• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۳۴۳۱۶
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۲
صفحه نخست » عمومی
سواد زندگی؛

چگونه زن خانه‌دار موفق و شادی باشیم؟

مقایسه کردن، احساس ناکارآمدی، پوچی، یکنواختی و پرزحمت بودن خانه‌داری از دلایل مهم اغلب زنان خانه‌دار برای تمایل به اشتغال و عدم رغبت به خانه‌داری است.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ ممکن است جزو آن دسته از زنانی باشید که با رضایت کامل خانه‌داری را انتخاب کرده، اما اکنون حس خوبی نسبت به آن نداشته و در مقابل سایر دوستان احساس سرافکندگی می‌کنید و یا ممکن است با تولد فرزند یا به دلیل شرایط سخت‌کاری دست از کار کشیده‌اید و حالا این مسئله باعث افسردگی شما شده است، اما احتمالاً شما به این موضوع توجه نکرده‌اید که می‌توانید با به‌کارگیری راهکار‌هایی از یک زن خانه‌دار معمولی به یک زن خانه‌دار شاد و موفق تبدیل شوید.

چگونه زن خانه‌دار موفق و شادی باشیم؟
وقتی میان مردم می‌روی و نظرات آن‌ها را درباره خانه‌داری می‌شنوی با برداشت‌های جالبی مواجه می‌شوی. ما برخی از این نظرات را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

زهرا ۳۹ ساله: «آرزوی همیشگی من به‌عنوان یک دختر این بود که خانه‌دار باشم. همیشه ترجیح می‌دادم شکل سنتی زندگی را حفظ کنم و از فرزندانم مراقبت کنم. این رؤیا محقق شد، اما پس از سال‌ها این رؤیا کاملاً تغییر کرد. این روز‌ها وقتی به اطرافم نگاه می‌کنم، دوستان و آشنایان زیادی را می‌بینم که در بیرون از خانه مشغول کار هستند و این باعث می‌شود تا احساس خوبی نسبت به خودم نداشته باشم! مگر من چه چیزی از دیگران کم دارم؟!»

ریحانه ۲۵ ساله: «من همیشه تلاش می‌کنم تا به همه نشان دهم که چیزی فراتر از یک زن خانه‌دار هستم، اما چرا چنین احساسی دارم؟! به خاطر آنکه مردم تصور می‌کنند زنان خانه‌دار تمام‌وقت روی مبل می‌خوابند، تلویزیون می‌بینند و تنقلات می‌خورند! این تفکرات تأثیرات بدی روی فکر و ذهن من می‌گذارد، به همین خاطر همیشه سعی می‌کنم با گذاشتن پست‌های مختلف از هنرنمایی‌هایم در اینستاگرام خودم را یک زن خانه‌دار هنرمند جلوه دهم نه یک زن خانه‌دار بیکار!»

سهیلا ۳۰ ساله: «من قبل از ازدواج دانشجو بودم و بعد از ازدواج در یک شرکت خصوصی مشغول به کار شدم. زندگی‌ام تغییر کرده بود و شور و شوق دیگری به زندگی داشتم تا اینکه باردار شدم. در دوران مرخصی زایمان و خانه‌نشینی هویتم را با مادر شدن معامله کردم، اما گاهی احساس غمگینی، افسردگی و عصبانیت زیادی می‌کنم، چون هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم مسئولیت‌های خانه‌داری انقدر بیشتر از مسئولیت کار بیرون از خانه باشد.»

واقعیت این است که این‌ها تنها بخشی از نظرات زنان خانه‌دار بود که خواندید؛ مقایسه کردن، احساس ناکارآمدی، پوچی، یکنواختی و پرزحمت بودن خانه‌داری از دلایل مهم آن‌ها برای تمایل به اشتغال و عدم رغبت به خانه‌داری بود، اما این نوع نگاه به خانه‌داری به‌مرورزمان می‌تواند زمینه افسردگی را فراهم کند.

علائم افسردگی در زنان خانه‌دار
علائم افسردگی در زنان خانه‌دار متفاوت بوده و با تأثیری که بر عملکرد توانایی شما دارند، متمایز می‌شوند. علائم متداول افسردگی در زنان خانه‌دار عبارت‌اند از:
-احساس ناتوانی و ناامیدی
-احساس غمگینی در طول روز
-گریه بی‌دلیل
-بی‌اشت‌هایی و کاهش وزن
-اختلال در خواب
-احساس عصبانیت، آشفتگی و بی‌قراری
-احساس خستگی و تنبلی
-تعارضات جدی در تعامل با همسر
-کاهش میل جنسی
-احساس گناه و بی‌ارزشی
اگر هرگونه علائم فوق را در خود مشاهده کردید و یا احساس می‌کنید که بالاجبار باید تمام‌وقت خود را صرف خانه و خانواده کنید و هیچ‌وقتی را برای استراحت و لذت بردن از علاقه‌مندی‌ها به خود اختصاص نمی‌دهید، لازم است تا با به‌کارگیری راهکاری‌هایی جلوی افسردگی و مشکلات سلامت روان خود را گرفته و باوجود خانه‌دار بودن زندگی شادی را تجربه کنید.

