• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۷۰۲۲۵
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

لزوم شناسایی گروه های با آسیب پذیری بالا در شرایط همه گیری کووید ۱۹

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم گفت: سامانه ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی، راه را برای بررسی اخلاقی سریع طرح‌های تحقیقاتی در موضوع کووید ۱۹ و نظارت بر آنان را بسیار هموار کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر باقر لاریجانی، نائب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی در نشست تصویری (وبینار) «چالش های اخلاقی بالینی در همه گیری جهانی کرونا، دوراهه ها و تصمیم سازی» با ناشناخته دانستن ویروس کووید ۱۹ که منجر به علایم بالینی متفاوتی می شود، گفت: سیستم بهداشتی کل دنیا بر اثر کووید ۱۹ دچار چالش شده و اقتصاد کلان کشورها و بسیاری از مشاغل با مشکلاتی جدی روبرو شده است.
وی افزود: در ایران نیز با وجود ظرفیت خوب سیستم درمانی کشور، بدلیل شرایط تحریم اقتصادی از لحاظ نیروی انسانی، تجهیزات و منابع با چالش هایی مواجه هستیم.
وی نیاز به افزایش تست های غربالگری کووید ۱۹ را برای شناسایی و کنترل کانون های بیماری را یک اولویت دانست و افزود: با توجه به شرایط تحریم نیاز است تمامی آزمایشگاه های تحقیقاتی به کمک سیستم سلامت کشور بیایند تا کنترل بیماری میسر شود.
وی افزایش اعتماد جامعه و ارتقای همبستگی آحاد ملت با دولت را از رموز موفقیت مقابله با این ویروس دانست و گفت: برای فرهنگ سازی در این زمینه و تقویت روحیه ایثار مردم، به کمک رهبران مذهبی و علمای علوم اجتماعی و انسانی نیاز است.
سرپرست مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی، مسائلی مانند توزیع و تخصیص منابع (در سطح خرد و کلان)، تریاژ بیماران برای دریافت منابع محدود مثل واکسن، دستگاه تنفس مصنوعی(ونتیلاتور) و خدمات پیشرفته حیات، حفظ کرامت انسانی و اتونومی افراد و تصمیم‌گیری در مورد قرنطینه و محدودیت آمد و شد، تحقیقات و چگونگی آوردن آنها بر بالین بیماران، استفاده از داروهایی که اثر آنها در این بیماری شناخته شده نیست، رازداری و حفظ محرمانگی اطلاعات و مواجهه با گروه‌های آسیب پذیر را از چالش های اخلاقی پیش رو دانست.
رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، با اشاره به اثرات نامساعد همزمانی بیماری های غیرواگیر و ویروس کووید ۱۹، حدود ۳۰ درصد از مرگ و میرهای بیماران مبتلا به کرونا را منتسب به بیماری های غیرواگیر دانست و افزود: کنترل این بیماری ها در شرایط همه گیری از اهمیتی دوچندان برخوردار است.
وی همچنین گسترش پژوهش های همه گیر شناسی (اپیدمیولوژیک) در زمینه کووید ۱۹ را ضرورتی دانست که در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری های کشور نقش مهمی ایفا می کند.
آقای دکتر لاریجانی با اشاره به زیرساخت‌های ارزشمند اخلاق حرفه‌ای در کشور، افزود: سامانه ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی، راه را برای بررسی اخلاقی سریع طرح‌های تحقیقاتی در موضوع کووید۱۹ و نظارت بر آنان بسیار هموار کرده است.
وی دستورالعمل(گایدلاین) ملاحظات اخلاقی در همه گیری بیماری های عفونی را قابل تعمیم و استفاده در شرایط همه گیری کووید۱۹ دانست.
همچنین در ادامه این نشست تصویری (وبینار)، آقای دکتر حمیدرضا رشیدی ‌نژاد، فوق تخصص بیماری های قلب و عروق و رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، آقای دکتر میثم یوسفی، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و خانم دکتر مینا مبشر، دکترای اخلاق پزشکی، از دیگر اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به بحث و بررسی چالش های اخلاقی بالینی در همه گیری کووید۱۹ پرداختند.
گفتنی است، نشست تصویری ( وبینار ) چالش های اخلاقی بالینی در همه گیری جهانی کرونا؛ دوراهه ها و تصمیم سازی، با حضور آقای دکتر باقر لاریجانی، نائب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، بصورت مجازی برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ گزینه‌ ای ، ملت ایران را مجبور به تسلیم نمی‌کند
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بهره برداری از ۲۲ طرح عمرانی و صنعتی در منطقه آزاد ارس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۸ بهمن
بارش پراکنده باران در سمنان
افتتاح ۸۵ طرح اشتغالزایی و حمایتی بهزیستی در آذربایجان شرقی
ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان گلستان
آمادگی گیلانیان برای خلق حماسه‌ای ماندگار در یوم الله ۲۲ بهمن
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
افتتاح متمرکز ۳۱۰ طرح عمرانی و اقتصادی در گرگان با حضور وزیر نیرو
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ بهمن در یک نگاه
نظر گیلانیان در مورد دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا
آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی
جای قهرمان در فیلم‌هایمان خالی است
مصاف داماش گیلان و نود ارومیه در رشت
خبر‌هایی از برگزاری جشن های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران
آیین آغاز عملیات اجرایی سایت نهضت ملی مسکن خضرآباد یزد
افتتاح ۱۳۷ طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی امروز در بندرگز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)