• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۸۳۳۰۸
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰
اجتماعی » حقوقی و قضایی

رسانه‌ها یاور سازمان بازرسی باشند

رئیس سازمان بازرسی کل: فعالان رسانه به‌عنوان گزارشگران فساد، بازرسان افتخاری و کمک‌کار سازمان بازرسی می‌توانند نقش چشمگیری در پیشبرد اهداف داشته باشند.

رسانه‌ها یاور سازمان بازرسی باشندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن درویشیان در جمع مدیران رسانه‌ها با اشاره به مقوله اطلاع‌رسانی در سلامت نظام اداری و مبارزه با فسادبا اشاره به دوره تحولی قوه‌قضاییه تصریح کرد: در این دوره رویکرد‌های متفاوتی نسبت به گذشته داریم. ازاین‌رو سند تحول سازمان بر اساس منویات مقام معظم رهبری، پیوست حکم رییس قوه‌قضاییه برای بنده تنظیم‌شده است.
وی افزود: یکی از رویکرد‌های تحولی سازمان بازرسی، نظارت‌های راهبردی، مسئله محوری و شناسایی مسائل و مشکلات کلان کشور است. برخی از اقدامات سازمان در سال جاری بر اساس این رویکرد، برنامه‌ریزی‌شده و در حال اصلاح اساسی ساختار برنامه‌ریزی سازمان برای سال آینده هستیم.
عضو شورای‌عالی قوه‌قضاییه تصریح کرد: تلاش برای ارتقای سلامت اداری، پیشگیری و مقابله با سوء‌جریانات مالی و اداری یکی دیگر از رویکرد‌های تحولی سازمان بازرسی است. ما معتقدیم هزینه اصلاح و اقدامات پیش‌دستانه و پیشگیرانه کمتر از بازرسی است و در جهت صیانت از نیروی انسانی کشور مؤثرتر است. به اعتقاد ما مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی، سرمایه‌های ملی هستند که باید از آن‌ها صیانت کرد و پیشگیری از انحراف قانون و مقررات و اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخش به مدیران، اصلی‌ترین راه برای حفظ این سرمایه است.
حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان خاطرنشان کرد: رویکرد تحولی دیگر سازمان، شناسایی گلوگاه‌های فساد و بستر‌های فسادزا است که ممکن است بخشی از آن مربوط به قوانین باشد. به همین جهت پیگیر تعامل جدی با مجلس شورای اسلامی با هدف شناسایی قوانین دارای اشکال یا خلأ‌های قانونی که بعضاً موجب فساد می‌شود، هستیم. در این راستا اولین بسته پیشنهادی اصلاح برخی از قوانین در حال نهایی شدن و تقدیم به مجلس شورای اسلامی است.
وی رویکرد دیگر سازمان بازرسی را توجه به ترک فعل‌ها دانست و گفت: مسئولین و مدیران نباید تصور کنند که فقط نسبت به اقداماتی که انجام‌شده، نظارت می‌شود.
رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به برنامه سازمان برای تقویت نظارت همگانی گفت: یکی از رویکرد‌های سازمان بازرسی در دوره جدید، بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های کشور مانند بازرسان افتخاری، تشکل‌های مردم‌نهاد، اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌های معتبر است که در این جهت با ۹ پژوهشکده معتبر مذاکره شده و با برخی درباره شناسایی مشکلات کلان و اصلی کشور تفاهم‌نامه منعقد کرده‌ایم.
وی درباره استفاده از ظرفیت‌های نو و نظارت‌های الکترونیکی افزود: به اعتقاد ما شیوه‌های سنتی و روش‌های گذشته در اعمال نظارت کافی نیست و با توجه به گستردگی دستگاه‌های اداری، سامانه‌ای شدن فعالیت دستگاه‌های اداری کشور، حتماً باید به سمت نظارت الکترونیکی برویم. با برخی سامانه‌های دستگاه‌های اجرایی ارتباط برقرار کرده‌ایم و برخی دیگر هم در دستور کار قرار دارد. یکی از اولویت‌های ما پیگیری و اجرای سامانه‌های دستگاه‌های اجرایی مانند سامانه تجارت است که در شفافیت عملکرد دستگاه‌های اجرایی حائز اهمیت است.
درویشیان با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور شرایط و وضعیت کشور را به دقت رصد می‌کند گفت: در شرایط کنونی کشور دو کارگروه ویژه در سازمان بازرسی‌کل کشور تشکیل‌شده است. کارگروه امنیت اقتصادی که موضوعات کلان کشور مانند ارز، بورس و مسائل بانکی و اقتصادی را با همکاری و هماهنگی همه بخش‌های سازمان پیگیری می‌کند و تا امروز نتایج خوبی حاصل‌شده است. همچنین کارگروه امنیت فرهنگی در سازمان بازرسی تشکیل‌شده است. چرا که اعتقاد ما بر این است که مسائل فرهنگی در گذشته مورد غفلت قرار گرفته است. موضوعاتی مانند فضای مجازی، جمعیت و سند ۲۰۳۰ که بار‌ها مورد گلایه مقام معظم رهبری قرارگرفته است و بعضاً اهمیت آنان از مسائل اقتصادی بیشتر است، در دستور کار این کارگروه قرار دارد.
وی با اشاره به برنامه‌های سازمان بازرسی در حمایت از تولید در شرایط تحریم گفت: یکی از اولویت‌های سازمان بازرسی، حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری است؛ به‌ویژه در سال جاری که سال جهش تولید نام‌گذاری شده است. از برنامه‌های مهم همکاران سازمان در سراسر کشور، پیگیری و رفع موانع و مشکلات واحد‌های تولیدی است.
