پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت از افزایش آمار آزمایشهای کرونا در کشور به روزانه ۱۰۰ هزار آزمایش از روز سه شنبه با کمک شرکتهای دانش بنیان مرتبط با ستاد اجرایی حضرت امام (ره) خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سعید نمکی پس از نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران گفت: جلسه امروز دولت به دستور رئیس جمهور به موضوع مصوبات اخير ستاد ملی مقابله با کرونا پرداخت که مصوبات مهمی بود و پیشنهادهایی برای اعمال محدودیتها در سراسر کشور ارائه شد.
وی افزود: این محدودیتها با تقسیم بندی جدید زرد، نارنجی و قرمز است که در هر یک از آنها شاخصهایی تعیین شد که بزرگترین شاخص، تعداد بیماران ورودی به بیمارستان هاست.
آقای نمکی گفت: ورودیها به مراکز درمانی شامل بیماران تست مثبت (PCR) است که در کنار آنها امکان دارد تعدادی تست منفی هم باشند که علائم پاتولوژیک بیماری را داشته باشند.
وزیر بهداشت افزود: شاخصهایی را محاسبه و مقایسه کرده ایم با دورههای قبل و شهرها به مناطق زرد، قرمز و نارنجی تقسیم شدند که مناطق قرمز پرتنشترین و پرخطرترین، نارنجی حد وسط و زرد هم کم خطرترین است.
وی گفت: مقرر شد از این پس وزارت بهداشت در دوشنبههای هر هفته وضع شهرها را طبق این تقسیم بندی اعلام کند و طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرمودند ”این وزارتخانه مصادیق اعمال محدودیتها را تعیین و اعلام کند“ با اعضای حاضر در قرارگاه مقابله با کرونا و بقیه دستگاهها این کار را انجام دادیم.
آقای نمکی افزود: این موضوع با اقبال رئیس جمهور و اعضای ستاد مقابله با کرونا مواجه و مقرر شد مختصری درباره بعضی ابعادی که دیده نشده است تکمیلتر شود تا فردا در حضور رئیس جمهور تکمیل و ابلاغ شود.
وزیر بهداشت گفت: امروز رئیس جمهور این جلسه را برگزار و تمام اعضای دولت را مکلف کرد که در خصوص مصوبات مربوط به اعمال محدودیتها و نیز درباره طرح ملی غربالگری گستردهای که آماده کرده ایم، به ما کمک کند.
وی افزود: در این طرح که همزمان با اعمال محدودیتها در کل کشور اجرا خواهد شد ما باید بتوانیم علاوه بر آموزش همگانی و اقناع عمومی، بیماریابی با افزایش تعداد آزمایشهای کرونا را نیز اجرا کنیم.
افزایش شمار مراکز درمان سرپایی برای بیماران کرونایی
آقای نمکی همچنین از افزایش شمار مراکز درمان سرپایی برای بیماران کرونایی خبر داد و گفت: آزمایشهای کرونا را نیز از روزانه ۲۵ هزار آزمایش به ۴۰ هزار مورد افزایش دادیم و با ورود تست آزمایشهای آنتی ژن که توانستیم آن را به تولید انبوه داخلی برسانیم از پس فردا به روزانه ۱۰۰ هزار آزمایش افزایش خواهیم داد.
وزیر بهداشت افزود: آزمایشهای آنتی ژن بسیار سریع جواب است و میتوانیم در حدود ۲۵ دقیقه پاسخها را دریافت کنیم و به شکل گسترده برای تمام افراد پرخطر و به شکل محله و خانواده محور انجام دهیم.
وی همچنین از گسترش قرنطینه افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ با کمک وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با استفاده از ردیابی و سامانههای رصد و با زیرساخت در اختیار وزارت بهداشت در چارچوب پرونده الکترونیک سلامت خبر داد.
آقای نمکی گفت: با استفاده از این امکانات؛ افراد اعم از کسانی که در منزل قرنطینه میشوند یا کسانی که امکان قرنطینه در منزل را ندارند، اما برای آنان فضاهایی را در خارج از منزلشان آماده میکنیم، قرنطینه خواهند شد.
