• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۷۴۸۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۶
آذربایجان غربی » اقتصادی

بازار بورس تخمه آفتابگردان در انتظار بازار‌های جهانی

بزرگ‌ترین میدان خشکبار خاورمیانه در خوی قرار دارد که تخمه‌های آجیلی آفتابگردان و کدوی کشور را تأمین می‌کند.

بازار بورس تخمه آفتابگردان در انتظار بازار‌های جهانیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز آذربایجان غربی،در حال حاضر آذربایجان غربی با سطح زیر بیش از ۴۸ هزار هکتار قطب تولید تخمه‌های آجیلی آفتابگردان و کدو به شمار این محصول بیشتر در شهرستان‌های خوی، ارومیه، سلماس و چایپاره تولید می‌شود.

در این بین شهرستان خوی با تولید ۴۰ درصد و توزیع بیش از ۷۰ درصد تخمه‌های آجیلی در صدر تولیدکنندگان کشور قرار گرفته و وجود اراضی کشاورزی مرغوب و مستعد و بالا بودن تقاضا در بازار، کشت آسان و داشتن امکان کشت دوم از مهم‌ترین علل رونق کشت دانه‌های آجیلی در خوی است.

وجود بزرگترین میدان خشکبار به‌خصوص تخمه‌های آجیلی در خاورمیانه و به ویژه غرب آسیا و تنها بازار بورس محصولات دانه‌های آفتابگردان و کدو آجیلی کشور در خوی بیانگر نقش مهم و سهم بالای این شهرستان در تولید این محصول است.

امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوی در گفت و گو با خبرگزاری صداوسیما می گوید:در این شهرستان بیش از 38 هزار هکتار اراضی زیر کشت دانه های آجیلی کدو و آفتابگردان رفته است.

بازار بورس تخمه آفتابگردان در انتظار بازار‌های جهانیامینی ادامه می دهد:از این تعداد 15 هزار هکتار زیر کشت تخمه آفتابگردان و 13 هزار هکتار زیر کشت تخمه کدوی آجیلی رفته است که پیش بینی می شود امسال نزدیک به 38 هزار تن تخمه آجیلی برداشت شود.

مردانی رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی شهرستان خوی نیز می گوید: ارقام دانه های آفتابگردان کشت شده در استان به ویژه شهرستان خوی قلمی، دورسفید ، شمشیری و پسته ای و اقلام کدو مشهدی، گوشتی، همدانی و قلمی و سایر ارقام محلی است.

همزمان با برداشت محصول ،بازار دانه های روغنی آجیلی آفتابگردان در خوی داغ و چرخ کارگاه های فرآوری هم شتاب می گیرد.

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی شهرستان خوی می گوید: بازار بورس تخمه های آجیلی با ۳۰۰ غرفه و ۱۰۰ واحد فرآوری و با اشتغالزایی به سه هزار نفر بصورت مستقیم در شهرستان خوی فعال است.

هر سال در هنگام برداشت ، قیمت محصول و بازگشت سرمایه تنها دغدغه کشاورزان و خانواده های آنان است.

مردانی با بیان اینکه کشاورزان این بخش نیز همانند کشاورزان سایر محصولات کشاورزی با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند ، افزود: از جمله مشکلات کشاورزان استان برای کشت تخمه آفتابگردان و کدو آجیلی، نبود ارقام اصلاح شده و کشت ارقام بومی و محلی ، نبود برنامه برای صادرات مازاد بر نیاز محصولات، نبود کارگاه و کارخانجات نوین بسته‌بندی و مقاومت کم به افات و امراض است.

بازار بورس تخمه آفتابگردان در انتظار بازار‌های جهانیمردانی ادامه می دهد:در سالیان گذشته ورود دانه‌های آجیلی آفتابگردان و کدو از خارج تا حدوی کشاورزان منطقه را در فروش محصول با مشکل مواجه ساخته است که بازنگری در تعرفه واردات این محصولات و تفکیک آنها از دانه‌های روغنی آفتابگردان و کدو ضروری به نظر می‌رسد.

عبداللهی یکی از کشاورزان شهرستان خوی با اشاره به واردات تخمه آجیلی بی کیفیت از کشورهای همسایه می گوید: از مسئولان درخواست داریم که از واردات بی رویه این محصول جلوگیری کنند و از طرفی صادارت این محصول را شروع کنند.

این کشاورز خویی ادامه داد:قیمت تخمه کیلویی برای کشاورز 20 هزار تومان هست که با این هزینه های بالای کاشت، داشت و برداشت اصلا به صرفه نیست.

موسی نژاد دیگر کشاورز خویی با تاکید بر اینکه با صادرات این محصولصدها میلیون دلار ارز وارد کشور می‌شود، اظهار کرد: کشاوزان مظلوم انتظار افزایش صادرات را دارند نه اینکه هر سال شاهد پایمال شدن دست رنجشان باشند.

او ادامه داد: امیدواریم با تصمیم گیری صحیح  مسئولان در سال جاری شاهد افزایش صادرات این محصولات به دلیل کیفیت بسیار مطلوب آن نسبت به سال‌های گذشته باشیم.

