• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۲۲۹۱۴
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۹
صفحه نخست » عمومی
راهکار‌های مقابله با اخبار جعلی

راه مقابله با اینفو دمیک کرونا در رسانه‌ها

 ارتقای سواد رسانه‌ای و سیاست‌های سختگیرانه‌تر برای مسدودسازی اخبار جعلی برای مقابله با اینفودمیک و اخبار جعلی در بحران کرونا از راهکار‌های اساسی است.

اینفودمیک (Infodemic) به شرایطی اطلاق می‌شود که اطلاعات وسیعی در مورد یک مشکل ایجاد شود و این وسعت اطلاعات، پیدا کردن راه حل را دشوار می‌سازد و انتشار اطلاعات نادرست و شایعات مانع پاسخگویی راهکار‌های موثر سلامتی شده و باعث ایجاد نوعی سردرگمی و عدم اطمینان در بین مردم می شود.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا سهرابی مدیر گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یونسکو ابعاد مختلفی را برای سواد در نظر گرفته که یکی از آن‌ها رسانه است، یعنی افراد توانایی تشخیص اخبار درست از نادرست را داشته باشند و تا زمانی که افراد چنین توانایی را نداشته باشند خبر‌های نادرست می‌تواند سلامت و روان جامعه را متاثر کند.
 
سازمان جهانی بهداشت، شبکه‌ای برای مقابله با اینفودمیک با نام اپی وین (EPI-WIN) که مخفف شبکه اطلاع رسانی بیماری‌های همه گیر است به راه انداخته و از این راه اطلاعات را جمع آوری و تعیین می‌کند که کدام منابع معتبر هستند تا بدین طریق اطلاعات درست و به روز را برای مردم فراهم آورد.
راه مقابله با اینفودمیک کرونا در رسانه هااینفودمیک (Infodemic) به شرایطی اطلاق می‌شود که اطلاعات وسیعی در مورد یک مشکل ایجاد شود و این وسعت اطلاعات، پیدا کردن راه حل را دشوار می‌سازد و انتشار اطلاعات نادرست و شایعات مانع پاسخگویی راهکار‌های موثر سلامتی شده و باعث ایجاد نوعی سردرگمی و عدم اطمینان در بین مردم می شود.
 

مهمترین ویژگی اطلاع رسانی سالم

 
محمدرضا سهرابی با اشاره به انواع رسانه‌ها اعم از دیداری و شنیداری، انتقال پیام در زمان مناسب، از طریق منبع معتبر با گروه هدف و رسانه مناسب را مهمترین ویژگی‌های اطلاع رسانی درست عنوان کرد.

وی گفت: در برخی از کشور‌ها نظام سلامت مبتنی بر پزشک خانواده است و پزشکان خانواده به عنوان دروازه بانان سلامت به سلامت افراد جامعه رسیدگی می‌کنند، اما در مقابل در کشوری مانند آمریکا نظام سلامت مبتنی بر بازار آزاد است و هر فردی می‌تواند انتخاب کند که چه خدمتی را بگیرد.
راه مقابله با اینفودمیک کرونا در رسانه هاوی با بیان اینکه نظام سلامت کشور ما ترکیبی از این دو نظام است، توضیح داد: در کشور ما خدمات بهداشتی همچون واکسیناسیون بر عهده دولت است و خدمات درمانی تقریبا در بازار آزاد ارائه می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مدیریت واحد، کنترل بیماری کرونا را بسیار راحت‌تر می‌کند، بر نقش نظام سلامت در کنترل اپیدمی‌ها تاکید کرد.

سهرابی اشتغال و درآمد، سواد، تجربیات دوران کودکی، اعتیاد و فرهنگ را از جمله عوامل تاثیر گذار بر سلامت عنوان کرد.

وی تمرکز بر فردگرایی را یکی از مشکلات فرهنگی حال حاضر عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه فردگرایی فقط حفظ منافع فردی را در نظر می‌گیرد، با این رویکرد در بحران کرونا هرکس فقط به دنبال این است که خود را از ابتلا به کرونا حفظ کند و به دنبال مراقبت از دیگران نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به لزوم فراهم شدن زیرساخت‌ها در نظام سلامت و سیستم اجرایی، بر ضرورت کار تیمی، تصمیم گیری‌های به موقع و اقدامات متمرکز برای مقابله با بحران کرونا تاکید کرد.

سهرابی همچنین با تاکید بر اهمیت آموزش بر ضرورت گنجاندن مبانی کار کردن با رسانه‌ها در نظام آموزش پزشکی تاکید کرد.
راه مقابله با اینفودمیک کرونا در رسانه ها

ضرورت گواهی فعالیت در رسانه برای متخصصان

 
وی با هشدار نسبت به تبعات منفی حضور افراد فاقد صلاحیت در رسانه‌ها بر لزوم داشتن گواهی فعالیت در رسانه‌ها برای متخصصان تاکید کرد.

سهرابی گفت: در بحران کرونا نیز همه کشور‌ها به دنبال آن اند که با تولید دارو‌های کرونا سهمی از این بازار پرسود داشته باشند و رسانه‌ها در این بین می‌توانند هم علیه و هم به نفع مافیای دارویی نقش داشته باشند.
منبع: ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قضاوت داوران استان در لیگ جهانی کاراته وان
افزایش نگران‌کننده مسمومیت با گاز CO در استان اردبیل
بارندگی و لغزندگی در محور‌های مواصلاتی اصفهان
امروز: ایران - اندونزی، مصاف با پدیده مسابقات در فینال
احیای دو شرکت ورشکسته تولیدی با ورود دادگستری مازندران
ورود سامانه بارشی از اواخر وقت امشب به خراسان جنوبی
زنجان؛ رتبه اول کشور در نصب کنتورهای هوشمند آب
تشریح برنامه های اقتصادی و عمرانی شهرستان باروق
سرباز وظیفه ۲۰۰ گرم طلا را به دست صاحبش رساند
نفوذ سامانه بارشی و ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۸ بهمن
وزیران پیگیر رفع مشکلات مردم در استان‌ها هستند
مراسم نکوداشت رئیس اسبق دانشگاه الازهر در تهران
ضرورت طراحی الگوی نوین نظارتی برای آموزشگاه‌های آزاد و زبان
ساخت حسگر نانویی نوین برای تشخیص زودهنگام سرطان
افتتاح نمایشگاه خوشنویسی در شیروان
برنامه‌ریزی برای اجرای طرح‌های باستان‌شناسی در کرمان
افزایش ۲۰ درصدی تولید توت فرنگی در گلخانه‌های فلاورجان
افتتاح و آغاز عملیات چندین طرح شهرداری یزد همزمان با دهه فجر
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
اولویت اول استان گلستان تأمین آب است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)