• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۸۹۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

سیستم ایمنی با اهدای پلاسما ضعیف نمی‌شود

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: با اهدای پلاسما، سیستم ایمنی پایین نخواهد آمد، چون آنتی‌بادی به صورت مداوم در بدن ساخته می‌شود.

سیستم ایمنی با اهدای پلاسما ضعیف نمی‌شودبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون در مورد وضعیت اهدای خون در کشور گفت: در ۷ ماه امسال یک میلیون و ۳۷۶ هزار و ۲۹۳ نفر برای اهدای خون در سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد مراجعه ۱۰ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۱۰۶ واحد خون اهدا شده است و از این تعداد ۱۶۳ هزار و ۳۹۶ نفر برای نخستین بار برای اهدای خون مراجعه کردند.
وی ادامه داد: از یکم فروردین تا پایان مهر امسال بیشترین میزان خون اهدایی در کشور مربوط به استان‌های تهران، فارس، خراسان رضوی، اصفهان و مازندران بوده است و ۱۵ درصد خون اهدایی در کشور مربوط به استان تهران است.
سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه در ۷ ماه امسال بانوان استان خراسان جنوبی، کردستان، لرستان، سیستان و بلوچستان اقبال بیشتری به اهدای خون داشتند، افزود: شاخص اهدای خون بانوان در خراسان جنوبی ۸ درصد بوده است، در حالی که میانگین شاخص اهدای خون بانوان در کشور ۵ درصد است.
آقای دکتر حاجی بیگی ادامه داد: در ۷ ماه امسال یک میلیون و ۹۰۶ هزار واحد خون و فرآورده‌های آن شامل گلبول قرمز فشرده شده پلاسما و پلاکت به مراکز درمانی و بیمارستانی سراسرکشور توزیع شده است که از این تعداد ۴۰۰ هزار واحد مربوط به استان تهران بوده است، تهران بزرگترین مصرف‌کننده خون و فرآورده آن در کشور است.
وی گفت: استان تهران دارای ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی کشور است که ۳۴ درصد از اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی+O هستند که فراوان‌ترین گروه خونی کشور است. یک درصد از اهداکنندگان خون کشور دارای گروه خونی AB- هستند و به عنوان کمیاب‌ترین گروه خونی در کشور محسوب می‌شوند.
سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: همچنین ۹۰ درصد اهداکنندگان خون کشور دارای گروه خونی مثبت و تنها ده درصد از اهداکنندگان دارای گروه خونی منفی هستند و از یکم اردیبهشت تا آبان حدود ۱۲ هزار نفر جهت اهدای پلاسما به ۲۵ مرکز انتقال خون در سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد ۱۰ هزار واحد پلاسما اهدا شده است.
وی با اشاره به بیشترین اهدایی استان‌ها گفت: بیشترین مراجعه بهبود یافتگان کووید ۱۹ برای اهدای پلاسما مربوط به استان‌های تهران، اصفهان، خوزستان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی و مازندران بوده است. با توجه به آمار بالای بهبود یافتگان کرونا در کشور تنها ۲ درصد از این افراد برای اهدای پلاسما مراجعه کرده‌اند و استان‌های، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و کردستان فاقد مراکز پلاسماگیری هستند.
آقای دکتر حاجی بیگی با اشاره به اینکه کرونا ربطی به اهدای خون و انتقال خون ندارد، ادامه داد:، چون کرونا یک بیماری تنفسی است و کلیه شیوه نامه‌های بهداشتی در مراکز اهدای خون رعایت می‌شود و با اهدای پلاسما، سیستم ایمنی پایین نخواهد آمد، به این دلیل که آنتی‌بادی به صورت مداوم در بدن ساخته می‌شود.
وی افزود: متأسفانه در کشور ما از ابتدای شروع طرح جمع‌آوری پلاسمای بهبودیافتگان تنها ۲ درصد مردم برای اهدای پلاسما مراجعه کرده‌اند که آمار بسیار پایینی است.
سخنگوی سازمان انتقال خون بیان کرد: بهبود یافتگان باید ۲۸ روز بعد از بهبودی برای شکرانه سلامت به مراکز انتقال خون برای اهدای پلاسما مراجعه کنند و عزیزانی که دارای گروه خونی+A و +AB هستند اقبال بیشتری به اهدای پلاسما داشته باشند، اما اکنون به تمامی گروه‌های خونی نیاز داریم که می‌توانند در تهران به خیابان وصال شیرازی، اداره کل انتقال خون استان تهران مراجعه کنند و توجه داشته باشند که بهترین وقت برای اهدای پلاسما در سه ماه اول پس از بهبودی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شورا‌ها یکی از ارکان مشارکت مردم در سرنوشت خودشان است
برگزاری جشنواره استانی آذردخت در تبریز
اجرای طرح آبخیز داری زیدشت طالقان
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
ضرورت آمادگی مدیریت شهری قبل از آغاز بارش‌ها
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل ارومیه گامی به سوی شهری پایدار و توسعه‌یافته
کاهش ۶۷ درصدی ورودی سد‌های آذربایجان‌غربی
تقدیر از همکاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌غربی در انعکاس فعالیت‌های بخش کشاورزی
جهاد کشاورزی مدافع حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است
بررسی هشت پرونده شورای اصلاحات ارضی در آذربایجان غربی
هم‌افزایی رسانه‌ای برای آگاهی‌بخشی عمومی از پروژه‌های راه و شهرسازی 
به زودی لایحه حذف معافیت های مالیاتی تقدیم مجلس می شود
عزم راسخ گروه جهادی شهدای سهرورد برای آبادانی
نمایشگاه قهوه ایران؛ از کارگاه‌های تخصصی تا دهکده برشته‌کاران
ایران‌مال میزبان برند‌های جهانی قهوه؛ سومین نمایشگاه بین‌المللی قهوه آغاز شد
عطر قهوه در ایران‌مال پیچید؛ آغاز جشن قهوه‌دوستان ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ آبان ۱۴۰۴
لزوم هم‌افزایی سطوح جامعه در سیاست بازآفرینی شهری
اعزام کاروان راهیان نور دانش‌آموزان عجب‌شیر به مناطق عملیاتی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)