• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۱۷۵۵۵
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ساخت دستگاه اندازه‌گیر تشعشعات هسته‌ای در کشور

محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید دستگاه اندازه گیری تشعشعات هسته‌ای شدند.

ساخت دستگاه اندازه‌گیر تشعشعات هسته‌ای در کشوربه گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، تجهیزات بسیاری در عرصه پزشکی هستند که از تجهیزات دارای پرتو‌های رادیواکتیو کارآمدی می‌گیرند. تشعشعات نشر یافته از این تجهیزات می‌تواند در طولانی مدت آسیب‌زا و حتی مرگ‌بار باشد. کارکنان بخش سلامت و درمان که به طور پیوسته با چنین تجهیزاتی سرو کار دارند باید به طور مداوم و دقیق، از حیث تماس و دریافت این تابش‌ها پایش و بررسی شود.
تا پیش از این سنجش میزان پرتو‌های رادیواکتیو با صرف زمان طولانی و دقتی نه چندان بالا انجام می‌شد، اما فناوری به کمک حل این چالش آمد و تجهیزات اندازه‌گیری تشعشعات پیشرفته که پاسخ را با دقتی بالا و در لحظه نمایش دهند به بازار آمد. این محصول اکنون توسط یک شرکت دانش بنیان با دقتی بالا و ویژگی قابل حمل بودن عرضه شده است.
آقای ایمان حضرت حسینی مدیرعامل این شرکت با اشاره به کارایی دوزیمتر‌ها در سنجش تشعشعات هسته‌ای گفت: این محصول در صنایع و به ویژه پزشکی کاربرد‌های بسیار زیادی دارد. بسیاری از تجهیزات پزشکی که به کار می‌رود تشعشعاتی دارند که برای حفظ سلامت پزشکان و کادر درمان لازم است میزان این تشعشعات به طور مداوم اندازه گیری و پایش شود.
این فعال فناور با بیان این‌که دستگاه دوزیمتر ارائه شده توسط این شرکت قابل حمل است و می‌تواند هر لحظه میزان تشعشعات را اندازه‌گیری کند، ادامه داد: دستگاه‌ها دوزیمتر به دو دسته فعال (Active) و غیرفعال (passive) تقسیم می‌شوند. دوزیمتر‌های اکتیو در همان لحظه میزان تشعشعات را به نمایش می‌گذارد. در حالی‌که دوزیمتر‌های پسیو با استفاده از عناصر حساس به تشعشع، واکنش نشان می‌دهند و دریافت میزان آن نیازمند صرف زمان است.
مدیرعامل شرکت با بیان این‌که حداقل بیش از ۴هزار دوزیمتر از انواع قدیمی‌تر یعنی منفعل و گازی مورد استفاده قرار دارد که ظرفیت را برای ارتقا به اندازه‌گیر‌های نوع جدید فراهم می‌کند افزود: در گام نخست باید برای توسعه استفاده از این محصول، زیرساخت‌ها و زمینه‌های استفاده فراهم شود. به طوری‌که مصرف‌کنندگان با کارایی و دقت بالای نوع جدید به خوبی آشنا شوند.
وی با اشاره به استفاده از حسگر‌های دیودی ساخت داخل در این دستگاه گفت: دستگاه‌های دوزیمتر از حیث حسگر‌های به کار رفته، به دو دسته گازی و دیودی تقسیم بندی می‌شود. حسگر‌های دیودی نسبت به نوع گازی حسگرها، کارایی و دقت بیش‌تری دارند. در ساخت و تجاری‌سازی این دستگاه و حسگر‌های دیودی که مقاومت، عمر طولانی‌تر، دقت بالاتر و فناوری پیشرفته‌تری دارند پیشگام هستیم.
آقای حضرت حسینی با اشاره به این‌که نسل جدیدتری از این اندازه‌گیر‌ها که ترانزیستوری و بسیار پیشرفته‌تر هستند در این شرکت در مرحله ساخت قرار دارد ادامه داد: با استفاده از محصول فعلی که از حسگر دیودی بهره می‌برد، فرد می‌تواند در لحظه، متوجه میزان دوز دریافت شده شود. همچنین تمامی این دستگاه‌ها قابل حمل و نگهداری شارژ برای مدت نسبتاً طولانی هستند.
وی با بیان این‌که تولیدات این شرکت با فعالیت ۶ نیروی انسانی دانش‌آموخته در حوزه‌های هسته‌ای، الکترونیک و مکانیک به صنعت ارائه می‌شود، گفت: این محصول از لحاظ قیمتی به مراتب به صرف‌تر است و زمینه‌ساز جلوگیری از خروج ارز می‌شود، زیرا با قیمتی حدود یک سوم قیمت خارجی در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصوبه شورای‌عالی شهرسازی درباره بازنگری طرح جامع ابهر ابلاغ شد
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
تأکید معاون استاندار لرستان بر استفاده از ظرفیت محله محوری
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
تاکید بر پیگیری دغدغه های عشایر
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)