چگونه زن خانه‌دار شادی باشیم؟
یادتان باشد که خلق‌وخوی شما به‌عنوان یک همسر و مادر به طرز چشمگیری بر کسانی که در اطرافتان هستند تأثیر می‌گذارد؛ شما می‌توانید شادی و نشاط خود را به فرزندان و همسرتان انتقال دهید و یا می‌توانید با افکار منفی روحیه خود را ازدست‌داده و غم و اندوه را بین اهالی خانه تقسیم کنید. اگر یک زن خانه‌دار، شاد باشد خانواده‌اش خوشحال و خانه‌اش آرام خواهد بود و اگر او ناراضی و غمگین باشد، اغلب در خانه اختلاف‌نظر و مشاجره وجود خواهد داشت؛ بنابراین شما به‌عنوان زن قدرت زیادی دارید. مشکل اینجاست که نمی‌دانید چگونه از قدرتی که به شما داده‌شده استفاده کنید! درست است که شما یک زن‌خانه‌دار هستید، اما این به معنای این نیست که هرروز ۲۴ ساعت از زمان خود را صرف آشپزی و نظافت کنید؛ شما برای آنکه یک زن خانه‌دار شادی باشید و احساس نا‌کفایتی و پوچی نکنید، لازم است کار‌هایی انجام دهید:

۱-خودتان را سرگرم کنید
سرگرمی، کاری است که شما علاقه‌مند به انجام آن هستید و باکمال میل وقت خود را صرف آن می‌کنید. سرگرمی باعث می‌شود از اضطراب، عصبانیت، افسردگی و سایر احساسات منفی دور شده و به ذهنتان آرامش دهید. برای آنکه به یک زن خانه‌دار شاد تبدیل شوید، در طول روز یک – دو ساعت را به خودتان اختصاص داده و به انجام سرگرمی‌های موردعلاقه‌تان مثل نقاشی، خیاطی، رقص، ورزش و... بپردازید.

۲-در خانه درآمدزایی کنید
شما می‌توانید در کنار خانه‌داری، در اوقات فراغتتان کارکنید. اگر خوب آشپزی می‌کنید، در زمینه دیزاین و تزیین غذا و دسر مهارت دارید، به صنایع‌دستی علاقه‌مندید، خیاط یا نقاش ماهری هستید و یا درزمینه ترجمه تخصص دارید، می‌توانید به‌راحتی با تبلیغات در شبکه‌های مجازی مشتری جذب کرده و درآمدزایی کنید. انجام این کار باعث می‌شود هم از زمان‌های آزادتان بهترین استفاده را ببرید و هم با انجام کار‌های موردعلاقه‌تان احساس پویایی و سرزندگی کرده و به یک زن خانه‌دار شاد تبدیل شوید.

۳-ادامه تحصیل دهید
ممکن است شما به دلیل برخی از مشکلات نتوانسته‌اید تحصیلات عالی را به پایان برسانید، اما این‌یک فرصت عالی برای زنان خانه‌دار است تا در طول اوقات فراغت برنامه درسی برای مطالعه تنظیم کرده و برای شرکت در آزمون آماده شوند. برای ادامه تحصیل به دنبال دستیابی به شغل و کسب درآمد نباشید اگرچه این مسئله می‌تواند باعث ایجاد انگیزه در شما شود، اما مهم این است که با ادامه تحصیل به علمتان افزوده می‌شود، اوقات فراغتتان به بطالت نمی‌گذرد و بر اساس تحقیقات انجام‌شده ادامه تحصیل شما می‌تواند تأثیر به سزایی در موفقیت فرزندان و همین‌طور کسب مدارج دانشگاهی آن‌ها ایفا کند.

۴-چیز‌های جدید یاد بگیرید
خود را مقید کنید تا در کنار انجام کار‌های خانه، هرروز چیز‌های جدیدی یاد بگیرید. این کار شمارا به یک زن خانه‌دار به‌روزی تبدیل می‌کند که اگرچه در محیط کاری قرار ندارد، اما اخبار و مهارت‌های زیادی را می‌داند. برای این کار می‌توانید با استفاده از اینترنت اخبار روز را دنبال کرده و مهارت‌های زیادی را در زمینه‌های مختلف آموزش ببینید، در کلاس‌های آنلاین ثبت‌نام کنید و یا با خواندن کتاب‌های روانشناسی، تاریخی، علمی، آموزشی و... به دانشتان بیفزایید.

۵-به‌سلامتی و تناسب‌اندام خود اهمیت دهید
حتماً ضرب‌المثل ذهن سالم در بدن سالم را شنیده‌اید؛ این ضرب‌المثل به معنای این است که پیشرفت، آرامش و شادی در انسان مستلزم بدنی سالم است. تا زمانی که شما به‌سلامتی و تناسب‌اندام خود اهمیت ندهید نمی‌توانید از زندگی لذت ببرید. برای متناسب نگه‌داشتن بدن می‌توانید هر راهی مانند یوگا، زومبا، ایروبیک و... را تمرین کنید. ورزش کردن علاوه بر آنکه به‌سلامتی و تناسب‌اندام شما کمک می‌کند، ازنظر علمی اثبات‌شده که با ترشح دوپامین باعث تولید شادی در بدن می‌شود؛ بنابراین خانم‌های خانه‌دار می‌توانند با ورزش کردن زمانی را به‌سلامت و تناسب‌اندام خود اختصاص داده و زمینه شادی و نشاط را در خود ایجاد نمایند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)