• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۷۳۹۵۸
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۴
خراسان شمالی » اجتماعی

مشکلات مصرف کنندگان گاز مایع

شرایط جدید دریافت گاز مایع موجب بروز مشکلاتی برای مصرف کنندگان خانگی اصناف و خودرویی این گاز شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان شمالی ، شرایط جدید دریافت گاز مایع موجب بروز مشکلاتی برای مصرف کنندگان خانگی اصناف و خودرویی این گاز شده است؛ موضوعی که خانم کیوانپور آن را در مستندی تحقیقی پیگیری کرده است: 

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 

آقای نامجویان مسئول شرکت توزیع گاز مایع می گوید: مصرف کنندگان گاز مایع طبق طرح جدید شرکت فرآورده های نفتی باید در سایت تجارت آسان، ثبت نام کنند تا بتوانند گاز مایع دریافت کنند اما او که از این وضعیت و صف های طولانی و دعوا با مردم بسیار ناراحت و خسته شده ، معتقد است برای اجرای این طرح باید زمان مشخص تعریف شود تا مردم خود را با این شرایط وفق دهند.

آقای ایزانلو می گوید 8 سال ایزوگام کارم و حال که برای ثبت نام به سایت مراجعه کرده ام، پروانه کسب خواسته اند و اگر پروانه کسب بگیرم، بیمه ام قطع می شود.
خیلی افراد دیگر هم بودند که حتی برای ورود به سایت مشکل داشتند چه برسد به ثبت نام در سایت.

مقایسه گاز مایع و سی ان جی

استا رضا صبوری مکانیک با تجربه می گوید گاز مایع علاوه بر اینکه آلودگی هوا را کاهش می دهد از سرعت حرارتی بالایی برخوردار است و از نظر صرفه اقتصادی هم بسیار مناسب تر است.
وی می گوید در حال حاضر تبدیل کردن کپسول های ال پی جی به سی ان جی برای مردم بویژه رانندگان مقدور نیست؛ قیمت هرکپسول سی ان جی 9 میلیون تومان است.
شاگرد مکانیک هم از تغییر یکباره این دو سوخت می گوید. از اینکه چرا سی ان جی را بهتر از ال پی جی و سوخت پاک معرفی می کنند که دوباره مردم با گرفتاری های بسیار برای تغییر کپسول ها دست به کار شوند که مشخص نیست سود این تصمیم ها به جیب چه کسی یا کسانی می رود.
تقی زاده کارشناس فنی سایپا خودرو می گوید: در هر 100کیلومتر، هشت لیتر گاز مایع، 30 لیتر سی ان جی و 9 لیتر بنزین مصرف می شود که اگر برای گاز مایع، کپسول های استاندارد تولید و تست اُلتراسونیک، 5 سال یکبار انجام شود، بسیار سوخت پاک و بهتر از سی ان جی است.
108 هزار و 921 خانوار خراسان شمالی در 834 روستا از گاز طبیعی برخوردارند و البته 3 روستای بالای 20 خانوار و 111 روستای زیر 20 خانوار باقی مانده اند.
آقای احمد نیا ساکن روستای نجف آباد می گوید از خرداد پارسال لوله کشی گاز تا در منازل انجام شده اما هنوز گاز رسانی نشده و از همه بدتر اینکه از ابتدای امسال برای گرفتن نفت سفید و اکنون هم دو ماه است برای گرفتن گاز مایع دچار مشکلیم و سوختی نداریم.


مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان شمالی می گوید سهمیه استان ماهانه هزار و 500 تن نفت سفید است که تاکنون 20 درصد بیشتر از سهمیه اختصاص یافته به استان، مصرف کرده ایم و هیچ گاه دچار کمبود نشده ایم.
آقای شکوری می گوید از این گاز برای مصارف خانگی مناطق فاقد گاز طبیعی، مصارف صنعتی ، صنفی و تولیدی استفاده می شود.
وی از اجرای طرح جدید توزیع الکترونیک (اینترنتی) گاز مایع می گوید که دیگر شامل حال خودروها نمی شود و در سبد سوخت جایی ندارد تا با شناسایی مصرف کنندگان واقعی، جلوی قاچاق این سوخت با ارزش گرفته شود.
شکوری می گوید برای خودروها سوخت بنزین و سی ان جی در نظر گرفته شده است و دولت 70 درصد هزینه تبدیل ال پی جیگزارش مکتوب: مایع دردسر یا مایعی که مایه دردسر شد! به سی ان جی را در خودروهایی همچون تاکسی و وانت بارهای عمومی، تقبل می کند.
وی می گوید: شاید فراهم کردن امکانات و تولید گاز مایع در کشور، پاسخگوی نیاز مصرف کنندگان و خودروهای کشور نباشد و از طرفی، صادرات، صرفه بهتری برای کشور داشته باشد چرا که فروش گاز مایع به تاسیسات و روستائیان، مبلغ قابل توجهی در بر ندارد: پس رانندگان باید این سوخت را فراموش کنند.
وی اشاره می کند که تاکنون 700 هم استانی، خودروی خود را به سی ان جی تبدیل کرده اند.
کارشناس (روابط عمومی ) شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان درباره ثبت نام در سایت تجارت آسان می گوید از 20 مرداد ثبت نام گروه هدف برای تحویل گاز مایع در سراسر کشور آغاز شده و در استان، پنج هزار نفر در این سایت ثبت نام کرده اند.
برومند می گوید هر ماه 440 لیتر نفت سفید و 4 کپسول گاز مایع در کارت سرپرستان خانوار روستاهای فاقد گاز طبیعی، شارژ می شود.
وی می گوید علاوه بر این گروه، به اصناف، گردشگری ها، رستوران ها و مراکز صنعتی نیز با شناسه صنفی و تائیده صنف مربوط یا سازمان صمت - که بیش از چهارهزار صنف است- به میزان لازم ارائه می شود.

