• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۷۲۳۰۵
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۴
مازندران » علمی و فرهنگی
گزارش مکتوب/تزریق حیات به شریان روستا

دانش بومی در خدمت کشاورزی روستایی در مازندران

کشاورزان روستای تازه آباد بابلسر ،دیگر مشکل آبیاری برای زمین هایشان ندارند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ؛ پای درد و دل کشاورزان روستای تازه آباد بابلسر اگر بنشینیم هر کدام داستان مشترک "همسایه بی بهره" را تعریف می‌کنند، داستان رودخانه‌ای که سال‌ها از کنار روستایشان به سمت دریا راهی می‌شد و اهالی روستا را با مشکلات آبیاری در زمین‌های کشاورزی تنها می‌گذاشت.
حالا مهندسان بومی بابلسر با استفاده از همین رودخانه داستان جدیدی را برای این روستا رقم زدند. مشکل آبیاری زمین‌های روستا یک ماه است که به وسیله آب رودخانه تالار حل شده است.
روستایی که سال‌ها کشاورزانش برای آبیاری از چاه‌های جداگانه استفاده می‌کردند این روز‌ها بدون دغدغه با استفاده از دو موتورخانه به آبیاری مشغول اند.
وارد روستا که شدم این سو صدای فرو رفتن بیل در خاک و آن سو صدای تراکتور مثل یک موسیقی شنیده می‌شد، مرد میانسالی که چند روز پیش توت فرنگی هایش را با قیمت مناسبی فروخته بود حالا در حال آماده کردن زمین برای کاشت ذرت بود، چون آب رودخانه بجای هم نشینی با ماسه‌ها و زباله‌های گل آلود دریا به وسیله ۳۵۰ انشعاب وارد زمین‌های روستا می‌شد و کشاورزان را به کشت محصول دلگرم کرده بود.
کشاورزی می‌گوید؛ زمینم را بخاطر مشکلات آبیاری سال‌ها بدون استفاده رهاکرده بودم، اما از وقتی که طرح آبیاری کم فشار در روستا به اجرا در آمده به کشاورزی امیدوار شده ام.
دانش بومی در خدمت کشاورزی یک روستا

اتاقکی به وسعت ۸۰۰ هکتار
برای ادامه گزارش به محل موتورخانه آب رفتم، اتاقکی که با لوله‌های قطور آبی رنگ، اپراتور و چند دستگاه تخصصی دیگر پر شده بود و به سختی ۴ نفر همزمان در آن می‌توانستند حضور پیدا کنند، اما همین اتاقک آبیاری ۵۲۲ هکتار از زمین‌های این روستا را کنترل می‌کرد.
 
دانش بومی در خدمت کشاورزی یک روستا

در این روستا داستان جدیدی رغم خورده است
میرزایی ناظر طرح که مشغول بازدید از پروژه بود، می‌گوید: آبیاری ۸۰۰ هکتار از زمین‌های شهرستان بابلسر زیر پوشش این طرح است.
کمی گیج شده ام آمار هم خوانی ندارد با پرسش و پاسخ از ناظر طرح متوجه شدم نه فقط این روستا بلکه خیر این موتورخانه به شهر بهنمیر و روستا‌های پایین دست هم رسیده است.
بیرون موتورخانه لوله‌های قطوری که در زیر خاک دفن شده بودند توجه ام را جلب کرد، آقای آراد مسئول طرح می‌گوید: انتقال آب از رودخانه به زمین‌های کشاورزی با ۴۲ کیلومتر لوله گذاری داخل خاک انجام شده است و با مصرف برق کمتر و نگهداری آسانتر کشاورزان به طرح سامانه‌های نوین آبیاری استقبال خوبی کرده اند.
این سو شالیزار و باغ مرکبات آن سو مزرعه‌های ذرت و توت فرنگی همه با روش آبیاری نوین زیر کشت رفته بودند.
دانش بومی در خدمت کشاورزی یک روستا
 
فرهادی ،مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی مازندران، از مزایای دیگر این طرح می‌گوید: در آبیاری قطره‌ای از انتقال بذر علف‌های هرز جلوگیری می‌شود و استفاده از سم و کود را به حداقل می‌رساند و هدر رفت آب تقریبا به صفر می‌رسد.

این مزایا نتیجه ۳ میلیارد تومان بودجه بلاعوض دولتی و دریافت ۴ میلیارد تومان از کشاورزان است که ۳۳۰ بهره بردار از آن استفاده می‌کنند و قرار است تا پایان این طرح این عدد به دو برابر برسد.
دانش بومی در خدمت کشاورزی یک روستا

در پایان گزارش وقتی که روی مرز زمین‌های روستا قدم می‌زدم لبخند رضایت کشاورزانی را می‌دیدم که پس از سال‌ها سختی برای آبیاری زمین حالا قدر این نعمت را به خوبی می‌دانند یاد شعر سهراب می‌افتم که می‌گوید"مردمان سر رود آب را می‌فهمند"
حالا کشاورزان روستا بعد از یک روز تلاش شب که به خانه می‌روند برای فرزندانشان بجای داستان"همسایه بی بهره" تلاش مهندسان بومی منطقه خود را تعریف می‌کنند.
 
نویسنده- حامد گلی
خبرنگار حوزه اقتصادی خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نجات یک فرد گورکن گرفتار در استخر آب کشاورزی در روستای کریم آباد چهارمحال و بختیاری
بررسی طرح‌های آبرسانی روستایی آذربایجان غربی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)
پنج نشان کشوری بر گردن بانوان روشندل فارس
خودرو‌های شوتی و هنجارشکن زیر ذره بین پلیس کرمان
اعلام جزئیات ثبت‌نام کارت رفاهی ازدواج
آماده باش نیرو‌های عراقی برای تأمین امنیت انتخابات
ثبت ۸ هزار واقعه ولادت در خراسان جنوبی
آبرسانی پایدار به بیش از ۱۳۰ روستای لرستان
ورچشمه مینودشت ، روستایی‌ با جریان آب و آرامش
میانگین تحق برنامه هفتم در سال نخست ۳۵ درصد بوده است
۲۱۶ تن برنج احتکاری توقیف و شرکت متخلف جریمه شد
جاودانگی پس از مرگ
بهره مندی ۹۰ هزار نفر از بیمه رایگان سلامت در تایباد
پیام سردار رادان برای ۱۳ آبان و روز دانش‌آموز
بازداشت گوشی‌قاپان خیابان خیام
تدوین تقویم رویداد‌های گردشگری استان یزد
پیگیری ویژه طرح‌های عمرانی کرمان در وزارت راه و شهرسازی
پروانه رایگان برای بازسازی سرای حاج یوسف اردبیل
همکاری دانشگاه‌های صنعتی ایران و عراق در زمینه پژوهش و فناوری
خبرهای داغ نمایندگان برای حوزه های انتخابیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)