عضو شورای عالی قوه‌قضاییه در ادامه به چالش‌های پیش روی سازمان بازرسی اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌های سازمان بازرسی ضرورت تقویت قانون سازمان و افزایش ضمانت اجرایی این قانون است. سازمان بازرسی کل کشور یک دستگاه نظارتی است و بعد از آسیب‌شناسی و بازرسی از دستگاه‌ها، گزارشی شامل پیشنهاد‌های کاربردی به دستگاه‌ها ارسال می‌کند و لازم است ضمانت‌های اجرایی قوی‌تری برای اجرای پیشنهاد‌های سازمان در قانون دیده شود که با تعدادی از نمایندگان مجلس در این خصوص مذاکراتی شده است.
درویشیان تصریح کرد: ما در سازمان بازرسی کل کشور مصمم هستیم به یاری پروردگار متعال و همیاری مردم عزیز به‌ویژه شما که رصد کننده وضعیت کشور هستید و می‌توانید کمک و یاور بسیار خوبی برای سازمان باشید، بتوانیم از عهده مسئولیت و مأموریتی که امروز متفاوت از گذشته روی دوش ما نهاده شده بربیاییم.
در ادامه این نشست مدیرکل اخبار داخلی خبرگزاری صداوسیما، قائم‌مقام شبکه خبر، سردبیر خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، قائم‌مقام خبرگزاری فارس، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا، مدیرعامل خبرگزاری ایسنا، مدیرعامل خبرگزاری تسنیم، مدیرمسئول روزنامه و مدیرعامل موسسه ایران، مدیرمسئول روزنامه شرق، مدیرمسئول روزنامه جام جم، سردبیر سایت خبری مشرق، مدیرعامل خبرگزاری مهر و مدیرمسئول روزنامه تهران تایمز، مدیرعامل خبرگزاری ایلنا، مدیرعامل خبرگزاری میزان، سردبیر خبرگزاری دانشجو، سردبیر خبرگزاری ایکنا، قائم‌مقام مرکز رسانه قوه‌قضاییه، مدیر دفتر تهران روزنامه قدس، مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان، مدیرمسئول روزنامه صبح نو، سردبیر شبکه اطلاع‌رسانی دانا، قائم‌مقام موسسه تبیان، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات و مدیرعامل خبرگزاری ایسکانیوز دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود را درباره عملکرد و برنامه‌های سازمان بازرسی در دوره تحولی مطرح کردند. همچنین برخی از مدیران مسئول رسانه‌های حاضر برای تأثیرگذاری بیشتر سازمان بازرسی کل کشور در مسائل روز جامعه پیشنهاد‌ها و راهکار‌هایی ارائه کردند.
اطلاع رسانی وسیع و بروز از اقدامات سازمان، حمایت از گزارشگران فساد، برخورد قاطع با مدیران متخلف، تعامل وسیع با رسانه‌ها به عنوان بازوان عملیاتی سازمان در افکار عمومی و کسب اطلاع از آخرین دستاورد‌های سازمان در مبارزه با فساد از جمله مباحث مطرح شده توسط مدیران رسانه‌ها در این نشست بود.
در پایان این مراسم حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان ضمن استقبال از پیشنهاد‌های مدیران مسئول رسانه‌ها از رسانه‌ها خواست تا از طریق سامانه گزارشگران فساد سازمان بازرسی کل کشور که چندی قبل با شعار «هر ایرانی یک ناظر» رونمایی شد، به شناسایی بستر‌های فساد کمک کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت احداث کمپ ترک اعتیاد در بستان‌آباد
کشف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آبادِ هرمزگان
گسترش همکاری ها بین آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان
ایران جان، مقوم انسجام و امید ملی
هشدار نارنجی تشدید گردوخاک با منشا عراقی در خوزستان
نظارت هوشمند در جاده‌های سیستان و بلوچستان تقویت می‌شود
اختصاص ۲ آمبولانس پیشرفته به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
اعتبار امروز تبریز ریشه در هویت تاریخی آن دارد
بارش پراکنده باران در سمنان
هم‌اندیشی فرمانده سپاه خوزستان با قضات بسیجی؛ قدردانی از همراهی دستگاه قضا در مأموریت‌ها
لزوم رعایت توصیه‌های ایمنی هنگام استفاده از شوینده‌ها
اضافه شدن یک دستگاه آمبولانس به ناوگان نقلیه بیمارستان بزرگ دزفول
برخورد دستگاه قضایی خوزستان با فساد در طرح‌های فاضلاب
بسته خبر‌های کوتاه ۵ اسفند چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
واگذاری زمین باید باتوجه به ملاحظات زیست محیطی انجام شود
توسعه فیبرنوری گامی به سوی ارتقای زیرساخت شبکه ارتباطی خوزستان
اوقات شرعی اهواز، ۶ اسفند ۱۴۰۴
ممنوعیت تردد شناور‌های خودروبر از بنادر چارک و آفتاب به کیش، فردا از ساعت ۱۳
اجرای طرح آسفالت معابر شهر دوگنبدان
درخشش تیم موی تای بانوان زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
ثریا آقایی به کشور بازگشت
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
شهادت خلبان و کمک خلبان در درچه خمینی شهر
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
پیش بینی خیزش گردوخاک محلی در خوزستان
شیفت عصر مدارس مازندران فردا چهارشنبه تعطیل شد/ فعالیت ادارات تا ۱۲ ظهر
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)