کارشناسان چه می گویند؟
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش نفتی، پنجم مرداد امسال در گفتگو با خبرگزاری موج می گوید روزانه 26 هزار تن گاز مایع در کشور تولید می شود که شش هزار تن آن در بخش خانگی توزیع می شود و 20 هزار تن قابلیت اضافه شدن به سبد سوخت را دارد که انرژی آن، معادل روزانه 36 میلیون لیتر بنزین است.
جعفری مدیر گمرک استان می گوید سال گذشته 17 میلیون و 250هزار تن گاز مایع به ارزش 4 میلیارد و 451 میلیون دلار به کشورهای افغانستان، چین، پاکستان، ارمنستان و عراق صادرات داشته ایم در حالیکه در شش ماه امسال یک میلیون و 461 هزارتن به ارزش 371میلیون و 500 هزار دلار بوده.
گزارش مکتوب: مایع دردسر یا مایعی که مایه دردسر شد!رئیس کمیسیون انرژی مجلس می گوید باید زیرساخت های مورد نیاز برای گازمایع همچون جایگاه های سوخت و حمل و نقل و مراحل دیگر را فراهم کنند تا از ایجاد صف های طولانی جلوگیری شود.
عباس دوانی می گوید استفاده از این سوخت ارزشمند برای خودروها و دیگر مصارف کاملا اشتباه است چراکه باید از این سوخت فرآورده های دیگر به دست آورد و همانند دیگر کشورهای پیشرفته برای سوخت خودروها به سمت برقی شدن رفت که اولین مزیت آن هوای سالم و پاک است.
وی این طرح را از برنامه های آتی مجلس عنوان کرد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی بجنورد میگوید اگر استانداردهای لازم در کپسول های ال پی جی، مخازن ، جایگاه ها و تجهیزات رعایت شود، از سی ان جی، صرفه اقتصادی و ارزش حرارتی بالاتر و حمل آسان تری دارد.
گریوانی می گوید سال گذشته درباره کپسول های سی ان جی دو حادثه داشتیم در حالی که ال پی جی، تنها یک مورد بوده و امسال نیز خوشبختانه هیچ حادثه ای تاکنون رخ نداده است.

 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست بانوان مشاور دستگاه‌های اجرایی در لاهیجان
آیین اختتامیه نمایشگاه قرآن و عترت استان تهران
انتصاب لفته دورکوندی به عنوان سرپرست فرمانداری خرمشهر
گشت‌های نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان تعزیرات در پردیس
برطرف شدن آلودگی شبکه آب شرب کاشمر
امضای تفاهمنامه ۴۲۰۰میلیارد تومانی تامین کاغذ کتب درسی
یک ساعت با محیط‌بان در مدرسه شهید ورمزیار خوی برگزار شد
ربیعی: هیچ‌چیز مانع رسیدن به هدف‌مان نخواهد شد
همایش اهمیت صنعت بذر در اقلید
شاخص‌های قیمت مصرف کننده در بهمن ماه
روز‌های بارانی و سرد در راه گیلان
کشف ۳۰ تن سنگ زینتی قاچاق در خور و بیابانک
بررسی ۱۹ پرونده شهری در کمیسیون ماده ۵ خوزستان برای ۹ شهر
رزمایش کمک مومنانه در شهرستان‌های قرچک و پاکدشت
جمع آوری معتادان متجاهر به مراکز ترک اعتیاد رشت
بررسی الزامات اجرای طرح آزمایشی آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در نقده
برنامه ریزی برای حل موضوع «رفع تعهد ارزی»
کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری الشتر، مهد پرورش استعداد‌ها
گسترش محدوده شهری شوشتر برای اجرای طرح‌های حمایتی مسکن
از ابلاغ سهیمه آسیایی به تیم بانوان نفت و گاز تا قابلیت استان برای میزبانی مسابقات هندبال آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
پزشکیان: به دنبال ناامنی و تنش در منطقه نیستیم
۶ اسفند، آخرین فرصت برای نام نویسی در آزمون استخدامی
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
کاخ سفید: گزینه اول ترامپ برابر ایران همواره دیپلماسی است
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)