• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۴۸۲۵۳
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۷
اجتماعی » حقوقی و قضایی

پیش‌نویس لایحه حمایت از گزارشگران فساد نهایی می‌شود

رئیس اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه‌قضاییه: نسخه نهایی پیش‌نویس لایحه حمایت از گزارشگران فساد تا پایان تابستان سال جاری آماده و به جامعه حقوقی کشور ارائه می‌شود.

پیش‌نویس لایحه حمایت از گزارشگران فساد نهایی می‌شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای مرتضی خمسه، ضمن گرامیداشت هفته قوه‌قضاییه و یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به ویژه شهید بهشتی، به بیان برخی از اقدامات مهم اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه قضاییه پرداخت و اظهار کرد: با شکل‌گیری تحول قضایی، در پژوهشگاه قوه‌قضاییه بحث کاربردی‌سازی پژوهش‌ها به نحو موثر و جدی مورد پیگیری واقع شدکه یکی از ابعاد مهم این امر تبدیل پژوهش‌ها به قوانین، مقررات و اسناد حقوقی است.
وی افزود: در واقع اداره قوانین و مقررات در پژوهشگاه قوه قضاییه شکل گرفت تا پژوهش‌های حقوقی و قضایی به مرحله پیش نویس قوانین و مقررات تبدیل شود و با پیگیری‌های لازم در نهاد‌های تصویب کننده، به مرحله اجرا برسد.
رئیس اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه قضاییه یکی از مهمترین اقدامات این اداره در کاربردی‌سازی پژوهش‌ها را ارائه راهکار جدید برای تعدیل اقساط بدهکاران مهریه خواند و گفت: با توجه به نوسانات نرخ ارز و افزایش قیمت طلا و سکه در سال گذشته و کاهش درآمد‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، افرادی اقساط مهریه پرداخت می‌کردند دچار مشکل شدند.
آقای خمسه افزود: در همین زمینه و به منظور حل مشکلات بوجود آمده، با همفکری متخصصان و پژوهشگران در پژوهشگاه قوه قضاییه، راهکاری به منظور اصلاح قانون به مجلس شورای اسلامی و کمیسیون قضایی ارائه و پیشنهاد شد که با استقبال مواجه و در فرآیند تصویب قرار گرفت.
به گفته رئیس اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه‌قضاییه، پیشنهاد و راهکار ارائه شده به منظور اصلاح قانون در رابطه با تعدیل اقساط بدهکاران مهریه، در آینده نزدیک در اولویت و دستور جلسه صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و تصویب می‌شود.
آقای خمسه با اشاره به اینکه اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه‌قضاییه علاوه بر کاربردی سازی پژوهش‌ها، نقش و حضور فعال در عرصه قانون‌گذاری را در دستور کار قرار داده است بیان کرد: در این راستا، طرح‌ها و لوایح قضایی که در آستانه تبدیل به قانون هستند، از سوی اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه قضاییه به صورت کاملا تخصصی علمی مورد کارشناسی قرار می‌گیرند.
این مقام مسئول در پژوهشگاه قوه قضاییه افزود: در واقع اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه قضاییه تلاش کرده به صورت کاملا فعالانه و بر مبنای اقتضائات دستگاه قضایی، در به سرانجام رسیدن طرح‌ها و لوایح قضایی حضور داشته باشد تا شاهد تصویب قوانین منسجم‌تری باشیم.
خمسه به تشکیل کارگروه‌های مشترک مختلف با نهاد‌هایی همچون مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و برخی نهاد‌های مدنی در حوزه خانواده اشاره کرد و گفت: هدف از تشکیل این کارگروه‌ها رسیدن به قوانین منسجمِ مبتنی بر پژوهش و کار کارشناسی است.
رئیس اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه قضاییه ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی دستگاه قضایی این است که قوانین قدیمی و کهنه به روز نشدند و شاهد وجود قوانینی هستیم که ناسخ و منسوخ آن‌ها مشخص نیست. وجود چنین قوانینی راه را برای فرار و دور زدن قانون از سوی افراد سوء استفاده‌گر را باز می‌کند. در واقع اگر در حوزه قوانین از جمله تنقیح قوانین و بروزرسانی و اصلاح آن‌ها با نگاه عالمانه و پژوهشی قوانین عمل کنیم و قوانین جامع و قابل اجرا به تصویب برسانیم، شاهد کاهش بار دستگاه قضا و اطاله دادرسی و ورودی پرونده‌ها خواهیم بود.
وی با اشاره به اطاله دادرسی به عنوان یکی از مشکلات ریشه‌ای دستگاه قضایی گفت: به طور قطع و یقین این مشکل را می‌توان با رویکرد پژوهشی حل کرد.
آقای خمسه پژوهشگاه قوه‌قضاییه را مغز متفکر و بال رها برای قوه‌قضاییه است خواند و افزود: قوه‌قضاییه با روزمرگی متعددی مواجه است و پرونده‌ها و رسیدگی به آن‌ها و بازرسی‌ها به صورت طبیعی آن را دچار افت می‌‎کند که امکان تفکر عالمانه در خصوص مشکلات کشور را ندارد بنابراین پژوهشگاه قوه‌قضاییه مجموعه اندیشگاهی است که می‌تواند با فراق بال با یک کار عالمانه، مشکلات را رصد و راهکار پیشنهاد دهد و با رویکرد آینده پژوهی مشکلات آینده مانند رمز ارز‌ها و هوش مصنوعی را نیز برطرف کند.
رئیس اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه قضاییه یکی از کلان پروژه‌های این اداره را بحث حمایت از گزارشگران فساد خواند و گفت: در این حوزه تدوین کار‌های پژوهشی با مطالعات فقهی و تطبیقی و اسناد نظام حقوقی داخلی همراه بود که این امر با بهره‌گیری از صاحبنظران، وکلا، اساتید و قضات برجسته دستگاه قضایی به متن پیش‌نویس لایحه حمایت از گزارشگران فساد رسید که این متن در حال کار کارشناسی است تا نسخه نهایی تنظیم شود.
به گفته خمسه نسخه نهایی پیش‌نویس لایحه حمایت از گزارشگران فساد تا پایان تابستان آماده و به جامعه حقوقی کشور ارائه می‌شود.
وی ابراز امیدواری کرد در دوران تحول شاهد بالندگی قوه‌قضاییه برای خدمت رسانی به مردم باشیم که البته با حضور نیرو‌های جوان در پژوهشگاه قوه‌قضاییه این هدف دور از دسترس نخواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شناخت درست دشمن و تقویت قدرت رسانه‌ای لازمه مقابله با سلطه‌طلبی استکبار است
اجرای طرح بنزین سه نرخی در خوزستان
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
آغاز اجرایی شدن طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد
فعالیت ۱۴۷ واحد گلخانه‌ای در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آذر ۱۴۰۴
باران آمد، قزل اوزن جان گرفت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)