• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۹۰۸۸۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴
اقتصادی » صنعت

روند مثبت رشد صادرات در همه کالاهای غیرنفتی

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: روند رشد صادرات در همه کالا‌های غیرنفتی، آهنگ مثبتی دارد و با گشایش و تسهیل روش‌های بازگشت ارز صادرات به چرخه اقتصادی کشور، این روند مثبت، استمرار خواهد یافت.

روند مثبت رشد صادرات در همه کالاهای غیرنفتیبه گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از وزارت صمت؛ آقای حمید زادبوم در نخستین جلسه کمیته پایش تجارت خارجی کشور افزود: تسهیل فرآیند واردات در مقابل صادرات برای تسریع در بازگشت ارز صادرات به چرخه اقتصادی کشور اقدام مهمی بود که با پیگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تصویب شد.

وی اضافه کرد: سیاست فراوانی ارز صادرات غیرنفتی، منجر به واقعی شدن نرخ ارز و تسهیل روند تامین مواد اولیه واحد‌های تولیدی خواهد شد و با توجه به اهمیت حوزه تجارت خارجی به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد ملی، پایش مستمر وضعیت تجارت خارجی کشور ضرورت دارد.
 
زادبوم بر حضور موثر و مستمر دستگاه‌های اجرایی مهم در سطوح تصمیم‌گیری در جلسات کمیته پایش تجارت خارجی کشور به منظور رصد مستمر وضعیت این حوزه تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت این بخش برای رونق بخشیدن به شاخص‌های مهم اقتصاد ملی، همگرایی صادرات و واردات و توازن این دو حوزه به تامین به موقع نیاز‌های کشور و رشد صادرات کمک خواهد کرد.

لزوم اولویت کمک به توسعه صادرات 

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: فراوانی و تامین به موقع کالا‌های مورد نیاز کشور در سطح واحد‌های تولیدی و مصارف مردم نیازمند فراوانی ارز صادرات غیرنفتی است؛ لذا کمک به توسعه صادرات باید در اولویت کشور و همه دستگاه‌های دست‌اندرکار باشد.
 
دبیر شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با تاکید بر توسعه صادرات غیرنفتی به ۱۷ کشور هدف اولویت‌دار گفت: مجموع صادرات غیرنفتی به ۱۷ کشور هدف در شش ماهه سال جاری بیش از ۱۲ میلیارد دلار بوده است.
 
وی به رشد صادرات کالا‌های غیرنفتی به اوراسیا طی دوره ۱۰ ماهه از آبان‌ماه ۹۸ لغایت پایان مردادماه سال جاری اشاره کرد و افزود: صادرات به پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در اقلام ترجیحی تا پایان مردادماه سال جاری نسبت به مدت مشابه گذشته رشد ۶۵ درصدی داشته است.

پیگیری ساختار موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران تأکید کرد: باید ساختار موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای اجرای سیاست تجاری برد- برد کشورمان با اتحادیه مذکور و توسعه مناسبات تجاری در راستای اهداف پیش‌بینی شده، پیگیری شود.
 
زادبوم، ارتقای ارزش افزوده صادرات در حوزه تولید به طور کلان و واحد‌های تولیدی به صورت عملیاتی را نیازمند بسترسازی مناسب دانست و گفت: تولید صادرات‌محور و رقابت‌پذیر باید اولویت بخش تولید در حوزه‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی باشد.
 
وی افزود: طبق آمار تجمیعی رفع تعهدات ارزی از ۲۲ فرودین ماه سال ۹۷، حدود ۹۲ درصد تعهدات ارزی صادرات توسط واحد‌های تولیدی ایفا شده است.
 
زادبوم ادامه داد: براساس مصوبات جلسه مورخ ۲ تیرماه ۹۹ شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور و پیگیری‌های مکرر وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت ایران، گمرک ج. ا. ایران مکلف به ارائه به موقع و جامع آمار عملکرد تجارت خارجی کشور به سازمان توسعه تجارت ایران است.

تقویت و تجهیز لجستیک و ناوگان حمل محصولات کشاورزی

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: نوسانات سیاست‌های پولی و نقصان زیرساخت‌های تجاری در گمرکات مرزی و ناوگان حمل و نقل کشور از جمله مشکلات صادرات کالا‌های غیرنفتی به کشور‌های هدف به ویژه بازار‌های همسایه است و تقویت و تجهیز لجستیک و ناوگان حمل محصولات کشاورزی و تامین تجهیزات و ملزومات بسته‌بندی باعث کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده کالا‌ها خواهد شد.
 
وی افزود: فراوانی ارز صادرات غیرنفتی منجر به تقویت فرآیند تامین ارز واردات مواد اولیه و ترخیص کالا‌های دپوشده در گمرکات خواهد شد.
 
زادبوم با بیان اینکه توسعه صادرات غیرنفتی باید به عزم و وجدان ملی به ویژه دستگاه‌های دولتی در سطح کلان تبدیل شود گفت: تحریم‌های ناجوانمردانه آمریکا فرصت‌های بسیاری برای کشور به وجود آورده است؛ لذا باید با رفع چالش‌های داخلی به تحقق ارزآوری از این فرصت‌ها کمک شود و نقش دستگاه‌های دولتی ذی‌ربط در این جهت حائز اهمیت است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
بازپس‌گیری هزاران هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان
بازدید میدانی از روند تکمیل بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی سایت لاکان
اعزام بیش از ۳۰۰ زائر اولی از سیستان و بلوچستان به مشهد مقدس توسط کانون‌های خدمت رضوی استان
اشتیاق دختران دانش آموز در اعتکاف ماه رجب
اجرای طرح آموزش ایمنی مدارس حاشیه راه‌ها در جنوب سیستان و بلوچستان
همدلی مسئولان و بصیرت مردم، عامل اصلی امنیت سیستان و بلوچستان
آسمان سمنان غبارآلود می شود
اختصاص ۹۰۰ میلیارد ریال برای ارتقای زیرساخت انتقال خون سیستان و بلوچستان
ضرورت ساماندهی قیمتها برای ایجاد ثبات در بازار
آغاز عملیات اجرایی شهرک ۱۰ هزار واحدی گهرباران ساری
وقف ۱۳۰ میلیارد ریالی یک واحد تجاری ـ مسکونی در قائم شهر
نشست بررسی نقاط قوت و ضعف پسته
بسته خبر‌های کوتاه ۱۴ دی در یک نگاه
مساجد بافق پر از شوق و شور و حضور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از مردم و دولت منتخب ونزوئلا
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
تشییع پیکر زنده یاد بهرام بیضایی در آمریکا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)