رضایی پور یکی ازغرفه داران بازار بورس تخمه‌های آجیلی نیز می گوید: دولت باید واردات غیرضروری این محصولات متوقف کند تا محصول با کیفیت تولیدی کشاورزان ایرانی به قیمت واقعی خود به فروش رود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی نیز با بیان اینکه این استان رکوردار تولید تخم کدو و آفتابگردان آجیلی در کشور است، گفت: بیش از ۱۵ هزار خانوار روستایی و شهری در استان به صورت مستقیم از طریق کشت و فروش تخم کدو و آفتابگردان آجیلی امرار معاش می‌کنند.

رسول جلیلی افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال ۳۹ هزار تن تخم آفتابگردان آجیلی ازسطح ۲۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول و ۲۰ هزار تن تخم کدو آجیلی از ۲۴ هزار هکتار از مزارع استان برداشت شود.

بازار بورس تخمه آفتابگردان در انتظار بازار‌های جهانیجلیلی تصریح کرد: وجود بزرگترین میدان تخمه و خشکبار خاورمیانه در خوی نشان از اهمیت این شهرستان در تولید و صادرات تخمه‌های آفتابگردان و کدو در استان را دارد و بیش از ۸۵ درصد سطح زیر کشت و تولید این محصولات به ترتیب در شهرستان‌های خوی، چایپاره، نقده، سلماس، ارومیه و شوط است.

پیش بینی تولید ۵۹ هزار تن تخم کدوی آجیلی و آفتابگردان از مزارع استان

وی اضافه کرد: سطح زیر کشت و تولید تخم کدو و آفتابگردان در سال زراعی امسال نسبت به سال گذشته با ۱۰ درصد افزایش روبرو بوده و پیش‌بینی می‌شود ۵۹ هزار تن تخم کدوی آجیلی و آفتابگردان از مزارع استان برداشت شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: اقلام دانه‌های آفتابگردان کشت شده در استان قلمی، دورسفید، شمشیری و پسته‌ای و اقلام کدو مشهدی، گوشتی، همدانی و قلمی و سایر ارقام محلی است.

این مسئول افزود: بزرگ‌ترین بازار بورس دانه‌های آجیلی آفتابگردان و کدو کشور در حال حاضر در آذربایجان غربی و شهرستان خوی فعالیت دارد و در حال حاضر قیمت فروش تخم آفتابگردان آجیلی در بازار مصرف، ما بین ۱۲ تا ۳۰ هزار تومان و قیمت تخم کدوآجیلی در حدود ۴۸ تا ۵۵ هزار تومان است.

وی خاطر نشان کرد: ۱۲ هزارو ۹۰۰ تن آفتابگردان آجیلی و ۴ هزار و ۳۰۰ تن کدو آجیلی به طور متوسط مصرف استانی بوده و مازاد تولید آن به بسیاری از استان‌های کشور و برخی کشور‌های همسایه و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

وی به مشکلات کشاورزان منطقه در کشت این محصول اشاره کرد و گفت: از جمله مشکلات کشاورزان استان برای کشت تخمه آفتابگردان و کدو آجیلی، نبود ارقام اصلاح شده، نبود برنامه برای صادرات مازاد بر نیاز محصولات، نبود کارگاه و کارخانجات نوین بسته‌بندی و مقاومت کم به افات و امراض است.

با توجه به اینکه بازار بورس تخمه‌های آجیلی خوی عمده اشتغال مردم خوی را تشکیل می‌دهد، توجه مسئولان به مشکلات صنفی آنان و یافتن راه حلی مناسب نه تنها موجب رونق مجدد صادرات این محصولات می‌شود بلکه از تعطیلی و رکود بازار بورس این محصولات در خوی و بیکار شدن هزاران کارگر، تاجر و افراد فعال در این بخش جلوگیری می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در تهران
نجات روباه آسیب‌دیده در چالدران
تأکید دبیر ستاد تسهیل کشور بر الزامی بودن اجرای مصوبات استانی
دیدار با خانواده شهید شفیعی در اصفهان
بررسی موانع پیش‌روی توسعه استان دردیدار مسئولان کرمان با رئیس جمهور
شکارچیان غیرمجاز در ارومیه دستگیر شدند
اعلام برنامه مسابقات مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام حذفی فوتبال
کشف محموله بزرگ آرد و خوراک دام قاچاق در نهاوند
برداشت محصول لوبیا در شهرستان اقلید
راهپیمایی ۱۳ آبان در شهر‌های استان مرکزی
دادستان زرند: علت فوت دانش‌آموز زرندی در حال بررسی است
اجرای بیش از ۵۸ کیلومتر آسفالت راه روستایی در شهرستان ارومیه
تکمیل ۲۰ واحد ویلایی نهضت ملی مسکن در گرمی مغان
آغاز ثبت نام وام‌های تحصیلی دانشجویی از شنبه آینده
سرمربی الوحدات اردن: تا آخرین لحظه امیدواریم
نگاهی به چند فیلم آماده پخش از سیما
دو نشان طلا، ارمغان روژان دلیر از مسابقات کاراته قهرمانی کشور
از شعار آزادی یک زن تا کشتار زنان سودان
خودرو‌های شخصی پیشتاز تخلفات جاده‌ای آذربایجان‌غربی در مهرماه
سلاح امروز استکبار از گلوله به رسانه تبدیل شده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)