزندان خود با چالش‌های مخرب و خطرناک جلوگیری کنند تا مشکلی آنها را تهدید نکند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت خوب بازار در شرایط جنگ
دستگیری سارق حرفه ای در تبریز
تلفات نظامیان صهیونیست در حملات پهپادی حزب الله لبنان
برگزاری همایش نقاشی رنگین کمان تاریخ در تبریز
سیل خروشان غیرت و مقاومت در آذربایجان غربی
تأکید بر اصالت تاریخی و ابدی نام خلیج فارس در فضای مجازی
پیام قدردانی نماینده ولی فقیه در لرستان از حضور حماسی مردم در رزمایش «جانفدا برای ایران امام رضایی»
شهادت ۱۴ شهروند لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
افتتاح چمن مصنوعی در هادیشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)