وی افزود: کارگران فصلی، افرادی که در حاشیه شهرها زندگی میکنند و کسانی را که در خانههای کوچک سکونت دارند و امکان قرنطینه کردن در آنجا نیست در مراکز مخصوص نگه میداریم و حمایت از آنان را نیز در دستورکار میگذاریم.
وزیر بهداشت؛ سازمانهای مردم نهاد، بسیج، هلال احمر، بسیج جامعه پزشکی، بهزیستی، خیران، بنیاد مستضعفان و جانبازان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و کمیته امداد امام (ره) را از نهادهایی برشمرد که وزارت بهداشت را در حمایت از بیماران کرونایی در دوره قرنطینه تحت پوشش قرار میدهند.
آقای نمکی همچنین از برنامه وزارت بهداشت برای افزایش شمار مراکز درمان سرپایی در کشور از ورود ۱۲۰۰ مرکز به ۵ هزار مرکز خبر داد و افزود: آزمایشهای مربوط به بیماری کرونا در این مراکز و نیز داروهای درمان این بیماری برای بیماران رایگان خواهد بود.
وی گفت: با هماهنگی سازمانهای بسیج و هلال احمر، افرادی که در خانهها، مسافرخانهها، هتلها و مهمان سراها قرنطینه میشوند با حضور تیمهای مراقبت سلامت به سرپرستی پزشکان تحت مراقبت قرار میگیرند.
وزیر بهداشت افزود: هر یک از این گروههای پزشکی به سرتیمی یک پزشک فعالیت میکند و در کنارشان پرستاران و مراقبان سلامت نیز حضور دارند.
آقای نمکی گفت: در درمان بیماران در مراکز بیمارستانی هم ترتیبی اتخاذ کردیم که با اجرای شیوه نامههای درمانی اکسیژن کافی نیز برای بیماران نیازمند تامین شود.
نیاز بیماران بستری در منزل را به اکسیژن، تأمین میکنیم
وی افزود: همچنین از محل کپسولهای اکسیژنی که خیران تامین کرده اند، نیاز بیماران کرونایی در منزل را که نیازی به بستری در بیمارستان ندارند، تامین میکنیم.
وزیر بهداشت گفت: امروز آقای رئیس جمهور توصیه کرد که همه نهادهای ذیربط برای اجرای کل این بسته مشارکت کنند وگرنه باز هم نقصهایی در اجرای کار خواهیم داشت.
آقای نمکی اظهار داشت: با اجرای این طرح مطمئنا تعداد بیماران شناسایی شده افزایش مییابد، اما تعداد مرگ و میرها به طور قطعی کاهش خواهد یافت.
وی افزود: ما این تجربه را در اسفند گذشته و اوایل فروردین امسال در کشورمان داشتیم به نحوی که توانستیم در کمتر از ۵۰ روز تعداد بیماران بستری را به یک پنجم و تعداد مرگ و میرها را به روزانه کمتر از ۴۰ نفر کاهش دهیم که این تجربه گران سنگی است.
آقای نمکی اضافه کرد: ما در آن دوره توانستیم با کمک دیگر دستگاهها ۷۸ میلیون شهروند را که پرونده الکترونیکی سلامت داشتند غربالگری کنیم و افراد مرتبط با آنان را تشخیص دهیم.
وزیر بهداشت گفت: در این مرحله نیز به شکل گستردهتر از مرحله قبل قرار است این کار را انجام دهیم و به ازای هر فرد مثبت، ۱۰ فرد دیگری را که با او تماس داشتند سریع شناسایی میکنیم و شناسایی سریع آنان اگر به موقع انجام شود حتما به مرحله خطرناک بستری نمیرسند و بار بیمارستانها کاهش مییابد.
وی افزود: این گونه تاب آوری نیروهای پرستار و پزشک بیشتر و مراقبت از بیماران دقیقتر میشود به همین نسبت مرگ و میرها کاهش مییابد.