به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، ارتش اتیوپی اعلام کرد "طی چند روز"منطقه مکله، مرکز منطقه تیگرای را تحت کنترل خود درخواهد آورد.
دولت اتیوپی میخواهد مطمئن شود آخرین مرحله از عملیات نظامی را که جامعه جهانی را نگران کرده است، به سرانجام خواهد رساند.
سه هفته پس از شروع جنگ، ابی احمد نخست وزیر اتیوپی روز پنجشنبه به ارتش دستور داد تا حمله به مکله را آغاز کند، جایی که مقامات تیگرای، از جبهه آزادیبخش خلق نیگرای در آن مستقر و با دولت مرکزی اتیوپی در حال جنگ هستند.
با گذشت بیش از ۴۸ ساعت از این اعلامیه، هیچ اطلاعاتی درباره شروع احتمالی نبردها در پایتخت منطقه تیگرای، که قبل از درگیری حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت داشت، منتشر نشده است.
ایستگاه رادیویی تلویزیونی Fana BC وابسته به دولت اتیوپی صبح روز شنبه گفت: ارتش فدرال "نقاط مهمی که تحت کنترل نیروهای جنبش TPLF بوده، به تصرف خود درآورده و به سمت مکله که در حال حاضر در محاصره است میرود. "
این منبع اعلام کرد که چندین مکان، از جمله آگولا، در مجاورت این منطقه را که در کمتر از ۴۰ کیلومتری شمال پایتخت منطقه قرار داد. کنترل میکند این منبع بدون اینکه مشخص کند آیا درگیری صورت گرفته است یا خیر، تصریح کرد "طی چند روز مکله را کنترل خواهد گرفت".
یک منبع دیپلماتیک روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که ارتش از عصر جمعه در آگولا است و وضعیت در جنوب مکله نامشخص است.
مقامات تیگرای روز جمعه از طریق تلویزیون محلی، شهروندان خود را به جنگ فراخواندند و گفتند که ارتش فدرال "شهرها و روستاهای" آنها را بمباران و "خسارت سنگین" وارد کرده است.
چهار دیپلمات مستقر در شاخ آفریقا به خبرگزاری فرانسه گفتند که حداقل یک موشک جمعه شب از تیگرای شلیک شده، اسمره پایتخت اریتره را هدف قرار داده است. به گفته یکی از آنها، این موشک به جنوب اسمره اصابت کرد. هنوز خبر و یا آماری از تلفات و خسارات احتمالی در دست نیست.
جنبش آزادیبخش خلق تیگرای که ده روز پیش با سلاحهای مشابه اسمره را هدف قرار داده بود و اریتره را به همکاری با ارتش اتیوپی متهم میکرد، مسئولیت شلیک اخیر را بر عهده گرفته است.
نه اتیوپی و نه اریتره فعلاً واکنشی نشان نداده اند.
جامعه بین الملل که نگران گسترش درگیری در مقیاس منطقهای است، همچنین در مورد "جنایات جنگی" احتمالی در اتیوپی هشدار
میدهد و سعی میکند رئیس جمهور این کشور را تحت فشار قرار دهد تا میانجی گری را بپذیرد.
اتحادیه آفریقا، که دفتر مرکزی آن در آدیس آبابا است، خواکیم چیسانو، الن جانسون- سیرلیف کاگالما موتلانته روسای جمهور سابق موزامبیک، لیبریا و آفریقای جنوبی را به عنوان سه نماینده ویژه برای این منظور منصوب کرده است.
ابی احمد پس از ملاقات با آنها در روز جمعه "تشکر" خود را ابراز، اما یادآوری کرد که دولت او "مسئولیت قانون اساسی برای حفظ نظم (در تیگرای) و در سراسر کشور" را دارد.
عصر روز جمعه، اتحادیه آفریقا در بیانیهای از رئیس جمهور اتیوپی برای ملاقات با نمایندگان این اتحادیه قدردانی کرد. ابی احمد به این افراد گفت که عملیات نظامی "طولانی نخواهد ماند" و کمیتهای برای "پاسخ به نیازهای اساسی بشردوستانه "و یک کریدور بشردوستانه" شناسایی و ایجاد خواهد شد.
تاکنون ارزیابی دقیقی از جنگ در منطقه تیگرای در دسترس نیست، اما گروه تحقیق بین المللی بحران (ICG) روز جمعه تخمین زد که "چندین هزار نفر در این جنگ کشته شدند".
علاوه بر این، طبق اعلام آژانس پناهندگان سازمان ملل، بیش از ۴۳۰۰۰ اتیوپیایی به سودان فرار کرده اند.
تعداد نامشخصی از افراد نیز در داخل منطقه تیگرای و اتیوپی آواره هستند. کمیته صلیب سرخ بین المللی روز جمعه اعلام کرد که حداقل ۲۰۰۰ آواره را در شمال شرقی کشور شمارش کرده و تأکید کرده است "تعداد بسیار بیشتری وجود دارد".
تنشها بین رئیس جمهور اتیوپی و جنبش آزادیبخش خلق تیگرای، که نزدیک به سه دهه بر دستگاههای سیاسی و امنیتی اتیوپی تسلط داشتند، از زمان روی کار آمدن نخست وزیر در سال ۲۰۱۸ به طور مداوم افزایش یافته است.